IRC-Galleria

TUNTURI_SOPULI

TUNTURI_SOPULI

Kasasin mukaani mun epäonnen sirpaleet, kokosin niistä oman parisuhdeviikatteen

Mun historiaa <3Tiistai 23.11.2010 00:38

Pikku Myy on yksi (Pikku myyn äidin)lukemattoman monesta lapsesta, ja hän asuu Muumiperheen luona.

Nimi Pikku Myy tarkoittaa pienintä mitä on olemassa. Ensimmäisissä Muumi-kirjoissa Pikku Myy kuvataan mikroskooppisen pienenä ollessaan vastasyntynyt. Pikku Myy syntyi juhannusyönä. Pikku Myy on hyvin ekspressionaalinen ja toimiva hahmo. Hän sanoo aina hyvin suoraan mitä ajattelee, eikä välitä siitä mitä muut hänestä ajattelevat, vaan on rohkea ja itsenäinen, jopa itsepäinen. Muumipapan mukaan Myy on rohkea ja päättäväinen. Muumipeikon mukaan Myy tekee kaiken mitä haluaa ja onnistuu vielä tekemään sen siten, että kukaan ei vastusta sitä. Myy itse on sanonut mm. olevansa niin pieni, ettei hänelle voi tapahtua mitään pahaa.

Ensimmäisissä Muumi-teoksissa pikku Myy kuvataan mikroskooppisen pienenä ollessaan vastasyntynyt. Hän on kaikkein pienin Mymmelin lapsista, ja hänellä on paljon sisaruksia. Kirjoissa Kuinkas sitten kävikään?, Vaarallinen juhannus ja Taikatalvi, Muumi-sarjakuvissa ja TV-sarjassa Mymmeli-nimellä kutsutaan kuitenkin pikku Myyn isosiskoa. Kirjassa Muumipapan urotyöt selviää, että Nuuskamuikkunen on Myyn velipuoli, mutta tätä ei esimerkiksi animaatiosarjassa mainita lainkaan.

Pikku Myy sanoo aina hyvin suoraan mitä ajattelee, eikä välitä siitä, mitä muut hänestä ajattelevat, vaan on rohkea ja itsenäinen, jopa itsepäinen. Myyltä on turha salata asioita, sillä hän vaistoaa erehtymättömästi, jos joku yrittää niin tehdä. Hän on myös hyvin utelias.

Vaikka pikku Myy on vilkas ja ilkikurinen ja tekee kepposia, hän on silti hyväntahtoinen, eikä halua myöskään kenellekään muulle pahaa, lukuunottamatta Haisulia. Toisaalta erityisesti Nipsun hienoinen kiusoittelu ja naljailu on Myyn yksi lempipuuhista, sillä häntä ärsyttää usein Nipsun herkkänahkaisuus.

Pikku Myy pitää kovasti muumiperheestä ja viettää paljon aikaa heidän kanssaan. Muumimamma on toisinaan hänelle kuin eräänlainen äitihahmo. Myy asuukin usein Muumitalossa, toisinaan taas Mymmelin kanssa.

Myy tuntuu saavan suurta mielihyvää puremisesta. Ainakin hän usein uhkailee puraista jotakuta, jos tämä on hänelle itselleen tai muille ilkeä, mutta joskus ihan silkasta puremisen riemusta. Jotkut Muumilaakson asukkaat ovat saaneetkin tuntea Myyn pienet, terävät hampaat käpälissään tai hännässään.

Asuinpaikka Muumitalo/Mymmelin talo, Muumilaakso
Sukulaiset Mymmeli (äiti)
Mymmelin tytär (siskoja)
Nuuskamuikkunen (pikkuvelipuoli)

Silmien väri Vihreät (1991-piiretyssä)
Laji ihminen


Voi jumatsukka.. aina halunnu pikkveljeä <3 Ihanaa omistaa ees puoliks sellane : D

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.