IRC-Galleria

Hei! Bawono!

Haluatko sinä olla tukemassa lapsia ja perheitä Afrikassa? Perustimme Pikku Puu-yhdistyken voidaksemme olla tukemassa nigerialaisten lasten, nuorten ja perheiden elinolosuhteita.
Yhdistyksemme tavoitteena on;

-Perustaa v. 2010 aikana kristillisellä arvopohjalla toimiva koulu Nigeriaan, niin että koulun toimintaa varten ostetaan maata, jossa koulu voisi aloittaa toimintansa mahdollisimman pian.

-koulun perustamisen jälkeen aloitamme kummitoiminnan, jolloin jokainen yhdistyksemmme jäsen voi saada kummilapsen, jonka koulunkäyntiä voi tukea.

-yhdistyksen varoja ei käyteytä hallinnointiin, vaan suoraan toimintaan

-jäseneksi pääset maksamalla 10 euroa yhdistyksemme tilille Nordea 118530-213404

Mikäli haluat olla mukana toiminnassamme tai tietää yhdistyksestämme enemmän, ota yhteyttä Jaana Vasamaan p. 050 560 6328 tai jaana.vasama@finst.ee

TERVETULOA AUTTAJAJOUKKOOMME! =)

Kiitos...Maanantai 16.03.2009 18:27

että olette ystäviäni. <3

PoistelenSunnuntai 15.03.2009 18:29

kuvien katseluoikeuden listalta niitä, joiden kanssa en pahemmin juttele tai ole tekemisissä... Poistan myös joitakin kuvia.

[Ei aihetta]Sunnuntai 01.03.2009 15:16

Vaikka kaikesta joutuisin luopumaan
en hylkäisi uskoa Jeesukseen

vaikka joutuisin paljon kärsimään
en kieltäisi nimeä Jeesuksen

Jeesus, katson ylös taivaaseen
uskon aina Jeesukseen, Jumala.

Jeesus, tunnen syvän rakkauden
vierellä Jeesuksen, Jumala.

Jeesus, laulan Hälle kiitoksen
lailla pienen lintusen, Jumala.

Vaikka joutuisin vastaan maailmaa
pysyisin tahdossa Jeesuksen.

vaikka rakkaimmat joutuisin jättämään,
en irrottais kädestä Jeesuksen…

-Laulun sanat: Mia Joki

Jeesus on IHANA!Sunnuntai 01.03.2009 15:08

Jeesus, Sinun vain tahdon olla.
Jeesus, Sinun vain, Sinun vain
Sinun vain tahdon olla.

Mun elämäni Sinun on, Herra.
Mun elämäni Sinun on.
Mun elämäni Sinun on, Herra.

Sinun oon, Sinun oon.
Vain Sinun omasi oon.

"Minä elän, en enää minä, vaan Kristus elää minussa; ja minkä nyt elän lihassa, sen minä elän Jumalan Pojan uskossa, Hänen, joka on rakastanut minua ja antanut itsensä minun edestäni." (Gal.2:20)



=...(Torstai 05.02.2009 21:16

Kun silmiimme joutuu shampoota Head and Shoulders tai PanteneProV, huuhtelemme äkkiä tuon pienen pisaran pois, koska se tuntuu epämiellyttävältä. Mutta tuo sama shampoo aiheutti aikaisemmin kipua toisellekin eliölle, tosin kipu oli paljon voimakkaampaa. Silmiinne joutui
vain pieni pisara, sen sijaan albiino-kanin silmälle sitä kaadettiin teelusikallisen verran. Te huuhtelitte sen pois, mutta kanilla ei ollut mahdollisuutta hieroa tämän kirvelevän tahmeaa ainetta pois: ensinnäkin kanilta puuttuu kyynelnesteen eritys ja toisteksi hänen liikkumisensa on
estetty. Kun silmää kirvelee, minuuttikin tuntuu ikuisuudelta. Shampoo pidetään kanin silmässä kolmen viikon ajan. Joiltakin eläimiltä katkeaa selkäranka ja kaula, kun ne yrittävät päästä karkuun.

