IRC-Galleria

Sue_Cidal

Sue_Cidal

\,,/_(oO)_\,,/

Joulu tulee, oletko valmis?Perjantai 07.11.2008 15:40

Joulu tuntuu tulevan vuosi vuodelta aikaisemmin. Kohta vissiin jo vappuna kaupan hyllyjä somistaa niitten hassujen hattujen vieressä tonttulakki. Mainosposti on lisääntynyt, ja selkeästi painotus on siirtynyt natiaisten kirjeet joulupukille-osastoon.

Ensimmäinen napsahdus kuului jo tuossa lokakuun puolen välin tietämillä, kun töissä havahduin joululaulun karmeaan kutsuun. Salissa treenattiin pikkujoulukautta varten showta, pikkujoulushowta, johon oleellisena osana kuuluvat sanoituksiltaan "vähän" tuunatut joululaulut. Sanoista viis, musiikillinen pohja nosti jo niskakarvoja. Nytkö se alkaa, lokakuussa kaatuu päälle se ainainen harmageddon? Näin jo silmissäni sen kaupparyysiksen, kuulin joululauluja päässäni öisinkin, puhumattakaan painajaisista, joissa keski-ikäiset tantat vetää semmoisia kännejä minihameissaan, etten edes minä pysty samaan (vaikka saavutukset ovatkin olleet huikeita, you know)...

Ja näin oli nähtävä. Ensimmäisiä pikkujouluja talossa vietettiin jo lokakuun puolenvälin jälkeen. Kausi on siis päällä jo täydellä tohinalla. Sen vielä jotenkin ymmärsin, mutta halloween-koristuksien kanssa käsi kädessä kaupoissa oli jo tarjolla kaikenlaista joulupalloa ja sälää. Pakastealtaat täynnä possun takalistoja. Ja pari päivää sitten naapuri huusi minulle kadulta, että miltäkös näyttää. Olin ihan, että mikä, kunnes huomasin tämän nakutelleen ulko-ovensa täyteen joulukransseja.

Antakaa nyt jumaliste olla. Joulu kestää sen kolme päivää, ei kolme kuukautta! Joillakin tosin vielä pidempään, kun luottokorttilaskuja maksellaan vielä kesälomallakin. Tai kituutellaan koko vuosi järjettömällä veroprosentilla, että päästään kunnolla ostoksille veronpalautuksilla... ja kaupoissa soi sekä joululaulut että karsea stressipörinä. Onko tähän nyt sitten antauduttava? Ei helvetti. Ei vielä. Protestoin koko joulua. Kohtahan sen voisi pyyhkäistä kalenteristakin, koska se on kirkollinen juhla, ja ateistien määrä senkun lisääntyy.

Vaihdetaan samalla lokakuun ja marraskuun nimet joksikin pikkujoulukuuksi ja esijoulukuuksi.
Kyllä nyt vituttaa. Tunkekaa se joulu kuukaudeksi vielä niin syvälle sanonko mihin, että...

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.