IRC-Galleria

bb_waters

bb_waters

Blues ain't dead

aamun uutinen, osa 33Lauantai 12.07.2008 09:12

Miljonääriksi säästämällä 20 euroa päivässä

http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=2008/07/13133

Miljonääriksi on mahdollista päästä säästämällä 20 euroa päivittäin.

Kyseessä ei ole seteleiden tallettaminen sukanvarteen, koska siihen menisi yli 135 vuotta. Mikäli haluat saada unelmasumman, sinun on sijoitettava rahasi. Avainasemassa on sijoitusmuoto.

Esimerkiksi voit tulla miljonääriksi 43 vuodessa, jos sijoitat päivittäin 20 euroa valtion kymmenen vuoden joukkovelkakirjoihin. Niiden vuosituotto on ollut noin 4,6 prosenttia.

Mikäli haluat kantaa lisää riskiä, saat parempiakin tuloksia. Esimerkiksi osakemarkkinat ovat tuottaneet keskimäärin 10-11 prosenttia historiallisesti. Tulet miljonääriksi 26 vuodessa sijoittamalla yleiseen pörssi-indeksiin.

Mikäli lyöt markkinat kahdella prosentilla, saat miljoonan 24 vuodessa.

Vain harva sijoittaja pystyy voittamaan markkinat muutaman vuosikymmenen aikana, mutta esimerkkejä löytyy: Warren Buffet, John Neff, Walter Schloss, Peter Lynch ja Charles Munger.

Miljonääriksi tuleminen järkevässä ajassa vaatii sijoittamista joko suoraan osakkeisiin tai rahastoihin. Ei välttämättä tarvitse ostaa eksoottisia osakkeita, vaan tunnettujen ja kunnioitettujen yhtiöiden osakkeet vievät lähelle päämäärää. Tällaiset osakkeet eivät kallistu päivässä kaksinkertaisesti, mutta pitkällä aikavälillä ne tuskin romahtavat nollaan.

Keskimäärin seitsemän prosenttia vuodessa tuottava yhtiö lähes kaksinkertaistaa omaisuutesi kymmenessä vuodessa.

Asiasta kertoi The Motley Fool -sivusto.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.