IRC-Galleria

eliksiiri.Torstai 08.07.2010 21:42

Vesi; elämän eliksiiri.

Luonnon vihreys; kuivat kesäiset pellot. Naapurin ruohikonkastelija. Järvet. Meret. Pilvet.

Otin mökille mukaan kansainvälisen kaupan perusoppikirjan, siskon BBA-ajoilta. Tykkään lueskella näitä hieman vanhempiakin kirjoja, ihan yleissivistykseksi. Lukaisin aamulla kolmisenkymmentä sivua, ja jo alkumetreillä kirja herätti ajattelemaan; elämä on vaihtokauppaa.

Suomessa on ollut viime aikoina paljon puhetta niin suoranaisesti vedestä kuin siihen liittyvästä ympäristösuojelusta, puhdistuksesta ja veden hyötykäytön kaupallisten lisenssien myynnistä.

Aloin miettiä tarkemmin, mitä kaikkea tuohon meille lopulta niin arkipäiväiseen asiaan liittyy. Vettä usein miettii vain uintiin ja pesuun liittyen. Entäs nämä: lääkkeet, kemikaalit, paperiteollisuus, vesiharrastukset, sukeltelu, levät, vesiliikenne? Nekin kaikki vesiasioita.

Vesihän on kahdesta alkuaineesta koostuva, nopeasidoksinen aine. Hapen ja vedyn sidokset kestävät keskimäärin vain noin 55 nanosekunnin ajan. Sidokset katkeavat ja muodostuvat uudelleen siis *hyvin* nopeasti. Tästä syystä vesi on myös erittäin juoksevaa. Se ei puristu juurikaan kasaan edes kovassa paineessa.

Pistän lisää piakkoin.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.