IRC-Galleria

Tänään se alkaa, kesän merkittävin tapahtuma eli futiksen mm-kisat. Jalkapallobuumi on itse kullakin korkeimmillaan ja aion purkaa hieman tunteitani kisoista.

Eli tämän vuoden mm-kisat pelataan Afrikan mantereella, pelipaikkana toimii Etelä-Afrikka, jossa ottelut pelataan kymmenellä eri stadionilla. Puitteet on kunnossa ja suhteellisen isoille stadioneille(45-90 tuhatta paikkaa.) kokoontuu futiksen ystäviä eri puolilta maailmaa. Hyvä juttu suomalaisille on, että Etelä-Afrikan aika on tismalleen sama kuin suomessa, joten ottelut näkee sopivaan aikaan.

Suuria suosikkeja ovat Espanja,Brasilia,Englanti,Argentiina,Saksa,Hollanti,Ranska ja Italia. Tänä vuonna toivon ja uskon Espanjan ottavan kultasen pokaalin kisoista. Brassit ovat myös vahvoilla, eikä passaa unohtaa viimevuoden mestaria Italiaa, eikä aina vaarallista Saksaa. Pystyykö mikään Afrikkalainen joukkue omalla maallaan kärkikahinoihin asti? Ei pysty. Sijoitukset pelataan suurten Eurooppalaisten joukkueiden ja Argentiinan, sekä Brasilian kesken.

Espanjalla on maan parhaat pelaajat mukana, eikä Espanja ole kokenut maagisia viime hetken loukkaantumisia. Kisoista on poissa moni tähtipelaaja kuten Ballack ja joukko muita saksalaisia, Englannin Ferninand ja Beckham, Ghanan Essien, Nigerian Mikel ja ehkä suurimpana menetyksenä Hollannin tähtilaituri Arjen Robben.

Taitofutis vs puolustus? Espanja,Brasilia ja Argentiina ovat hyökkääviä joukkueita, joiden peliä on aina mukava seurata. Espanjan hyökkäys perustuu maailmanluokan tähtiin kuten Villa, Torres, Pedro, Navas, Mata ja Florente. Brasilialla hyökkäystä johtaa Robinho ja kultaiset jalat omaava Grafite. Argentiinalla taas on maailman paras pelaaja, Lionel ''Leo'' Messi, josta kaikki odottavat paljon. Luulenpa, että tämän vuoden maalikuninkuus ratkeaakin juuri Villan,Messin ja Englannin Rooneyn välillä. Puolustavia joukkueita löytyy mm. Viime kisojen mestari, Italia ja loukkaantumisista kärsinyt aina yhtä robottimaisesti pelaava Saksa. Italian ja Saksan pelityylistä en pidä, ja toivottavasti tänä vuonna mestaruutta ei voiteta puolustamalla. Espanja on todellakin vahva suosikki finaaliin, taitojoukkueen eli Brasilian kanssa. Argentiina saattaa myös selvitä pitkälle, mutta Maradona ei tule ottamaan mestaruutta. Tosin myös Hollanti,Englanti,Serbia ja Australia voivat yllättää.

Maalivahdit ovat tärkeässä roolissa kisoissa ja tärkeimpiä maalivahteja ovat, David James(Englanti), Julio Cesar(Brasilia), Gianluigi Buffon(Italia), Tim Howard(USA) ja vähän heikon kauden pelannut Espanjan ylpeys, Iker ''God'' Casillas.

Liputan ehdottomasti Espanjan puolesta. Muita suosikkeja ovat Hollanti ja ainoa pohjoismaalainen joukkue, Tanska. Eli peukut pystyyn härkätaistelujen,hiekkarantojen ja ehdottomasti jalkapalloilun maalle, Espanjalle.

Vielä loppuun tiivistettynä oma tähtikenttä, maalikuningas ja kolme parasta joukkuetta.


1. Espanja
2. Brasilia
3. Hollanti/Argentiina.

Maalikuningas, David Villa (7 maalia.)

Tähdistökentällinen 4-4-2 formaatiolla:

Iker Casillas(Espanja)

Maicon(BRA)
Ramos(ESP)
Vidic(SER)
Chiellini(ITA)
Kaka(BRA)
Xavi(ESP)
Fabregas(ESP)
Sneijder(HOL)
David Villa(ESP)----Lionel Messi(ARG)

Ja nyt jännittämään kisojen ensimmäistä ottelua, Meksiko-Etelä-afrikka.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.