IRC-Galleria

xnode

xnode

friday of the end of the times

Kuvien läpikäynnin tuskaa...Perjantai 13.02.2009 01:17

Olin vaihteeksi kaverin järkkäilemällä klubilla (Miksi ei aina voi olla Tiistai? Cafe Mascotissa) kuuntelemassa musiikkia ja siinä sivussa kuvailemassa keikkoja. Itse klubi oli kyllä loistava ja hauskaa siellä oli... varsinkin Jaakon & Jayn energinen setti oli hauskaa seurattavaa.

Pienissä tapahtumissa kuvaaminen yleensä luo ihan omat ongelmansa valaistuksen osalta. Toisinaan törmää esimerkiksi siihen ongelmaan että artistit ovat valaisuina heikommin kuin esim. tausta. Tälläkin kertaa oli hieman samaa ongelmaa Suvi Isotalon esitystä kuvattaessa. No toisaalta voisi yrittää ensi kerralla katsoa jos vaikka valoja saisi säädettyä hieman paremmin.

No joo, Mascotti oli kuitenkin valollisesti helppo verrattuna esim. Kuunari Katharinalla olevan Pilssi-klubin valaistukseen. Siellä kun yleensä on ollut vain muutama valo seinien vieressä, mikä on tosin luonut hyvinkin intiimin ja tunnelmallisen valaistuksen laivan puunhämyisessä ympäristössä. Kerran teippasin siellä salaman kattoon, mutta en loppujen lopuksi pitänyt tuloksesta niin paljoa, koska se luontaisesti söi tunnelmaa hieman pois.

Mut joo, luontaisesti kaljaa juodessa tulee otettua kohtalaisesti kuvia ja niiden läpikäyminenhän on oma operaationsa.

Yleensä tulee käytyä ensiksi kaikki kuvat nopeasti läpi ja karsittua esiin potentiaaliset kuvat. Sen jälkeen tuleekin yleensä tehtyä jotain muuta ennenkuin alan käymään valittuja kuvia uudestaan läpi yrittäen löytää niistä ne varsinaiset valinnat.

Joskus vaan kaipaisi jonkun muun sanomaan 'Ota Toi!', kun arpoo kahden lähes samanlaisen kuvan välillä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.