IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

PääsykokeistaLauantai 07.06.2008 18:24

Ai nii, vois kirjottaa ylös ny niistä pääsykoepäivistä, nii ei jää ainakaan tehtävät unholaan. 8)

Ekana päivänä piti odottaa mukavasti ainakin tunti ilmottautumisen jälkeen ja sekös laitto stressaamaan... :x Outoa kyllä, luokassa mua ei jännittänyt juuri ollenkaan, vaan tehtäviä oli jopa kiva tehdä.

Ensimmäinen tehtävä oli otsikolla nimeltä "Maailmasta".. Mukavan laaja alue. :D Tosta en ainakaan voinu piirtää ohi aiheen. Arvostelukriteeihin kuuluivat muistaakseni ainakin piirrustustaito ja sommittelu.
En tiedä, mitä ne tykkää mun piirrustustaidoista, mutta sommittelussa taisin vähän möhliä... Oli vain 2h aikaa, joten ei siinä ehti kamalasti miettimään, mitä siihen kuvaan tulee. (seli, seli)

Toisessa tehtävässä piti valita tehtäväpaperin kuvasta yksi esine (valitsin sohvan), josta piti tehdä mahdollisimman monta variaatiota. Näistä piti ympyröidä viisi, omasta mielestään parasta, ideaa. (Mä pöllö unohdin tietenkin ympyröidä ne... ;s) Sen jälkeen näistä omista ideoistaan piti valita yksi, josta tekee 10 variaatiota.

Tuon tehtävän muistan erittäin rasittavana. :D Ideointi oli ihan jees, mutta niiden kymmenen erilaisen sohvan piirtäminen oli rasittavaa! Vaikka aikaa oli 3h, mulle tuli jälleen kiire, enkä tietenkään ehtinyt tarkistamaan, olinko tehnyt jokaisen tehtäväpaperin kohdan.. -.- Ottavat piruuttaan ympyröimisen jättämisestä -10 pistettä pois ihan varmasti...

Ai niin: arviointikriteereihin kuuluivat ideoiden määrä ja ideoiden omaperäisyys.

Eniveis... näissä tunnelmissa päättyi ensimmäinen päivä ja toinen päivä koitti:

Olin kyl paljon rennompi toisena päivänä, enkä jännittänyt odotellessa läheskään niin paljon, kuin ekana päivänä.

Kolmas tehtävä oli oikeastaan aika kiva (itseasiassa siitä tuli mun suosikkitehtäväni). Tässä tehtävässä piti suunnitella kuvassa näkyvälle, olohuoneen takalle, puuteline. Ensin se puuteline piti piirtää siihen huoneeseen (värillinen kuva) ja toiseksi piti tehdä mustavalkokuva, johon piti kirjoittaa myös valitsemansa materiaali ja puutelineen nimi.

Tehtäväpaperin kuvassa näkyvä huone oli kyl ylimodernin näköinen. o_o Jouduinkin kattomaan kuvaa useamman minuutin ajan kun mietin, roikkuuko se takka ilmassa, vai onko se maassa (värittömät kuvat on aina yhtä tarkkoja.) Tajusin, että ilmassahan se roikkuu. :D

Tein sitten jonkun ihmeellisen näkösen "puutelineen" ja materaaliksi valitsin alumiinin. :'D Tehtävää oli kuitenkin kaikista kivoin tehdä, kun sain sellasen ahaa-idean (piirtäminenkin onnistui ihan kivasti.)
Arviointikriteereihin kuuluivat kohderyhmän vastaavuus ja sen mustavalkokuvan informatiivisuus.

Mutta nelostehtävää en haluais muistellakkaan.... Siitä olis voinu tulla hyvä, jos sitä ei olisi ollut pakko värittää/maalata. ._. Tehtävässä piti siis yksinkertaisesti piirtää ihmisiä johonkin julkiseen tilaan... Piirsin ihmisiä puistoon ja lyijykynäversio näytti ihan kivalta mun makuun. :> Mutta kun rupesin värittämään/maalamaan nii huhhu.... En ehtinyt saamaan viimeistelyä valmiiksi, joten siihen jäi valkosia kohtia. ._. Ei mulla kuitenkaan niin huonosti mennyt, kuin viereisellä kaverilla, jolla koko työ oli lähes kokonaan valkoista.

Yhteenveto: en usko pääseväni wetterhoffiin vielä tänä vuonna, mutta ainakin mulla on vuosi aikaa kehittyä jos/kun en pääse tonne. :) Tiesin, että värittäminen ja maalaminen on mulla vielä aika kehnoa, mutta lohdutuksekseni voin sanoa, että monessa tehtävässä arviointikriteerinä EI ollut piirrustustaito tai maalaus/väritys, vaan ideat. ^^ Täytyy vaan toivoa, että ideat kelpaa... Mun mielestä ne oli ihan omaperäisiä. :<

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.