IRC-Galleria

hamppis

hamppis

Lauri Hämäläinen

€uroviisut.Perjantai 11.05.2007 03:35

Siis voi hyppivät kullipuvut. Miten suomi tekee tämän aina? Siis aivan järjettömän väliaikaohjelmiston johonkin kansainvälisesti merkittävään tapahtumaan. Jokainen muistaa erään surullisen urheilutapahtuman professorin aikakoneessaan. Viisut toistavat näemmä tuttua kaavaa. Paljon hypetyt tanssit näyttävät olevan aivan järjetöntä paskaa. Traditio kohtaa modernin. Ja minun penikseni voi koskettaa korvaani.

Ensin lavalla hyppii miehiä nahkahousuissa, kirmaten kuin hinttarin pojat kukkakedolla. Jokainen esittää toinen toistaan mitäänsanomattomampaa tanssia. Sitten lihava leidi laulaa - kirjaimellisesti. Joku tulee lavalle kitaran kanssa, alkaa ulvomaan epävireisten sointujen mukana. Kansa kohahtaa taiteen riemusta. Laulaja laulaa biisiä jonka lyriikoissa sanotaan jotain tyyliin "ehkä laulan jos mie kerkkiin".

Taustalle tulee keskiaikaista musiikkia. Yläosaton nahkahousumies ja kalju kitaristi vetää viimeistä sielua.

Koko juttu päättyy kuin keskeytetty yhdyntä. Spermaa valuu korkeintaan sisäänpäin. Ei näin. Miten tässä aina käy näin?

Suomessa on paljon taitoa - kykyä - ja silti, aina kun kyseessä on YLE ja kansainvälinen tv-tapahtuma, otetaan se kädetön apina, kaksitoista laitonta kiinalaista ja yksi insinööri. Kahvikupun ääressä silputaan paperia ja saadaan visio väreistä. Toisen kahvikupin jälkeen joku kiinalaisista nostaa merkitsevästi sormensa. Insinöörillä välähtää. Paperipusseihin puetut tanssijat hyppivät ilman housuja pitkin sormen muotoista lavaa. Kansa kiittää, herrat kumartavat.

Toinen asia, mistä voi itkeä aina, on se, että euroviisuissa kopioidaan edellisen vuoden voittajaa. Onko tosiaan niin, että maat ovat niin aivovaurioisia, etteivät tajua keksiä mitään omaa. Piristävin ruiske tämän vuoden viisuissa on ehdottomasti Israel. Venäjä taitaa taas luottaan lesbovoimaan. Suomi on kuralla kuin löysä vatsa. Eipä siinä - ei suomella olisi varaa voittaa kahdesti peräkkäin. Pakko myöntää, että drag queenit täydellisessä mauttomuudessaan, ovat aika mahtavia. Tavallansa. Mutta mitä vittua nämä gootteilijat discobeateilla kuvittelevat tekevänsä. "Hei jätkät! Lauletaa vampyyreista ja pistetään taustalle sellanen kasaribiitti. Tiijätteks, niiku TSIK TSIK TSIK!".

Ei näin, ei näin ei näin.

Euroviisut, nykyiset Heviviisut, ensivuoden Discopoppi tai Drag Queen -viisut ovat aina edustaneet tasottumuuden huippua. Vai voiko joku oikeasti väittää, että Viisujen voittaja joskus olisi ollut oikeasti todella hyvä kappale? Olihan Lordissa munaa, mutta vain sen takia, että se rikkoi normeja.

Silmät kiinni, perse edellä puuhun. Suomi osaa aina hoitaa hommat, naapurin pussiin.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.