IRC-Galleria

!?:ooMaanantai 31.08.2009 03:27



POLIISI MOTITTI TUHAT MOPONUORTA
Sunnuntai 30.8.2009 klo 04.09
Kymmenet poliisiyksiköt motittivat tuhatkunta mopoilijaa ja moottoripyöräilijää yllätysratsiassa Vantaalla lauantai-iltana, Helsingin Sanomat kertoo.

Viranomaisten tarkoituksena oli lopettaa nuorten "mopomiitit". Mopomiitit ovat epämuodollisia kokoontumisajoja, joilla ei ole virallista järjestäjää.

Helsingin Sanomien mukaan poliisit puhalluttivat Katriinantielle mottiin jääneet kuljettajat ja testasivat onko mopoja viritetty.

Kaikkien nimet ja yhteystiedot kirjattiin ylös. Poliisi aikoo lähettää tapahtumaan osallistuneiden alaikäisten vanhemmille postia mopomiiteistä ja niiden vaaroista.

- Pääasiallinen tarkoitus oli löytää tapahtuman järjestäjät ja päästä heidän kanssaan keskusteluyhteyteen. Emme halua estää nuoria kokoontumasta, mutta tällaisenaan tapahtumat aiheuttavat vaaratilanteita, komisario Jari Taponen kertoo Helsingin Sanomissa.

"Ylimitoitettua"

Lehden mukaan poliisin toimet herättivät hämmennystä noin 15-16-vuotiaista koostuneessa motoristijoukossa. Osa yritti paeta sumpusta, ja monet ilmeisesti onnistuivat.

- Vähän ylimitoitetulta se tuntui. Minusta on ihan OK, että mopoja valvotaan, mutta rajansa kaikella, kommentoi lauantaisen mopomiitin johtaja Fabian Wikholm.


IL

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.