IRC-Galleria

marvelli

marvelli

Onko mulla vieläki profiili täällä?

Opiskelun iloa.Torstai 18.12.2008 23:54

Vielä yksi koe ja sitten joululoma!
Mietiskelin äskön mun kehittelemiä muistisääntöjä huomiseen kemian kokeeseen ja muutenkin.


Ettei katodit, kationit, anodit ja anionit vaan sattuisi menemään elektrolyysista puhuttaessa sekaisin, voimmehan aina muistaa että katodilla aine pelkistyy. Sehän on melkein sama asia, kuin jos joku menee katolle, se pelästyy. Positiiviset kationit menee negatiiviselle katodille ja negatiiviset anionit menee positiiviselle anodille. Ihmeellistä!


Spontaanissa reaktiossa (ilman sitä sähkövirtaa, joka pakottaa positiiviset kationit katolle) ylempänä jännitesarja -taulukossa oleva alkuaine hapettuu. Kuten kaikki nimittäin tiedämme H-kirjain sattuu olemaan aakkosissakin ennen peetä (pelkistyminen). Siispä taulukon loppupäässä, lähempänä P-kirjainta kuin H-kirjainta olevat alkuaineet pelkistyvät. Mielenkiintoista!


Englannin sanareihinkin lukemisessa voi hyödyntää muistisääntöjä, esimerkiksi epäsäännöllisiä verbejä harjoiteltaessa ne eivät ole pahitteeksi. Kaivaa=dig, dug, dug, eli joku kaivaa jotain hakulla, se osuu eka kiveen ja sitte kahesti timanttiin. Ryömiä on creep, crept, crept, sen ryömijän maha raapii nimittäin maata (en tod. oo kyllä varma miten nuo sanat kirjotetaan, mutta jotain tuonne päin. Hyvä lukiolaiset, huoh.)

Ja juuri, kun olin lähes varma, ettei mikään voisi olla mahtavampaa, kun on niin hienoja muistisääntöjäkin, Antti mainitsee: "sun pitää yossa muistaa melko monta muistisääntöä."

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.