Mainokset kertovat meille jatkuvasti, että ihmiset jotka eivät käytä astianpesuainetta nimeltä Fairy, menettävät hyvin paljon (aikaa, mahdollisuuden pitää hauskaa, rahaa jne). Mutta ehkäpä juuri nämä ''epäsivistyneet'' ihmiset, heidän tietämättään, toimivat koe-eläinten parhaaksi: he eivät osta Fairyä ja sillä tavalla eivät kannata rottien ja marsujen pakollista ruokintaa astianpesuaineilla. Kun olette syönyt liikaa raskasta ruokaa, tunnette olonne todella pahaksi ja raskaaksi, joskus joudutte ottamaan lääkkeitä, jotka parantavat ruoansulatusta. Mutta kuvitelkaapa, jos teidän mahalaukkuunne viedään putken kautta litra Fairya!

Ariel -pesuaineen pakkauksessa lukee, että sitä on käytettävää suojakäsineet käsissä, koska se syövyttää käsien ihoa. Jo pelkästään tämä aiheuttaa epämiellyttävää tunnetta ja kipua. Mutta kuvitelkaapa, miltä tuntuu marsuilta, kaneilta, koirilta, kissoilta ja muilta koe-eläimiltä, kun niiltä poistetaan ylempi ihokerros hiekkapaperia apuna käyttäen ja hierotaan paljaaseen kohtaan pesuainetta. Muistelkaamme lapsuutemme, kun kaaduimme asfaltille ja vahingoitimme polvemme. Tosin silloin kukaan ei hieronut haavaan syövyttävää pesuainetta.

Vuonna 2001 Euroopan Unioni suuntasi kulkunsa tuotteiden testauksen eläimillä vähentämiseen ja vähitellen sen kokonaan lopettamiseen. Vuoteen 2013 mennessä suurin osa eläinkoemenetelmistä kielletään.

Suomessa myytäviä kosmetiikkasarjoja, jotka eivät testaa tuotteitaan eläimillä ovat esimerkiksi kuuluisa The Body Shop ja Joe Blasco. Suomen johtavimmista sarjoista Lumene, Nivea, Herbina ja Anytime käyttävät vaihtoehtoisia testausmenetelmiä eivätkä myöskään testaa tuotteitaan eläimillä. Kuuluisat Yves Rocher, Chanel, Clarins, IsaDora sekä Revlon eivät myöskään kannata eläinkokeita, eivätkä myöskään testaa tuotteitaan koe-eläimillä. Tämän vuoksi edellämainittuja merkkejä kannattaa suosia.

Sen sijaan yritykset, jotka yhä käyttävät eläimiä tuotteiden testauksessa, ovat esimerkiksi kuuluisat Braun (Gillette Company), Procter and Gamble, Colgate-Palmolive (Ajax, Hill's Pet Nutrition, Mennen, Palmolive), Coty (Calvin Klein, Rimmel), Gillette, Johnson and Johnson, L'oréal, MaxFactor, Oral-B, Pantene ja moni muu.

Muistakaa: joka ikinen ostamanne pakkaus pesuainetta Ariel tai Tide, jokainen tuubi Oral-B:tä, jokainen Pantenen hiustenhoitoaine, kaikki Palmoliven käsisaippuat tai L'oréalin meikkivoiteet ovat turhien ja julmien eläinkokeiden rahoittamista. Jos ostatte eläinkokeita hyväksyvien yrityksen tuotteita, hyväksytte vapaaehtoisesti julmien eläinkokeiden käytön. Sen sijaan jos hankitte vaihtoehtoisia ja inhimillisiä testeusmenetelmiä käyttävien yritysten tuotteita, autatte vähentämään hirveää julmuutta.

Kopioi tämä päiväkirjaasi ja laita nimi alle jos olet eläinkokeita vastaan :

n0nn4, ssaimi, [Randa], Likasukka, palikka, Arielle, ^tokyo^, Suuuviii, evomoi,-jennn-, -låurr , Iyashii_Hito,werkku^^, ppiiq`, LUONNEHÄRÖ , mmmm``,Ir^^, cammm-,Hänna`, äliis, ^Isshi^, Chakra^^, jässuu , MMILLAMILLA, SSSESSI, try, idz, Eltsy, RRONJAU, we-, ronjAu`,roosaw`, Siirii- , SOFFFI`, Empulla_^, katjaad, fiiia, littlethings, ismolapsi, Rebelie,R||na]^,ile]^, teresaw, [J]anko, -RRita, mar, horze

Ps. kaikki edellämainitut jotka ei käytä eläinkokeita. mutta näiden raaka-aineet on ikävä kyllä testattuja. MaryKay on PUHTAASTI eläinkokeeton ja luonnon tuotteet. =)

Aamun ajatus- positiivareistaTorstai 29.01.2009 15:11

Älä puhu kenestäkään mitään sellaista mitä et sanoisi hänelle vasten kasvoja.

