IRC-Galleria

Tää oli etelä-saimaassaTorstai 17.09.2009 14:25

Nuoret hieroivat joukkotappelua Lappeenrannan kirkolla
16.9.2009 12:11


Suuri joukko nuoria kokoontui tiistaina iltapäivällä Lappeenrannan kirkon valleille. Paikalle ilmestyi kymmeniä nuoria.

Paikallista nuorisoa tuntevat kertovat, että kirkolle kokoonnuttiin tappelemaan. Tappelusta oli sovittu etukäteen kännyköiden ja verkon välityksellä.

Nuorisoa alkoi kokoontua kirkon puistoon kello viiden aikaan iltapäivällä. Paikalle hälytetyt kolme poliisipartiota saivat joukon hajaantumaan kello seitsemän aikaan iltapäivällä.

Joukkotappelua hieroivat puistossa Sammonlahdesta keskustaan tulleet nuoret ja keskustassa asuvat nuoret. Joidenkin mukaan kysymyksessä olisi ollut matsi Sammonlahden torin nuoret vastaan muut.

Sysäyksen järjestetylle joukkotappelulle on Etelä-Saimaan saamien tietojen mukaan antanut yksityinen riita, jossa nuori on uhkaillut toista jakoavaimella.

Kirkolle ehti kokoontua arvioiden mukaan lähes sata nuorta ennen kuin paikalle hälytetty poliisi puutui asioihin. Suurin osa paikalla olleista nuorista oli yläkouluikäisiä, 15-16 -vuotiaita. Poliisin mukaan joukossa oli kuitenkin myös hieman vanhempia varusmiesikäisiä.

Nuorten välisiä joukkotappeluita on Lappeenrannassa sattunut ennekin. Asiantuntijoiden mukaan huolestuttavaa on se, että tappeluissa on viime aikoina käytetty myös aseita. Esimerkiksi viime talvena yksi nuori pahoinpideltiin nyrkkiraudalla.

Tappeluista sopiminen käy kätevästi esimerkiksi tekstiviestien avulla. Lappeenrannan kirkon ympäristö oli tiistaina valittu kokoontumispaikaksi ilmeisesti siksi, että se on hieman syrjässä. Nuoret eivät yleensä kokoonnu Lappeenrannan kirkon ympäristössä. Tosin viereisen Lönnrotin koulun kentästä on tullut kokoontumispaikka joillekin nuorille.



Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.