IRC-Galleria

Kaikki pelien ystävät ja vähemmänkin niistä pitävät tietävät pelimaailman mullistaneet legendat, kuten kolikko- ja konsolipelit pac-man, Space Invaders, super mario bros, zelda, pokemon, tetris ja monet muut, joiden ansiosta pelit pääsivät aivan uusille leveleille ja saivat massiivisen määrän ihmisiä mukaan pelaamaan. Nykyään valmistetaan yhä vain huikeampia pelejä ja grafiikoiltaan aivan uudenlaisia, mutta vallankumoukselliset peliklassikot ovat jääneet mieleen, sillä ne muuttivat pelaamisen pysyvästi. Shigeru Miyamoton kaltaisia neroja on kiitettävä siitä, minkälaisista pelikokemuksista me saamme nauttia nykypäivinä ja voimme vain ihmetellä, tätä pelien kirjoa ja niitä lukuisia eri maailmoja, joihin voimme matkustaa ja kohdata siellä mitä kummallisimpia otuksia. Siksi päätin kertoa omista kokemuksistani pelien parissa ja antaa vinkkejä mihin peleihin ja konsoleihin kannattaa tutustua.

Nintendo ottaa jatkuvasti riskejä sekä peliensä että konsoleittensa kanssa, mutta tähän asti melkein jokainen riski on kannattanut. Siitä syystä meitä ilahdutti kummasti gameboy, color ja advance. Nämä pelikoneet ovat jo vanhoja, mutta pelit edelleen loistavaa viihdettä. Niitä kannatta ehdottomasti kokeilla emulaattoreilla omalla tietokoneella. Kun on kaikki haluamansa klassikot koneella, voi nauttia siitä, mikä saikaan aikaan valtavan pelihulluuden. Nintendon DS lite ja DSi, ovat halpa ja ehkä kaikista loistavin vaihtoehto kunnon pelaajalle, koska tästä käsikonsolista irtoaa iloa vaikka moneksi vuodeksi, eikä tekeminen lopu ihan äkkiä. DSi:n kamera on kiva lisäys kaikkeen tähän, sillä sillä voi pelleillä ystävien kanssa ja nauraa väännetyille kuvilleen. Kaksinäyttöisen kosketusnäytöllisen konsolin voi ottaa minne vain mukaan, eikä tule tylsiä istumis hetkiä ja tyhjänpäiväistä paapatusta voi paeta hauskalle yoshi islandille. Kosketusnäyttö tekee pelaamisesta niin hauskaa ja uudenlaista, että on vaikea pitää näppejään erossa. Mutta varsinainen mullistava DS peli, saa Miyamoton tutisemaan ja tämä peli tunnetaan kohta uutena mario brossina, peli on nimeltään Scribblenauts! Siinä luodaan Maxwell nimiselle tyypille esineitä tyhjästä, kirjoittamalla esineen tai asian nimi ylös. Esine ilmestyy peliin ja sitä voi käyttää mielensä mukaan. Anna mielikuvituksesi laukata. Jos minä saan sanoa: Jos olet aito peleistä nauttiva henkilö, hanki nyt äkkiä DS ja katsokkin että siitä on Scribblenauts!!

Nintendo wii oli tosiaan hauska uusi tulokas, sillon kun minä siihen tutustuin, mutta innostus loppui ehkä liian lyhyeen. Idea oli ihanteellinen, kapula, jota heiluttamalla saadaan asioita liikkumaan tv:n ruudussa. Hauskaa ajanvietettä ystävien tai perheen kesken, mutta kyllästyminen on väistämätön. Pahoitteluni, mutta olisin tosissani halunnut sen toimivan. Mutta onneksi uusi ohjaus systeemi on tulossa, jossa on todella tarkka liikkeen tunnistin, sitä odottaessa voi tyytyä nauttimaan DS:n iloista ja valmistautua ostamaan xbox 360:nen.

Xbox, alue, joka on pysynyt lähes tuntemattomana minulle tähän asti, mutta sen hyödyt ja ilot saivat minut vaihtamaan mielipidettä. Nimittäin aika monesti ihmiset jakaantuvat kahteen ryhmään, xboxin tai sitten playstation kannattajiksi ja pelaajiksi. Grafiikat häikäisevät 360:ssä ja hinta on niin halpa, että se jo riittää syyksi käydä ostamassa tämä vehje. Joillekin riittää pelkkä Halo. Erittäin halvassa xbox 360 elite paketissa, on mukana ohjain ja kaksi peliä ja halvimpia hintoja on tälle paketille vain 219€. Siispä itse juoksu jalkaa seuraavista tuloista ostamaan tätä pakettia, ei tarvitse ostaa silloin itselle kuin mukavan näppärä ja pieni miniläppäri, joka ei välttämättä pyöritä ihan niitä parhaita pelejä. Kannattavaa myös on, jos olisi HD tv, niin voi kivasti hyödyntää 360:n ominaisuuksia.

