IRC-Galleria

rinkelih

rinkelih

where are we? what the hell is going on?

.Tiistai 03.06.2008 03:33

"Mielenterveys voidaan määritellä esimerkiksi seuraavilla tavoilla:

* Mielenterveyden määritelmä Suomen kielen sanakirjassa: "Psyykkinen hyvinvointi ja riittävä sopeutuminen sosiaaliseen ja muuhun ympäristöön" (Uusi suomen kielen sanakirja, Gummerus 1998)
* Mielenterveys Sigmund Freudin sanoin "Mielenterveys on kyky rakastaa ja kyky tehdä työtä"
* "Mielenterveys on henkinen tila, johon kuuluvat itsetunto, itsenäisyys, sopeutumis-, toiminta- ja ongelmanratkaisukyky sekä kyky tyydyttäviin ihmissuhteisiin ja virkistäytymiseen" (www.tohtori.fi)
* "Mielenterveys on henkinen tila, joka mahdollistaa onnellisuuden (Psykiatri Wikipedia 9/2007)

Yleisesti katsotaan, että ihminen on mieleltään terve, kun hän kykenee selviytymään itsenäisesti päivittäisistä toiminnoista (työssä, koulussa, vapaa-aikana ja ihmissuhteissa) siten että itse ja kanssaihmiset eivät kärsi. Mieleltään terve ihminen pystyy riittävässä määrin huolehtimaan itsestään ja muista ihmisistä.

Mieli ja ruumis ovat ihmisessä yhtä: Terve ruumis terveessä sielussa ja terve sielu terveessä ruumiissa. Mieli ja sen terveys vaihtelee kuten fyysinenkin terveys.

Mielenterveys - kyky rakastaa ja tehdä työtä. Tämä sisältää rakkauden itseä ja muita ihmisiä kohtaa ja kyvyn työskennellä siten että auttaa myös itseään."

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.