IRC-Galleria

_Anton

_Anton

Parempaa et löydä

Vaari memorial part. 2Sunnuntai 04.03.2007 21:30

Ensimmäinen muistikuva vaarista Suomessa on kesältä 93. Isovanhemmat olivat asuneet Suomessa jo kaksi vuotta, jonka aikana he kävivät meitä katsomassa kerran. Kaksi vuotta on tietenkin ikuisuus lapselle, joten isovanhemmat tuntuivat vieraailta kun tulimme siinä kesänä "tutkimaan paikkoja". Siinä vaiheessa oli melko selvää että olimme muuttamassa Suomeen, mutta vanhemmat halusivat viettää täällä pari viikkoa aikaa ennen lopullista päätöstä. Kaikkien margariinien ja lelujen ja karkkijen jälkeen odotukseni olivat juurikin niin korkealla kuin sen ikäisellä lapsella voi olla. Odotin innolla mm. lämmitettyjä parkkipaikkoja ja olin aika pettynyt kun se tarkoittikin sitä tolppaa, eikä asfalttia oikeasti kuumenettu auton alla.
No kuitenkin, saavuimme Suomeen kyläilemään isovanhempien luokse. Ensimmäisenä iltana teitittelin heitä, mikä oli kaikista tosi hauskaa ja söpöä, joopa joo. Seuraavana päivänä menin vaarin kanssa kalaan Rastilan rannalle, olihan kalastaminen ainoa harrastukseni ja mielenkiinnon kohde, jonka vaari oli minulle aikaisemmin opettanut. Kolmen tunnin kalliolla istumisen aikana saalista tuli heikosti. Sain ongittua ahvenen joka valitettavasti päättyi kuoleena takaisin mereen vaarin yritettyä tainuttaa se paiskaamalla kalliota vastaan. Samalla Rastilan rannalla tulin viettäneeksi uskomattoman ison osan eläämäni kun jouduin lähes joka viikonloppu isovanhempien luo aina kunnes oli 14-vuotias varhaisalkoholisti. Kalastaminen, sienten/marjojen keräily ja alkoholi, sinnä on kolme asiaa jota vaari rakasti, ja mitä muutakaan yhteistä tekemistä meillä olisi ollut. Viimeisenä päivänä kolmen viikon lomalla Suomessa kesällä 93 kävimme jossain järvellä kalastelemassa viehellä. Saimme haen, eikä minulla enää ollut epäillystkään missä maassa tahdon asua.
Myöhemmin (7-14 vuotta vanhana) viikonloput isovanhempien luona olivat melko tuskallisia, pieni nörtti pakotettiin ulkoilemaan ja harrastamaan liikuntaa (passiivi koska en enää koe itseäni nörtiksi). Isovanhempien luona viettyjen viikonloppujen aikana vaarin ja mummin parisuhde tuli tutuksi. Mummo piilotti alkoholia sinne sun tääne ja vaari joi niin paljon kun ehtii aina kun löysi kätkön. Heidän kommunikkationsa oli lähinnä riitelyä. Se olikin osasyy miksen kauheasti viihtynyt siellä. En oikeastaan koskaan tajunnut miksi he olivat menneet naimisiin, kunnes mummo kuoli 2005. Vaari alkoi sairastella ja kun kukaan ei ollut valvomassa niin elintavatkin olivat melko kehnot. Tupakkan polttoa sisällä ja viinaa aina kun jaksaa. Lisäksi vaarin mielenkiinto elämään näytti kadonneen, emme enää käyneet kalassa tai metsässä. Muistotilaisuudessa monet sanoivat jotain tyyliin "Viktor ei kestänyt elää ilman Mariansa, nyt hän pääsi takaisin hänen luo". Niinpä kai sitten.. Heillä olikin varsin nurinkurien kulissiavioliitto: ulospäinnäki vain riitoja, vaikka he ilmeisesti rakstivat oikeasti toisiaan.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.