IRC-Galleria

Vasemman takajalan jumituksien takia halusin että fysioterapeutti Tarja Nieminen tutkii Lotan läpi. Klinikkalle olin viemässä kuvattavaksi kuitenkin, mutta halusin ft:n kuitenkin katsovan hevosen vielä läpi jos löytyisi vaikka muutakin kuvattavaa tai toisia näkökantoja mistä vtj:n lyhyemmän askeleen ottaminen johtuu.

Puuturpa-Laura tuli sopivasti ja joutui pyörittämään hevosta liinassa kun itse katselin ft:n kanssa vierestä ja kuuntelin havaintoja. Näyttää kuulemma 4v puoliveriseltä ja kunhan lantio saadaan toimimaan, niin tulee vielä hieno ratsu (:D) Löytyi siis samankaltainen vika kuin Lauran Pöcökilläkin. Käyttämätön/toimimaton lanne ja lanneranka. Hevonen juoksi kentällä liinassa sekä irtona, käytiin "käsiksi" ja tässä palaute:

"8v entinen juoksijatamma, joka nyt harrasteratsu. Kinnerongelmaa varsasta lähtien, kintereiden liikkuvuus kuitenkin hyvänlainen. Liikkeessä vtj ottaa lyhyempää askelta, mobilisoinnin jälkeen alajalka toimii normaalisti, mutta provosoi esiin lantion ja lannerangan käyttämättömyyden. Selän lihaksisto kauttaaltaan tiukanoloinen, lonkankoukistajat täysin vailla elastisuutta ja aktiivista toimintaa. Vasen kierros hevoselle liinassa selkeästi vaikeampi, oikeaan toimii myös laukassa kohtalaisesti.

Terapeuttiset kotiharjoitteet:

- Puomeja! Vapaana "kenttä puoliksi"
- Metsäkävelyä
- Sähköhoito pikimiten käyttöön
- Liikkumisessa joko maltilla, tai täysillä"

Ja hiukan selontekoa vielä, eli polvesta alaspäin takaset toimi mobilisoinnin jälkeen ihan ok, puomiharjoituksissa kenttä puoliksi puomeilla siksi, koska Lotta tunnetusti pelkää puomeja ja kun niitä on koko kentän leveyden verran, on pakko mennä yli jostain. Metsäkävelyä vaikka polun vieressä mutta niin että jalkoja nostellaan. Samalla liikutuskerralla ei mennä reippaasti ja "kouluvääntöä", vaan se on joko tai. Sähköhoitoon saan laitteen ja opastuksen myöhemmin.

Team Lannevammaset... Team Jäykkälanteiset... Mut oottakaa vaan, meiän hevosille tulee semmoset peppuvaot ettei oo ennen nähty ja ne paskookin peräänannossa!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.