IRC-Galleria

Vauva on kovasti kasvanut, painoarvio on jo 912g (jossa tosin voi olla +/-137g heitto...). Ultran mukaan laskettu aika olisi nyt 23.12. eli ihan sama kuin menkkojen mukaan, joten en tiedä pitäiskö nyt sittenkin alkaa tuon mukaan laskemaan. No kätilö laskee sen mukaan kuitenkin ja gyne taas 25.12. mukaan (sen mukaan tänään olisi 26+0 <sydän>). Sukukalleudet oli edelleen tallella, eli poika sieltä on nyt melko varmasti tulossa. Vauva on edelleen pää alaspäin niinkuin olinkin arvellut. Pysyis nyt sitten niin koko loppuajan niin ei tarviis sit jännittää, että kääntyykö ajoissa. Lapsivettä oli "normaali" määrä.

Tässä nyt ultran mitat (suluissa rakenneultran (20+3) mitat):
Pään läpimitta 68.0mm (49.0mm)
Pään ympärysmitta 236.9mm (180.6mm)
Mahan ympärysmitta 210.7m (161.0mm)
Reisuluun pituus 49.3mm (35.5mm)
Painoarvio: 912g (401g)

Painoa on nyt sitten 71,8kg(!) eli lähes 10 kg tullut kun 62,5:stä aloitettiin. Painosta tosin ei sanonut muuta, kuin, että ei siitä mitään sano, kun viimeisestä punnituksesta pidempi aika. Kerroin sitten, että Englannissa lomalla ollessa tuli 4kg kun söin vääränlaista ruokaa ja antoi sitten mulle 2200kcal dieetin josta voi kattoa vinkkejä.

Verenpaine oli korkea, 150/80 eli pitää nyt alkaa kirjaamaan joka toinen päivä ylös verenpaine lukemia. Jos pysyvät alle 140/90 niin sitten listan vasta seuraavaan tapaamiseen (4.11) mutta jos taas on yli niin pitäs mennä ensiavun/päivystyksen kautta gynelle.

Uusia vitamiinejä sain kun tähän asti olin ottanut rautaa, foolihappoa ja kalkkia erikseen, niin nyt on sitten rauta, foolihappo (+muita B vitamiinejä), jodi, omega-3 ja muut semmoset samassa pillerissä. Kalkkia tuossa tosin paljoa ei ole, joten sitä otan erikseen. Toivottavasti tuolla lähtis sit hempatkin taas nousuun.

SF-mitasta ei ollut puhetta ja unohinkin sen sit kokonaan kun järkytyin tosta verenpaineesta. No viikonpäästä pitää kätilöltä muistaa kysyä siitä..

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.