Pyydän anteeksiKeskiviikko 21.01.2009 17:09

Teiltä kaikilta, joilta tuntuu, että minä olisin unohtanut, laiminlyönyt, suuttunut, loukkaantunut yms ystävyydestämme. Näin ei todellakaan ole, että olisin loukkaantunut ja suuttunut, mutta unohtanut tai laiminlyönyt ehkä. Siitä pyydän anteeksi.

Muutamat teistä jaksavat muistuttaa ja muistuttaa minua, että olisin unohtanut teitä. Väärin. Minulla vaan ei ole aina aikaa kaikkiin asioihin, vaikka itse niin haluaisin! <3 Tiedän kyllä, kuinka tärkeitä ystävät ovat, suorastaan elintärkeitä.

Minusta tuli vakaata elämää elävä perheen äiti, jolle perhe on YKKÖSASEMASSA. Minun elämäni muuttui täysin, kun tapasin Juhanin ja saimme lapsia. Helmi ja Toivo tarvitsevat nyt ikänsä vuoksi eniten minua, äitiänsä ja Juhanikin minua, vaimoansa. Minun elämän sisältööni kuuluu kyllä ilman muuta te, minun rakkaat ystäväni. Ja teistä, minun RAKKAISTA ystävistäni en halua millään luopua, vaikka en aina ehdi tulla kylään tai mukaan harrastuksiin.

En ymmärrä, miksi aina täytyy tekstata, meseillä tai olla muuten yhteydessä ihan joka päivä!? Jos ei viikkoon tai pariin kuule toisesta, heti on jotain kamalaa sattunut??? Voivoi sentään sanon minä! Tottakai minä ilahdun ja tiedän, että tekin ilahdutte, jos muistamme toisin ja puolin tekstiviestein tai muun tavoin, mutta miksi joka päivä sentään???

MINÄ VÄLITÄN TEISTÄ, OMAT RAKKAAT YSTÄVÄNI! Jos teillä on minulle asiaa, tai haluatte kylään, tai ihan kahdestaan oloa minun kanssani, niin totta kai minä mielellään kuuntelen, ja otan teidät kahville tai olla ihan kahdestaan Sinun kanssasi, mutta perheeni tulee kuitenkin ensimmäisenä. Älkää luulko kaiken aikaa, että olisin kääntänyt selkäni teihin! Kaikki on siis hyvin. Rakastan teitä! <3 Hymyä päivään, iloa sydämeen!!! *Hali*

T: Ystäväsi Anne
Huh,huh, hurjaa... Nina Mikkosella on jyrkät mielipiteet äitiydestä ja lasten hoidosta, mutta pakko kuitenkin hänelle nostaa hattua, että uskalsi puhua OMAN mielipiteensä, vaikka minä en ole ihan kaikissa asioissa samaa mieltä hänen kanssaan. Juhanikin nostaa hattunsa ja sanoi että on hyvät mielipiteet ja yhdessä huomasimme, että Nina Mikkonen perheensä kanssa lukevat Raamattua! Woow... Hänelle tulee kyllä haukkuja ja kai myös kehujakin tämän haastattelun jälkeen:

Helsingin Sanomat

1. Kuka on sopiva äidiksi?

Nina Mikkonen vastaa:

"Lapsen kannalta paras vaihtoehto on, että äiti on vihitty aviovaimo ja perheeseen kuuluu myös lapsen isä. Hedelmöityshoidot on tarkoitettu vanhemmuuteen sitoutuneille aviopareille, ei lesbosinkuille. Ehdoin tahdoin leskenä aloittava, risteilyillä bailaava, vain itseään ajatteleva sinkku ei ole sopiva vanhemmaksi, ei myöskään tyttö- tai poikaparin puolisko. Heille riittäköön rooli aktiivisena tätinä tai setänä. Homopari ei sovi vanhemmiksi, koska lapsen ihmisoikeuksia molempia sukupuolta oleviin vanhempiin ei saa polkea millään verukkeella!"

2. Kuinka kauan pitää imettää?

"Jos Luoja suo maidon nousta rintoihin, ainakin hampaiden tuloon saakka. Äidinmaito on vauvan paras rakennusaine, ravinto ja suoja. Sen antaminen ja saaminen lähentävät äitiä ja lasta ratkaisevalla tavalla."

