IRC-Galleria

tervapiru

tervapiru

juurtuu vasemmalle

24. päivä eaaTorstai 02.10.2008 13:32

Eli 24 yötä "jouluun" ja viralliseen vaalipäivään.

Vaalikoneiden täyttely jatkui yömyöhään ja jatkuu tänään. Eilinen vaalipaneeli meni oikein hyvässä hengessä, sain esiteltyä itselleni tärkeitä teemoja ja lehdistökin oli paikalla. OAJ:n järjestämässä tilaisuudessa olisi saanut olla yleisöä enemmän, mutta keskustelua riitti ja tämä oli erittäin hyvä lähtölaukaus tuleville viikoilleni.

Omat vaaliteemani eli itselleni tärkeimmät asiat ovat löytyneet helposti. Tärkeimpänä tietysti Nummi-Pusulan nykymenon muuttaminen kunnallisessa päätöksenteossa. Demokratia on tällä hetkellä vedetty vessanpöntöstä alas. Oman edun tavoittelu, salailu ja kertakaikkisen omalaatuinen päätöksentekokulttuuri on todellakin korkea aika remontoida uuteen uskoon. Vallankumous on siis näissä vaaleissa kuntalaisten, äänestäjien, käsissä.

Yhtä tärkeänä pidän kunnan peruspalvelujen turvaamista vaikeassakin taloudellisessa tilanteessa. Jo perusterveydenhoidon puolella on raakoja puutteita lääkäripulan takia. Päivystysaikoja saa monien viikkojen päähän, terveydenhoitajalle ei pääse kuin ajanvarauksella ja akuutissa tilanteessa vaihtoehdoksi jää vain lähtö päivystykseen Lohjalle. Matkaa tulee, liikkuminen ei ole kaikille mahdollista ja 15 euron päivystysmaksu ei houkuttele.

Mielenterveyspalveluja kunnassa ei juurikaan ole. Ostopalvelut ja puolitoista päivää erikoissairaanhoitajaa olisi viikottain tarjolla. Perheneuvontaa ei ole tarjolla Lohjan irtisanottua sopimuksen. Kunnan hyvinvointi lähtee asukkaiden hyvinvoinnista ja tästä meillä ei ole varaa tinkiä, ei näin paljon kuin tällä hetkellä.

Omaishoitajien taloudellinen turva ja jaksaminen on kunnalle myös elintärkeä asia. Kunnassamme on koko ajan enemmän vanhuksia, ja omaishoidon sijasta vaihtoehtona olevat laitospaikat eivät ole edes euroja ajattelevalle kunnan kassaa katsovalle mikään houkutteleva vaihtoehto. Kuukauden omaishoidon tuella ei montaa päivää laitoshoitoa kustanneta. Omaishoidon tukeminen on turvattava Karviaisessakin ja omaisten jaksamisesta pidettävä huolta. Vaikeissa tapauksissa osa kuukaudesta kotona ja osa kuukaudesta laitoksessa on myös suositeltava vaihtoehto tukeakseen omaisten jaksamista. Tämä on edelleen kirstunvartijallekin huimasti parempi vaihtoehto kuin laitospaikka koko kuukaudeksi potilaalle ja pahimmassa tapauksessa myöskin häntä voimavarojensa loppuun asti hoitaneelle omaiselle.

Se tästä paasauksesta ja loppuun linkit tähän asti täyttämilleni vaalikoneille:

IRC http://irc-galleria.net/vaalikone.php

Yle http://www.yle.fi/vaalikone08/vaalikone.php

MTV3 http://www.mtv3.fi/kunnallisvaalikone/

Osallistukaa, kommentoikaa, vaikuttakaa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.