IRC-Galleria

Hiiret (tietotekniikka)Keskiviikko 14.01.2009 01:03

Ihan sattumoisin lukaisin juttuja Applen Mighty Mousesta ja kasvoilleni levisi se ah- niin ihana ivallinen virnistys.

Vaikka Applen "uusin ja hienoin" osoitinlaite onkin jo vanha keksintö, niin firma tajusi vasta kaksituhattaluvulla laittaa hiireensä enemmän kuin yhden painikkeen. Uudessa Mighty Mousessa on jopa 4(!) painiketta jotka kaikki voi ohjelmoida uusiksi. Aika hurjaa.

Itselläni on tällähetkellä samanhintainen Logitechin G9 osoitinlaite, jossa on vaatimattomat yhdeksän painiketta joista kaikki on vapaasti ohjelmoitavissa. Jokaiseen haluttuun ohjelmaan erikseen. Myös makro-ohjelmointi onnistuu.

Logitech 1 - Apple 0

Apple on maineikas siitä, että tekee yksinkertaisia ja helppokäyttöisiä tuotteita. Hiiri, jossa ei oikeasti ole yhtäkään painiketta sanan varsinaisessa merkityksessä, vaan koko kuori on paineherkkä. Aika söpöä.

Eli kun haluat painaa vasenta hiiren painiketta, niin sinun tulee ensin nostaa etusormesi ylös, ja sitten napauttaa hellästi. Voit tietenkin pitää etusormea kokoajan ylhäällä, mutta ottaa varmaan jänteeseen aika äkkiä. Lisäksi vasenta ja oikeaa painiketta ei voi painaa yhtäaikaa. Doh!

Aika hieno ominaisuus on Mighty Mousen kolmas painike, eli hiiren puristaminen. On tainnut jäädä Apple nörteillä tissit väliin teinivuosina kun pitää hiirtä puristella. Ei jumalauta.

Mistä tiedät menikö klikkaus perille? Painoitko nyt varmasti tarpeeksi kovaa? Muistitko nostaa sormesi ilmaan ennen painamista? MISSÄ ON KLIKKAUS?!

Minun hiiressä on yhdeksän painiketta joita ei tarvitse hivellä tai puristella, ja saan lisäksi kaksi aistiärsykettä todetakseni, että antamani komento meni perille (tuntoaisti ja kuulo).

Tähän Applen ritari puolustautuu, että ei macciä käytettäessä tarvitse mitään aisteja että komennot menee perille. Jeah jeah. Jääpuikkoon perseessäkin tottuu jossain vaiheessa mutta ei se mukavaa ole. Milloin Apple julkaisee äänettömän näppäimistön. Tai sellaisen missä ei ole painikkeita ollenkaan, vain tuntoherkkää kiiltävän valkoista pintaa. Tälläinen komediapätkä löytyi kirjoituksen jälkeen: http://www.youtube.com/watch?v=XU9o0nKiOJE ;)))

Logitech 2 - Apple 0

Apple on myös kuuluisa siitä, että heidän tuotteitaan ei voi huoltaa. Jos jokin menee rikki, pitää koko saamarin laite postittaa Applelle ja he sitten lähettävät sinulle takaisin uuden tuotteen. Näin on myös Mighty Mousen kanssa. Kuori on liimattu kasaan eli jos hiiren rulla menee tukkoon niin koko laite on lähetettävä applelle huoltoon ja sen ajan kommunikoitava mäkkisi kanssa viittomakielellä. Swahiliksi.

Voithan tietenkin ottaa taltan esiin ja purkaa kuoren, mutta hups! Takuu raukesi ja applen insinöörit masturboivat päällesi.

Logitechin G9:ssä taas ottaa irtokuoren irti, kallistaa laitetta eteenpäin ja ravistelee niin kaikki irtonainen roska putoaa laitteen sisältä pois, sittan vain kuori takaisin päälle ja meno jatkuu.

Logitech 3 - Apple 0

Mighty Mousen perusmallissa on optinen liikkeentunnistus; G9:ssä on vakiona lasertarkkuus.

Logitech 4 - Apple 0

Osoitinlaitteeni tarkkuutta voi muuttaa lennosta, tarkka työ vaihtuu nopeaan liikehdintään, nou problem. Hiiri sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Apple ei edes julkista hiirensä tarkkuutta, ainoastaan hienoja adjektiiveja "20 kertaa tarkempi!" kuin mikä? Joku vitun pallohiiri 90-luvulta?

Logitech 5 - Apple 0

Mighty mousessa on jokaiseen suuntaan pyörivä rulla(pallo) Logitechillä vain vertikaalisesti.

Logitech 5 - Apple 1

Noeivitussa! Voin ohjelmoida rullassa olevat kaksi painiketta vierittämään sivua horisontaalisesti. IN YOUR FACE APPLE!!

Logitech 6 - Apple 0

Pystyn ohjelmoimaan hiireeni viisi eri käyttäjäprofiilia, näin jokainen käyttäjä saa haluamansa asetukset, makrot ja muut hienosäädöt aina käyttöönsä. Käyttäjien vaihtokin onnistuu lennosta. Eri käyttäjiä kuvaa hiiren yläpinnassa olevat led-valot jotka näyttävät myös hiiren nykyisen nopeuden. Ledien väriä pystyy vapaasti muuttamaan.

Mighty mouse..... no se on valkoinen.... ja ...ööö... hienomahtavaupeafantastinen!!1!

Logitech 7 - Apple 0


Loppusanat:

Logitech vetää pisteet kotiin universumin kovimmalla hiirellä, tätä ei voita mikään muu kuin Logitechin seuraava malli.

Appleltä heikko suoritus; käyttäisin mielummin sitä 90-luvun pallohiirtä kuin tätä "Mahtirottaa". Hyi!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.