IRC-Galleria

Yucciz

Yucciz

Patinoitunu Runomies, enkä.

Selaa blogimerkintöjä

Mies, tunnetko peniksesi salat?Sunnuntai 11.01.2009 22:39

Ei liene vaikea arvata, mitä asiaa mies pitää yleensä kallisarvoisimpana kehossaan. Penis on, ainakin jollakin tasolla, miehen huolenaiheena läpi koko elämän.

Varsinkin vanhempana, jos erektio-ongelmista nähdyt painajaiset käyvät toteen, huolen määrä ja epävarmuus saavuttavat huippunsa. Yleensä erektio-ongelmat kertovat jostain muustakin, esimerkiksi sepelvaltimotaudista tai muista verenkiertoa heikentävistä sairauksista.

- Verisuonten kalkkeutuminen voi näkyä ensimmäisenä peniksen toiminnassa elikkä siis erektion lopahtamisena ja sen vuoksi voidaankin sanoa, että peniksen toimintakyky on miehen yleisen terveyden mittari. Jos erektio ei toimi, niin moni muukin asia on varmaan päin honkia!

Näin kirjoittaa Huoltamon blogisti Riitta Rönkä, joka on yksi Suomen harvoista naisurologeista. Hänen mukaansa mies ei tiedä peniksestään tarpeeksi. Rönkää ihmetyttää, miksi miehet menevät paniikkiin, kun penikselle sattuu jotain. Hänen mukaansa syy löytyy kasvatuksesta.

- Joskus on kyllä kieltämättä käynyt mielessä ettei mies tunne ns. pikkuveljeään. Ihmekkös tuo, kun yleensä jää meidän äitien vastuulle opettaa pissaamisasiat ja hygienia puuhat. Ja äidistä riippuen asioita opetellaan eri tarkkuudella. Ehkäpä sitten myöhemmällä iällä värkki tulee paremmin tutuksi?

Röngän mukaan suomalaiset, jääräpäiset miehet eivät käy lääkärissä, vaikka penis olisi todellisen uhan alla. Esimerkiksi peniksen esinahan taakse jumittuminen voi olla vakavaa, jos tilaa ei hoideta.

- Pahimmassa tapauksessa olen nähnyt asiakkaan jääneen odottelemaan useammaksi päiväksi tilanteen korjaantumista. Tänä aikana tilanne vain paheni, turvotus lisääntyi, verenkierto heikkeni, limakalvo ärtyi ja äärimmäisenä iski vielä tulehdus.

Huoltamon blogisti kertoo myös kirjoituksessaan, että mies voi loukata peniksensä muun muassa murtamalla sen tai pitämällä valtikkansa liian kauan erektiossa. Röngän mukaan erektiolääkkeiden popsiminen ilman näkyvää tarvetta voikin johtaa vakaviin seurauksiin.

-Ei kannata jäädä kotiin ihailemaan juhlakuntoa. Sillä pitkään jatkuessa seuraa kuolio (=hapenpuute) eikä tuhoutuneita kudoksia palauta mikään ja tämän jälkeen peniksen ainoaksi funktioksi jää pissaaminen. Tämä riski tulee muistaa, jos käyttää erektiolääkkeitä ilman todellista erektio-ongelmaa.

-Pitäisköhän tämä näyttää kaikille äideille, jotka poikiaan opettaa pippelin saloihin vai pitäiskö isien terästäytyä, Rönkä näpäyttää.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.