Blogi

« Uudemmat - Vanhemmat »

Bulgarian naisten jääkiekkomaajoukkueen ankara taistelu Slovakiaa vastaan ei aivan tuottanut tulosta.

Torjuntavoittoa haettiin, mutta Slovakia voitti lopulta maalein 82-0.

Slovakia johti jo 5-0, kun peliä oli pelattu 1.20. Viiden peliminuutin jälkeen tilanne oli 7-0, kymmenen minuutin jälkeen 19-0 ja ensimmäisen erän jälkeen 31-0.

Bulgarian valmentaja teki ajassa 58:35 vielä dramaattisen ratkaisun. Hän ei ottanut maalivahtia pois (olisiko maali kannattanut mahdollisesti pitää tyhjänä koko ajan? toim. huom.), vaan vaihtoi kentälle uuden maalivahdin.

Tilanne oli tuolloin 77-0. Uusi luukkuvahti ei kuitenkaan nostanut bulgaareja, vaan päästi itse viisi maalia.

Bulgarian hyökkäyspeli ei sujunut aivan kohdalleen. Maajoukkue ei saanut yhtään laukausta kohti Slovakian maalia.

Bulgarian jääkiekkoliiton puheenjohtaja Dobromir Krustev syytti ottelun jälkeen Slovakiaa epäurheilullisuudesta.

- Slovakien teko meitä kohtaan on loukkaavaa pilkkaa, eikä ollenkaan hyvän urheiluhengen mukaista, Krustev arvosteli.

Bulgarialaisessa sofiaecho.com-julkaisussa löylytettyjä pelaajia kannustetaan.

- Ansaitsette maanne kiitollisuuden osanotosta, sillä tämä on sitä mistä urheilussa juuri on kysymys. Te ansaitsette myös hallituksenne anteeksipyynnön nolaamisestanne tällä tavalla ja maan jääkiekon säälittävästä tilanteesta, sofiaecho.com kirjoittaa.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto kertoi, että Latvian Liepajassa pelatun ottelun tulos on kaikkien aikojen ennätys naisten jääkiekkoilussa.

Absoluuttiset pohjat ovat edelleen Thaimaalla, jonka alle 18-vuotiaat hävisivät Etelä-Korealle 92-0 vuonna 1998.

Bulgarian ottelu oli osa vuoden 2010 Vancouverin olympialaisten karsintoja, jotka eivät ole menneet Bulgarialta ihan putkeen muutenkaan: Kroatia antoi kyytiä 30-1 ja Italia 41-0.