IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

LoppiainenMaanantai 07.01.2013 01:58

Loppiainen tuli taas, kuten aiempina vuosinakin se on tullut samaan aikaan. Tällä kertaa päivä osuikin sunnuntaiksi, joten sitä ei huomannut oikein muusta, kuin että kaupat olivat kiinni, vai olivatko?

* * *

Aluehallintovirastoilla oli kovin vaihtelevia käytäntöjä sen suhteen, saako kaupat pitää auki. Oletuksena toki kaupat olisivat kiinni, mutta keskuskauppakamarit voivat hakea poikkeuslupia. Pääsääntöisesti aukioloihin poikkeusta haettiin venäläisten turistien lomilla ja heidän rahansa käytöllä.

Joissain maakunnissa sai pitää kaikki kaupat auki, joissain koko maakunnan kaupat olivat kiinni tai sitten niin kuin Tampereella; keskustan kaupat sai olla auki, Ikea ja ideapark, mutta muut ei.

* * *

Itse lähdin ottamaan selvää, onko loppiaisshoppailu sen kummallisempaa, kuin muinakaan päivinä. Suurin epätietoisuus tuntuikin olevan: "ai onko se auki" toisaalta jossain herätti ihmetystä "ai, kaupat ovatkin kiinni tänään, miksi?". Lähdin Ikeaan, enkä huomannut parkkipaikalla ainuttakaan venäläisillä rekisterikilvillä varustettua autoa. Itse myymälässäkään ei kuulunut vieraita kieliä.

Ikeaan sai tarve lähteä ostamaan kaksi (2) artikkelia. Kun lopulta ostokset oli maksettu, huomasin että niitä on viisi (5). Osta kaksi, maksa viisi. Hienosti on kyllä tuotteet siinä myymälässä asetettu, kun mukaan lähtee 2,5 kertainen määrä, kuin tarkoitus :)

* * *

JÄtekatoksessa ei muuten näkynyt ainuttakaan joulukuusta. Jokohan moinen perinne alkaisi olla ohi?

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.