IRC-Galleria

sande83

sande83

life is life...
Saatiin veljeltä ja sen avovaimolta viimeviikolla sellanen aquasaurus paketti jonka ne oli itelleen ostanu ja kasvattanutkin yhden erän niitä "kaloja"... käytiin Leevin kanssa kaupassa keskiviikkona ostamassa lähdevettä kun eivät kuulemma menesty pelkällä raana vedellä... noh heitin sen turvepussukan sisällön missä ne munat on torstai iltana sinne pikku akvaarioon ja viikonlopun aikana kun oltiin mummolassa sinne oli syntynyt varmaan 50 kpl "hirviökala" vauvoja..
Onhan ne vielä aika pieniä hyvä kun silmällä erottaa mutta kasvavat muutamassa päivässä useamman sentin... ja sitten altaassa valitsee tämä elämän kiertokulun laki eli isommat syö ne pienimmät.. markolle ja merville oli loppujenlopuksi jäänyt kaksi noin 5cm kalaa joista toinen oli yhden yön aikana kadonnut...pikku panssari oli vaan lillunut altaan pohjalla oli todennäköisesti joutunut parempiin suihin!!!
Ne "hirviökalat" ovat kyllä aika ihmeellisä eli niillä on sellanen panssari jonka ne vaihtavat kasvaessaan,lisäksi niiltä löytyy 3 silmää (kaksi näkyvää) ((1 silmä aivoissa)) ja 40-170 kpl jalkoja!!!!!!!!!!! Heh! karun näköisiä otuksia!!!elävät muutamasta päivästä 3 kuukauteen ja niitä on ollut maapallolla 300 miljoonaa vuotta sitten!!!
Kuulostaa aika epäuskottavalta mutta näin on päässyt käymään!!!maailman vanhin eläinkanta ja niitä kasvaa nyt meillä pikku akvaariossa!!!
http://fi.wikipedia.org/wiki/Notostraca
Täytyy lisätä kuvia tänne mikälisikäli saan otettua, sitten kun ne on vähän isompia \,,/

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.