IRC-Galleria

panda

panda

Täällä taas, ihan kun en ois ollut päivääkään poissa <3

Karppisushi, viimeinkinTiistai 30.12.2008 15:17

Koska merilevän, wasabin ja soijakastikkeen yhdistelmä on parhaita makuja maailmassa, mua on harmittanut jo pitkään etten voi syödä sushia niin paljon kun haluan. Ihan pienenkin sushiannoksen riisimäärästä tulee paha olo loppupäiväksi.

Muutama kuukausi sitten söin ravintola Groteskissa maustettua kukkakaalirouhetta lounaan lisukkeena ja sain sitä syödessäni idean koittaa korvata sushiriisi kukkakaalilla. Sana sushi tarkoittaa viinietikalla maustettua riisiä, joten tätä korvikeruokaa ei oikein voi kutsua sushiksi. Kukkakaalisushi voisikin sitten olla esimerkerkiksi kushi :)

Kushi oli yllättävän hyvää. Kukkakaalirouhe oli ehkä valuttamisesta huolimatta vähän liian kosteaa, mutta ylimääräisten nesteiden puristaminen pois kädellä toimi ihan hyvin. Ensi kerralla täytyy yrittää keksiä tehokkaampi kuivaamistapa.

Neljää rullaa varten tarvitaan kilo kukkakaalia. Raa'an kukkakaalin saa rouheeksi esimerkiksi tehosekoittimella. Sen jälkeen rouhe laitetaan pieneen vesimäärään kiehumaan minuutiksi tai pariksi ja nostetaan siivilään valumaan ja kuivumaan. Jäähtymisen jälkeen rouhe maustetaan riisiviinietikalla, suolalla ja sokerilla ja sen jälkeen sitä voi käyttää sushin teossa kuten riisiä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.