IRC-Galleria

no_toast

no_toast

I'll turn your baby into lemonade

Köyhyysviikko: Day 5Sunnuntai 09.09.2007 18:32

Alkoi olla hommat jo voiton puolella, kun lauantaiaamu valkeni. Ei tarvitsisi todellakaan tehdä mitään enää tällä survival-osastolla. Rennon riisiaamiaisen jälkeen oli helppo lähteä hakemaan edellisen päivän "palkkaa". Tällä kertaa matkan päämäärä oli Käpylän Musta-Pekka, jonka nimen rasistisuudesta on ollut joskus kovaakin vääntöä paikallispiireissä :D Mutta joka tapauksessa panteista tuli tällä kertaa 5,1e. Ostoksiin meni tasan 5 euroa ja niillä kaupasta irtosi himoitsemaani Thousand Island-salaattikastiketta, lauantaimakkaraa, kalapuikkoja, hiivaa ja kahden kilon jauhopaketti à la Euroshopper sekä 3 tomaattia.

http://paahto.org/photos/K%c3%b6yhyysviikko07/matkalla_pekkaan_la.jpg
http://paahto.org/photos/K%c3%b6yhyysviikko07/ostokset_la.jpg

Jauhojen ja hiivan tarkoituksena oli siis oikeasti leipominen eikä niitä ollut ostettu vaan näön vuoksi. Kotona sitten uuni kuumaksi ja ohje on seuraava:

1/2 l vettä
50 g hiivaa
1 kg jauhoja
1 tl suolaa

Uuni "kuumaksi" niinkuin ohje sanoo ja vesiastia uuniin mukaan. Kohotellaan joka hiton välissä ja voilà! Le pain français est prêt!

http://paahto.org/photos/K%c3%b6yhyysviikko07/leipaa_la.jpg

Sitä tulikin sitten syötyä illalla koko toinen leipä, että hyvääkin oli :D Söin myös riisi-tomaatti-sipuli-salaattikastike-ketsuppi-mössöä, joka oli itse asiassa varsin maukasta sekin.

http://paahto.org/photos/K%c3%b6yhyysviikko07/gourmet_la.jpg

Eipä muuta, haisen edelleenkin pahalta. Yay!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.