3. Minkä ikäisenä lapsen saa panna päiväkotiin?

"Paras vaihtoehto on, että oma äiti ja omat vanhemmat kasvattavat lapset kotona. Muut ratkaisut ovat huonompia, ja ne ovat usein seurausta välinpitämättömyydestä lasta kohtaan. Lapset ovat suuria persoonallisuuksia pienestä pitäen. Heidän yksilöllisyyttään pitää kunnioittaa ja vahvistaa, ei lannistaa. Kodissa jos missä oppii sosiaaliseksi ja toisista välittäväksi. Monet päiväkotien hoitajat myöntävät itsekin työtaakkansa mahdottomuuden, seurauksena on rauhattomia ja stressaantuneita lapsia. Toivon, että nuoret päivähoitajaäidit voisivat jatkossa hoitaa itse omat lapsensa - kotona. Oma varhaislapsuuteni oli onnellinen, sillä äitini oli kotiäiti. Tiedän myös, mitä yksinhuoltajaperheen arki ja puoliorpous on, sillä isäni kuoli, kun olin 12-vuotias."

4. Oletko käynyt päiväkodissa?

"Olen käynyt. Siellä on joukko erilaisia lapsia samanlaisessa tilanteessa. Melun keskellä jonottamassa sellaista, jota he saisivat kotona aina ja heti. Päiväkoti ei tarjoa oman äidin tai isän syliä hädän, harmin, ilon tai riemun hetkillä. Vanhempien rakkaus ja kiintymys, perheen arvot ja tavat eivät siirry ostopalveluina. Kollektiivinen kasvatustapa turmeli 1900-luvulla monien tulevaisuuden Saksassa, Neuvostoliitossa ja kaikkialla, missä kärsittiin kilpailevien sosialistijärjestelmien aiheuttamasta tuhosta. 2000-luvulla sopisi jo ottaa opiksi, mitä lasten tarhaviljelyllä saadaan aikaan: vanhempiaan ja itseään etsiviä, pohjattoman onnettomia, rikkinäisiä ihmisiä."

5. Saako äidillä olla kutsumusta muuhun kuin äitiyteen?

"Nainen synnyttää lapsen, mutta äidiksi hänen pitää kasvaa. Liian harva nainen ajattelee lasta ja tulevaisuutta, liian moni vain omia halujaan lyhyellä tähtäimellä. Lapsen kannalta äidillä ei saa olla vaihtoehtoa. Mukamodernit ja -tasa-arvoiset linjaukset koituvat lapsen tuhoksi."

6. Voiko vauvan ja työn yhdistää?

"Ei voi. Vauvan kannalta tilanne on ehdoton: hän ei voi puolustautua äidin työtä tai uraputkiajattelua vastaan. Monet naiset pyrkivät nykyään miehistymään - mieheksi miehen paikalle muka tasa-arvon nimissä. Seurauksena on kärsimystä ja puutetta. Mediakin näyttää palvovan parhaiten maksavaa asiakasta eli valmistuotteita kuluttavia ja ay-jäsenmaksuja tuottavia oto-äitejä (oto = oman työn ohella) eikä ympärivuorokautista työtä tekeviä kokopäivä-äitejä. Perhearki ei näytä olevan mediaseksikästä!Itse aion olla kotiäitinä niin kauan kuin tarve vaatii. Koulusta kotiin palaava lapsi muuten tarvitsee ihan oikeasti äidin kertoakseen ilonsa ja murheensa. Kokikset, sipsipussit, nettiyhteydet ja kännykät eivät korvaa äidin syliä. Iltapäiväkerhot ovat kalpeita korvikkeita vanhempiaan kaipaaville lapsille ja nuorille. Ylilihavien lasten joukko vain kasvaa, tämäkin kielii välinpitämättömistä vanhemmista: rakkauden tarvetta yritetään korvata suun kautta. Kotiäidinkin työn luonne muuttuu lasten kasvaessa, ajan kanssa se sallii äidin itsensä kehittämisen ja vaikka yhteiskunnallisen vaikuttamisen lasten ja nuorten hyväksi. Vauva- ja kouluikäisillä on omat aikataulunsa, vaikka varuillaan pitää molempien kanssa olla 24 h!"

7. Mikä tehtävä isällä on lapsenhoidossa?

"Isänä oleminen on aivan yhtä tärkeää kuin äidin läsnäolo. Lapset tarvitsevat isää myös arkipäiväänsä. Uusorpous ei koske vain äidin puutetta, vaan myös isän läsnäoloa. Joka suuntaan repeävästä osatoimiäidistä kehittyy helposti todellinen pirttihirmu, joka karkottaa läheltään kaikki, myös lapsen isän."