Playstation on aina ollu osa minun elämääni ja se on rikastuttanut kummasti. Sen myötä olen oppinut tuntemaan lukuisia mahtavia pelejä ja pääsemään käsiksi koko pelaamisen ideaan. Kaikki lähti aina siitä, kun isoveli sai playstation 1:n ja heti kun ohjain mahtui käteen, oli aloitettava pitkä pelaajan ura. Nykyään monellakaan ei ole tätä kaunista harmaan sävyistä laatikkoa, joka sisälsi pitkää iloa monen perheen pojan huoneeseen. Uudelle tasolle päästiin kakkosen myötä, mutta kolmosen grafiikat ja ominaisuudet olivat jo isonkin rahan arvoisia. Playstation portable, ensimmäinen PS:n käsikonsoli, on tuonut myös mukavasti vaihtelua elämään ja voi miten kiitänkään sen ominaisuuksia, kun pitkällä ajomatkalla sai katsella lempileffaa, kuunnella hyviä biisejä ja vähän pelata need for speediä (ajopelin pelaaminen autossa on ihan hauska kokemus :D). Sen omistaminen on ilo ja kunnia, sillä aina en jaksa pelkästään pelata, niinpä tämä monitoimi laite on hyvä niille, joista pelaaminen ei aina ole se pää asia. Portablelle on kyllä valitettavasti ilmestynyt liian monta peliä, joita ei kannata juuri tällä konsolilla pelata. Siispä Playstation 3 on kannattava ostos, jos haluaa nauttia tarkasta grafiikasta ja upeista maisemista, mirror's edgen ja muiden loistavien uutuuksien parissa. Sekä katsella mukaansa tempaavia blu-ray leffoja omalta kotisohvalta.

Jos nyt sitten omistaa tietokoneen ja vielä mukavasti sellaisen, josta löytyy tehoa, voi vaikka tältä istumalta käväistä vähän kaupassa shoppailemassa, nimittäin uudet pc pelit ovat nyt naurettavan halpoja. Varsinkin Gamestopissa kannattaa käydä, sillä niistä kolme kahden hinnalla tarjouksista on vaikea kieltäytyä. Elikkä koko kaapisto täyteen pc pelejä ja et halua enää ikinä poistua sisätiloista. Mutta älä ikinä mene unohtamaan vanhoja ihania pc pelejä, kuten heroes of might and magic:jä, unreal turnament:jä, fear:a, farcry:ta ja monia muita, joita muuten myös saa erittäin halvalla pelikaupoista.

Tee itsellesi palvelus ja mene minun mielikseni pelikauppaan ja harkitse näitä ja mieti sitten mikä olisi sinulle sopivin:

-DSi ja muistikortillinen täyteen ainakin näitä pelejä: Elite beat agents, scribblenauts, new super mario bros, castlevania. Kunnon pelaajan unelma paketti, josta pelinautinnot ei lopu ihan heti kesken

- Wii: sport, play, paper mario ja Super mario galaxy. Hauskaa tekemistä perheen ja kavereiden kesken. Sekä ihania maailmoja missä seikkailla.

-Playstation portable: Need for speed carbon, daxter, wipeout pure ja patapon. Voi mukavasti ottaa mukaan minne vaan, sekä monipuolisesti katsoa pelaamisen lisäksi leffoja ja kuunnella omaa musiikkia.

-Playstation 3: Monta hyvää peliä. Äärettömän ihania pelinautintoja ja upeiden grafiikoiden ihmettelyä. Blu-ray elokuvien parissa menee sadepäiviä ja 3D:tä kannattaa ehdottomasti kokeilla, tuo uusia ulottuvuuksia.

-Pelaamiseen käyvä läppäri, kuten esim. minun makuuni Hp dv6 ja dv7: mirror's edge, dead space. Monipuolinen valinta, kaikki tarvittava yhdessä paketissa ja uskomattoman paljon pelejä, vielä pilkka hinnoilla. Uusissa peleissä hyvät grafiikat

-xbox 360: vaikka ihan vaan Halon 3:n takia. Voit nauttia pelaamisen uudesta ulottuvuudesta ja vain ihailla nättejä grafiikoita. Kaikki parhaimmat pelit ovat ilmestyneet tälle.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.