IRC-Galleria

little^_^angel

little^_^angel

kuuntelee elämää

onko piposi tiukalla??Maanantai 02.04.2007 23:59

Sinun piposi kiristää hälyttävän voimakkaasti. Paine on ollut niin kova, että vaarana on masentuminen ja energiatason laskeminen pakkasen puolelle. Olet ehkä jo ylittänyt suorituskykysi rajat, ja liian pitkään vaikuttaneet ylikierrokset ovat imeneet ydinmehun suonistasi. Olet hyvin väsynyt. Raahaudut juuri ja juuri päivästä toiseen paljon enemmän tottumuksen kuin enää edes tahdonvoiman avulla.

Aivan ensimmäiseksi sinun pitäisi päästä lepäämään kunnolla. Jos vain mahdollista, käytä muutama päivä pelkästään itsesi hoitamiseen ja hyviin yöuniin. Koeta saada elämänrytmisi säännölliseksi: lopeta tupakanpoltto ja alkoholinkäyttö edes hetkeksi aivan kokonaan ja jätä rasvaiset ruoat pois ruokavaliostasi. Vaikka juuri nyt olet haluton tekemään suuria muutoksia, on elimistösi kriisissä ja huutaa apua. Sinun ei kuitenkaan tässäkään tarvitse vaatia itseltäsi sen enempää kuin millään muullakaan elämän osa-alueella. Suuretkin kokonaisuudet saa tehtyä etenemällä askel kerrallaan.

Väsymyksesi aiheuttaja voi hyvinkin olla henkistä laatua. Kykysi selviytyä henkisistä paineista lisääntyy kuitenkin huomattavasti, jos olet fyysisesti hyvässä kunnossa. Ryhdy siis liikkumaan säännöllisesti. Liikkumisen muoto voi olla mikä tahansa, pääasia on, että rentoudut ja nautit siitä. Tarkoituksena ei ole voittaa jotain kilpailua tai kerätä suorituspaineita.

Älä torju ystäviä luotasi, vaikka oletkin väsynyt. Ongelmat pienenevät puolella, jos niistä pääsee puhumaan jonkun kanssa. Jos sinusta tuntuu, ettei sinulla ole ystäviä, kokeile vaikkapa vapaaehtoistyötä tai hakeudu johonkin harrastuspiiriin yhteiset mielenkiinnonkohteet voivat merkitä muutoinkin samanhenkistä seuraa.

Tuo pipo kannattaa kuitenkin panna vaihtoon, se on aivan liian tiukka!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.