IRC-Galleria

Paljon puhutusta tasa-arvostaTorstai 08.10.2009 00:35

Tänään on uutisissa pyöriny juttu pojasta joka pukeutuu tyttöjen vaatteisiin jonka takia tämä oli saanu koulustaan potkut.

Päivän tasa-arvo -kysymys tuleekin siis tässä: ovatko tytöt etuoikeutettuja pukeutumaan poikien vaatteisiin (joka joissain tapauksissa näyttää varsin söpöltäkin??) mutta sen sijaan tässä maskuliinisessa maailmassamme poikien ristiinpukeutumista pidetään akkamaisena ja typeränä joka taas tarkoittaa sitä ettei tasa-arvo toteudu? Jokaisella on oikeus ilmaista itseään mutta toisaalta rajat pitäisi tietää. eipä se varmaankaan haittaisi niin jos tämä poika pukeutuisi pillifarkkuihin ja naisten paitaan, mutta asu oli aika extreme.
kuitenkin kysymys on siitä ettei nykyedistyksen mukaan suvaitsevuusasioissa pitäisi tulla tällaista suurta ongelmaa.

Eli: yksinkertaisesti katsottuna yhdysvaltain perustuslaista "bill of rights" jossa ilmoitetaan kaikilla ihmisillä olevan oikeus sananvapauteen, uskonnonvapauteen, vetoomusvapauteen, lehdistönvapauteen ja kokoontumisvapauteen, tämän perusteella siis koulu rikkoo oman maansa perustuslakia.

Huom. mulla ei kuitenkaan oo tietoa nykyisestä lainsäädännöstä jossa voi mahdollisesti olla maininta koululaitosten oikeudesta asettaa pukeutumissääntöjä ja odottaa niitä noudatettavan.

Koulu voisi menetellä asiassa siten että kohteliaasti pyytäisi poikaa hillitsemään liian näyttävää pukeutumista (joka saattaa haitata opetusta) ja poika voisi tulla asiassa sen verran vastaan että jättäis edes tuollaisen typerän hatun pois. (iyyy). ja tutustuis nykymuotiin hiukan paremmin ;)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.