IRC-Galleria

>: DTorstai 18.03.2010 17:56

Ugg-saappaat ovat tuttu näky maailmantähtien jaloissa. Halvat kopiot voivat kuitenkin tehdä korjaamatonta vahinkoa käyttäjiensä jaloille.

Australialismerkin saappaiden käyttäjiin kuuluvat muun muassa Sinkkuelämää-tähti Sarah Jessica Parker sekä Gossip Girl -sarjan nuoret tähdet Blake Lively ja Leighton Meester.

Aidot Uggit maksavat vähintään 100 euroa, ja muoti-idoleitaan seuraavat naiset hankkivatkin usein mieluummin halvemmat kopiot.

Brittilehti Daily Mailin haastattelemat asiantuntijat varoittavat kuitenkin, ettei säästäminen tässä tapauksessa kannata. Heidän mukaansa feikki-Uggit eivät tue jalkaa ja voivat näin aiheuttaa pahoja vaurioita.

- Koska nämä saappaat ovat lämpöisiä ja pehmeitä, nuoret tytöt ajattelevat tekevänsä jaloilleen palveluksen. Tosiasiassa he suorastaan rikkovat jalkojaan, erikoislääkäri Ian Drysdale sanoo.

- Heidän jalkansa liukuvat puolelta toiselle kengän sisällä. Joka askeleella paino kohdistuu jalan keskiosaan ja jalka leviää. Sen seurauksena jalan holvikaari madaltuu.

Huonojen kenkien käytöstä voi seurata vakavia vaivoja jalkoihin, mistä ongelmat siirtyvät usein lantioon ja voivat johtaa lopulta vaikeisiin selkäkipuihin.

Lääkärit suosittelevatkin halpis-Uggeja lähinnä kotikäyttöön. Aidoissa Uggeissa jalka on paremmin tuettu, mutta niitäkään ei kannata laittaa jalkaan pitkille kävelyretkille.


oon nii vahingon ilone kaikille jol on epäaidot uggit : D

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.