IRC-Galleria

s-mies

s-mies

ei pelkää painajaisia.

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

FAILTorstai 03.04.2008 13:21

http://piraattiliitto.org/uutiset/2008/04/sony-bmg-j%C3%A4i-kiinni-piratismista-yritti-hiljent%C3%A4%C3%A4-lehdist%C3%B6n

"Wired raportoi, kuinka Sony BMG, yksi neljästä suuresta RIAA-yhtiöstä, on jäänyt nololla tavalla kiinni ohjelmistopiratismista. Windowsin hallintaohjelmistoja valmistava pieni ranskalaisyritys PointDev alkoi epäillä piratismia, kun Sony BMG:n työntekijä otti marraskuussa 2007 yhteyden PointDevin asiakastukeen saadakseen neuvoja Ideal Migration -ohjelmiston käytössä. Kyseinen työntekijä antoi tällöin PointDevin edustajalle ohjelmiston avainnumeron, joka osoittautui vanhan, jo vuodesta 2004 liikkeellä olleen ohjelmiston piraattiversion avaimeksi. Tämän vuoden tammikuussa tehdyssä ratsiassa Sony BMG:n palvelimilta löytyi neljä kyseisen ohjelmiston laitonta asennusta, joista PointDev vaatii Sony BMG:ltä 300.000:n euron korvauksia.

Tämä on kuitenkin ilmeisesti vain jäävuoren huippu. Tarkastuksen yhteydessä nimittäin paljastui, että lähes puolet Sony BMG:n käyttämistä ohjelmistoista on piraattiversioita. Ohjelmistoalan antipiraattijärjestön Business Software Alliancen arvion mukaan tarkka prosentti on 47%. PointDevin johtaja ja omistaja Paul-Henry Agustoni uskoo, että kyse ei ole mistään satunnaisesta yksityistapauksesta. "Uskon, että piratismi on kytköksissä yhtiön politiikkaan", hän sanoo. "Jos työntekijällä on riittävä budjetti ostaa tarvitsemiaan ohjelmistoja, hän tekee niin. Jos budjettia ei ole, työntekijä etsii vaihtoehtoiset keinot ohjelmiston hankkimiseksi, koska hänen on joka tapauksessa tehtävä oma työnsä."

Piratismismikäryn käytyä Sony BMG yritti saada piratismista vihiä saaneen La Provence -lehden olemaan julkaisematta asiasta juttua, mutta lehdistön vaientaminen ei levy-yhtiöltä enää onnistunut. Ja niin sana musiikkipiraatteja mafiatyyliin jahtaavan levy-yhtiön omasta ohjelmistopiratismista lähti leviämään vauhdilla maailmalle."

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.