IRC-Galleria

galleta

galleta

tykkää elää

Kauniita unia, autoja ja junia...Sunnuntai 23.09.2007 15:53

Kuinka huonosti voi nukkua yönsä? Pahin tietenkin olisi, jos ei nukkuisi ollenkaan mutta siitä vaihtoehdosta ei nyt puhuta.

Jos menee yhdeltätoista nukkumaan, niin ensin kääntyilee ja etsii hyvää asentoa ja pyörii yleensä, kunnes sitä yhtäkkiä huomaa, että kello on yksi yöllä. Silloin alkaa tuntua siltä että ehkä on vaan parempi yrittää nukkua. Ja niin ei pitäisi koskaan ajatella.

Kun päättää, että nyt minä nukun, siitä tulee lähes mahdottomuus. Pää täyttyy kaikilla ajatuksilla, jotka kiertävät siellä ja valvottavat vaikka kuinka. Tulee jano ja yhtäkkiä huomaa että tyyny ei ole kivan tuntuinen ja sitten sitä yrittää möyhiä mieleisekseen noin 8 minuuttia ja 32 sekuntia. Yhteensä tähän uneenpääsemiseen menee noin puolitoista tuntia.

Sitten sitä yhtäkkiä nukahtaa. Ihan tuosta vaan yks kaks. Ja nyt fiksu ihminen nukkuisi aamuun asti ja nauttisi nukkumistilasta. Epäfiksut ihmiset alkavat nähdä typeriä unia, kuten sellaisia, joissa nukkuja huomaa olevansa poliisi ja että toinen lainvalvoja osoittaa haulikolla (koska on petturi ja psykopaatti) ja nauraa mielipuolisesti. Silloin tuntuu paremmalta vain herätä. Ihan totta.

Mutta hereilläolo tuntuu melkein yhtä kamalalta. Tyyny on käänynyt poikittain ja taas janottaa ja väsyttää ja suurimmaksi ongelmaksi muodostuu peitto. Kun vetää peiton päälleen, tuntuu yhtäkkiä että paistuu. Silloin potkii nopeasti peiton päältään välttyäkseen elävältä käristymiseltä. Mutta ei sekään ole hyvä. Silloin alkaa palelemaan. Ja ihan kauheasti. Tästä syntyy kierre. Lopulta ainoa ratkaisu on ottaa puolipeittoa. Ei mukava ratkaisu mutta parempi kuin ei ratkaisua ollenkaan. Lopulta pääsee uudestaan unen autuuteen (noin puolentoistatunnin päästä).

Tällaisen valvomisten yön jälkeen voisi nukkua vaikka kolmeen päivällä. Mutta eihän sitä suoda ihmisparalle. Luonnonvoimat ovat päättäneet estää häntä kertakaikkiaan saamasta sitä määrää unta, jonka hän tarvitsee. Luonnonvoimat lähettävät ilkeästi nauraen pienen soman talitintin hänen ikkunansa alle. Ensin tämä talitintti laulaa iloisesti. Ihmisparka hautaa päänsä tyynyyn eristääkseen nämä sulosoinnut. Iloinen talitintti loukkaantuu syvästi ja rupeaa kostotoimiin, kun hänen esityksensä ei saanut aikaan aplodeja ja eläköön-huutoja. Talitintti alkaa naputtaa nokalla seinää (mahdollisimman läheltä ikkunaa). Tämä nap nap nap nap nap nap nap-ääni saa ihmisparan unettomuuden suuressa suossa suorastaan kyyneliin. Lopulta hän ei enää kestä vaan menee parvekkeelleen ja häätää tuon talitintin pois. Hän huokaa ja tunnustaa tappionsa.

Aina ei ole helppoa olla väsynyt.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.