IRC-Galleria

Desiderata (latinaksi ”mitä mielesi halajaa”)

Kulje tyynesti melun ja kiireen keskellä, ja muista, millaista rauhaa hiljaisuuteen voikaan sisältyä.
Niin pitkälle kuin mahdollista, luovuttamatta, pysy hyvissä väleissä kaikkien kanssa. Puhu todenmukaisesti, hiljaisesti ja selvästi; ja kuuntele muita, myös tylsiä ja tietämättömiä; sillä heilläkin on tarinansa kerrottavanaan.
Vältä meluisia ja vihamielisiä henkilöitä, he ovat kiusanhenkiä.

Mikäli vertaat itseäsi muihin, saatat tulla turhamaiseksi tai katkeraksi, sillä aina tulee olemaan sinua merkittävämpiä ja vähäisempiä henkilöitä. Nauti saavutuksistasi kuin myös suunnitelmistasi. Säilytä kiinnostuksesi uraasi kohtaan, miten vaatimaton se onkaan; se on todellinen omistuksesi aikojen oikullisten onnenkantamoisten virrassa.
Ole harkitsevainen liiketoimissasi, sillä maailma on täynnä juonitteluja. Mutta älköön tämä sokaisko sinua kaikilta hyveiltä, joita olemassa on; moni pyrkii korkeisiin ihanteisiin; ja kaikkialla kukkii arkinen sankaruus. Ole oma itsesi. Älä varsinkaan teeskentele kiintymystä. Älä ole myöskään kyyninen rakkauden suhteen, sillä kaikkien ikävyyksien ja pettymystenkin edessä, se kestää vuodesta toiseen.

Suhtaudu myötämielellä vuosien kulkuun, luovu armollisesti nuoruudesta. Hoivaa mielenvahvuuttasi suojaksi äkkinäistä epäonnea varten. Mutta älä vaivaa itseäsi synkeillä kuvitelmilla. Monet pelot ovat syntyneet uupumuksesta ja yksinäisyydestä.
Tervehenkisen itsekurin ohella, ole lempeä itseäsi kohtaan. Olet maailmankaikkeuden lapsi et vähäisempi kuin puut tai tähdet; sinulla on oikeus olla olemassa. Ja oli se sinulle selvää tai ei, kaikkeus varmasti kehittyy kuten kuuluukin.

Ole siis sovussa Jumalasi kanssa, millaisena tahansa Häntä pidätkään. Ja mitkä tahansa ponnistuksesi ja pyrkimyksesi lienevätkään; elämän meluisassa epäselvyydessä, säilytä rauha sielussasi.
Kaikesta huijaamisesta, raadannasta ja särkyneistä unelmista huolimatta, maailma on silti kaunis. Ole iloinen. Kilvoittele onnesi puolesta.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.