IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Narusta vedettävä valokatkaisijaMaanantai 18.01.2010 01:00



Ennenvanhaan huoneiden valaistus suunniteltiin niin että ovensuussa on katkaisija ja keskellä kattoa roikkuu lamppu. Kyllähän se toimii nykyäänkin joten kuten, mutta Artun leikkinurkkaukseen valo ei oikein yltänyt. Joskus ennen vuotta '85 tuossa on ollut kylmä ullakko.

Valoa piti siis saada, mutta ovensuussa olevasta katkaisijanpaikasta oli yhteys vain keskellä kattoa olevaan valaisinpisteeseen, enkä jaksanut alkaa tekemään mitään massiivisia operaatioita (saati kutsua sähkäriä paikalle). Laajennoksen katossa oli onneksi sähkörasia, josta irtosi valovirtaa. Piti vain kehittää katkaisija.

Pidemmän aikaa on tullut etsiskeltyä sopivia valaisimia integroidulla narukatkaisimella, mutta ei sellaisia oikein ole. Onneksi olen tällanen DIY-mies niin ei ongelmaa. Partcosta sopiva katkaisija irtosi hintaan kaksi euroa. Naru on jotain sälekaihtimien korjausta varten hankittua.
Pientä haastetta oli sovittaa katkaisija vaakatasoon, tehdä naruun 90 asteen mutka ja huolehtia ettei se nirhaudu ajansaatossa poikki reiän kohdalta. Ihan hyvä tuli :)

Mukana tulleita 50W halogeeneja tossa ei viitti käyttää. Niihin helposti polttaisi itsensä ja pahimmassa tapauksessa sulattaisi/sytyttäisi narun. Nyt siinä on ~4,5W ledejä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.