8. Miten äidin valinnat vaikuttavat lapseen?


"Äidin valinnat vaikuttavat lapseen elämän ensimmäisestä sydämeniskusta viimeiseen. Raitis ja tupakoimaton äiti on lapsen ensimmäinen lottovoitto. Alkoholi, nikotiini ja kaikki huumeet ovat myrkkyä jo syntymättömälle. Jos äiti sen sijaan päättää sananmukaisesti ympäröidä lapsen hellyydellä ja rakkaudella, se vaikuttaa ihmiseen loppuelämän. Kuten saksalainen lastenlääkäriErnst Moro totesi jo melkein 90 vuotta sitten: kaikista elämän haluista ensimmäinen on pidellyksi tulemisen intohimo. Vauvat, jotka jäävät irralleen ja syliä vaille, voivat huonommin. Pidellyksi tulemisen tarve säilyy meissä elämän viime hetkiin saakka."

9. Onko äidin syytä, jos lapsesta tulee hulttio?

"Äidillä on osuutensa asiassa, niin kuin muillakin lapsen lähipiirissä. Suomalaisen naisen ja äidin on syytä katsoa peiliin, kun meillä on sijais- ja avohuollossa ainakin 70 000 lasta, se on kolmanneksen enemmän kuin vaikka seitsemän vuotta sitten. Saman verran ihmisiä oli muuten Ruotsissa sotalapsina, ja vasta nyt tajutaan miten tuo 'päivähoito' satutti."

10. Saako äiti olla itsekäs?

"Ei saisi. Vanhempien pitää opettaa myös lapsille epäitsekkyyttä, eikä se ole epäitsekkyyskasvatusta, jos sysää imeväisen heti ostopalveluhoidon varaan. Se on äidin ja vanhempien julmaa itsekkyyttä! Äitien ja isien pitäisi vaatia korjausta siihen suureen vääryyteen, että toisten lasten hoidosta tai työttömyydestä saa paremman korvauksen kuin arvokkaimmasta yhteiskunnan rakennustyöstä eli omien lasten hoidosta. Kotityö on arvokasta, oikeaa TYÖTÄ!"

11. Mistä saa parhaat neuvot äitinä olemiseen?

"Sydämestä. Minulle ja perheelleniRaamattu on hyvä elämän tiekartta, myös lasten painos eliLasten Raamattu. Omantunnon kuunteleminen auttaa ja se, että panee yksinkertaisesti kädet ristiin. Voi asettua rehellisesti oman lapsen kysyvien silmien eteen ja miettiä, teenkö nyt parhaani vai vain päätänkö hoitaa tämän keskinkertaisesti. Itse yritän parhaani, vaikka se kahden pienen pojan kanssa ottaakin välillä voimille. Onneksi mieheni on apuna ja tukena."

12. Saako pienen lapsen äiti erota?

"Avioerolla voi joissakin tapauksissa, jos on vaikka väkivaltaa, hyväksikäyttöä tai alkoholismia, olla tilannetta parantava vaikutus. Joskus vanhempien vaikeudet voivat kasvattaa myös yhteenkuuluvaisuuteen. Erityisen huono ja täysin vastuuton vaihtoehto on se, kun äidin poikaystävät tulevat ja menevät ravintolaillasta toiseen. Ja sitten on näitä karmeita uutisia tavan takaa: sisarukset etsivät liki pyjamissa äitiään kulmakapakoista."

13. Mitä jos sinua kaduttaa viisikymppisenä, että parhaat vuodet naisena menivät pelkässä äidinroolissa?

"Parhaat vuodet naisena voivat olla myös aktiiviäidin vuosien jälkeen. Itsekkään uranaisen tulevaisuus voi olla myös yksinäisen ihmisen, entisen ruusun ehtoo. Todellinen murhenäytelmä. Uuden sukupolven hyväksi sydämellä annettu aika on aina kasvanut korkoa tulevaisuudessa. Sen ovat lukemattomat äitipolvet oivaltaneet. On surullista, jos viisikymppinen nainen ei pidä lapsiaan ja rakkauttaan heihin minään. Osaani äitinä en kadu milloinkaan, mutta toisin päin olisin taatusti katunut, ja katkeroitunut loppuiäksi. Luoja onneksi minua siitä varjeli!"

Hyvää joulua!Torstai 18.12.2008 20:58