IRC-Galleria

Viime maaliskuussa tuoreimman albuminsa, "Meibi bus home?", Sakara Recordsin kautta julkaissut pieksämetalli-yhtye FM2000 täyttää tänä syksynä kymmenen vuotta. Virallisia 10-vuotisjuhlia vietetään yhtyeen kotikaupungissa, Pieksämäellä, Wanhoilla Weturitalleilla lauantaina 12.9. klo 21 alkaen. Illan aikana FM2000 esittää tuotantoaan alkuajoista tähän päivään. Juhlallisuudet juontaa Big Brother voittaja Perttu Sirviö. Lämmittelybändinä nähdään Unborn Generation. Liput tapahtumaan maksavat viisi euroa.

- Vuosikymmen on mennyt tosi ripeesti tällä mustalaisleirillä. Ollaan saatu joka vuosi työnnettyä monoa ihmisten tielle enempi ja enempi. Horjuvin pikku askelin, mutta varmasti pikku nilkkaralleilla kohti maalia. Nastaa on ollut, joten eiköhän homma jatku vielä hyvän tovin, kommento yhtyeen laulava kitaristi Rota.

- Pojat ovat hakanneet päätä seinään kymmenen vuotta, mutta se on ehdottomasti kannattanut. Nyt ovat nimittäin sekä päät että seinä hajalla, kommentoi eräs bändin uraa läheltä seurannut taho.

Juhlinta jatkuu lokakuussa, kun historiansa aikana lukuisia omakustanteita tehnyt FM2000 julkaisee uransa toisen levy-yhtiön kautta ilmestyvän äänitteen, "Yes Sir!" -EP:n. Lokakuun 14. päivä ilmestyvä EP sisältää neljä ennenjulkaisematonta kappaletta, jotka on poimittu "Meibi Bus Home?" -albumin sessioista. EP:n nimi on vastaus albumin nimessä esitettyyn kysymykseen, ja myös EP:n kansi viittaa albumiin. Albumin kansikuvassa oli sian pää, EP:n kannessa on vastaavasti sian toinen pää.

EP:n myötä FM2000:n keikkailu jatkuu läpi syksyn, ja luvassa on ainakin alla mainitut esiintymiset.

- Syyskeikkoja odotamma kieli bootsin alla. Siistiä päästä Rytmihäiriön kaa vihdoin kehiin. Melkoisia Penttejä eli eiköhän sitä jotain mystistä keksitä, intoilee Rota.

12.9. Pieksämäki, Weturitallit (10-vuotisjuhlakeikka)
10.10. Seinäjoki. Bar15
16.10. Helsinki, Virgin Oil (w/ Rytmihäiriö & Pitbull Terrorist)
24.10. Tampere, Klubi, Lost in Music Festival
03.12. Seinäjoki, Rytmikorjaamo (w/ Rytmihäiriö)
04.12. Jyväskylä, Lutakko (w/ Rytmihäiriö & Aivolävistys)
05.12. Vaasa, Club 25 (w/ Rytmihäiriö)
25.12. Pieksämäki, Savonsolmu


www.fm2000.org
www.sakararecords.com


Promopyynnöt / haastattelut:
Playground Music
Tommi Muhli
tommi@playgroundmusic.com
044-5400486

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.