IRC-Galleria

Dinaareita: Okei!Tiistai 29.07.2008 13:12

Paikallisten tapa ilmaista asioiden tilaa aiheuttaa aina välillä kummastusta. Koskaan mikään ei ole mahdotonta, vaan kaikki järjestyy. Mitään ei ole kuultu väärin, vaan kaikki on juuri niinkun pitääkin. Ei väliä, vaikka sanaakaan ei olisi ymmärretty, kyllä sitä aina jotain keksitään kun pakko on. Asiakkaan tilaama annos kaavitaan ravintolan keittiön perältä, oli alkuperäinen tilaus mitä tahansa. Ja huvittavinta tässä kaikessa on se, että tarjoilija raapustaa aivan normaalisti kaikki tilaukset ylös, mutta tuo silti melko säännöllisesti väärät annokset väärille ihmisille. Ja kyseessä ei ole mikään yksittäinen ravintola tai edes palvelu poikkeuksineen, vaan tämä on vallitseva tila koko maassa, kaikkien asioiden suhteen.

Toissapäivänä kun sähköt lähtivät asunnostamme, kävimme huomauttamassa asiasta alakerran ylläpidolle. Paikallinen Ahmed (no pun intended) kävi aluksi räpäyttelemässä asuntomme kytkimiä parin minuutin ajan, marssien tämän jälkeen sulaketaululle jatkamaan räpsyttelyänsä, ja okei. Mutta eihän se ollut okei. Asialla ei ollut mitään tekemistä kyseisen sulaketaulun kanssa. Ylläpitomme päätti heittää ilmoille muutaman lisäloitsun, joiden jälkeen saimmekin lopulta sähköt takaisin asuntoomme - yön ylitse. Aamulla kun boilerimme taas käynnistyi suihkutteluhuoneessa, sähköt räpsähtivät komeasti pois päältä ja valtavan kondensaattorin näköisestä boileristamme pääsi niin sanotusti savut pihalle. Koska meillä kuitenkin oli kiire luennolle, jätimme asian odottamaan iltapäivän leppoisampia hetkiä.

Myöhemmin opiskelupäivän päättymisen jälkeen marssimme takaisin kämpillemme. Paikalla oli vastaanottokomitea, jolle kävimme jälleen kerran sanomassa että sähköt ovat poikki. Lakonisen okei -vastauksen jälkeen saimme kuitenkin vielä sanottua "We think it's the water heater. There's something wrong with it". Ahmed reipastui ja tuli kanssamme hissillä yläkertaan, otti ruuvimeisselin käteensä ja avasi boilerin. Tämä sinänsä hyvinkin pelottavan näköinen (olin ollut jo useammillakin tärskyillä tämän kostean tilan komistuksen kanssa) operaatio sujui nopeasti, ja saimme ominkin silmin todeta miltä näyttää sisältä palanut korkean jännitteen ja jännityksen laite. Eipä siinä toisaalta järin kauaa kestänyt kun luukku oli jo ruuvattu takas kiinni. Okei.

Nyt elämme siis jo toista päivää ilman lämmintä vettä asunnossamme. Tässä ei sinänsä ole mitään uutta, kun jo ensimmäistenkin päiviemme aikana paikkakunnalla sähläsimme boilerimme kanssa. Tilanne on tosin hieman muuttunut, sillä tällä kertaa kyseessä ei ole tilapäinen, user errorista -johtuva olotila, vaan luultavasti kolmen viikon herätyssuihkujen ratkiriemukas aikakausi. Paikan ylläpidolta ei ole tullut minkäänlaista viestiä tai aloitetta asian korjaamisen puolesta, joten voidaan hyvinkin olettaa että mitään asialle ei tällä aikataululla ole tehtävissäkään.

Näiden kokemusten jälkeen kaipaa melko kovasti sitä kuuluisaa Suomalaista suoraselkäisyyttä. Kun asiat ovat päin vittua, huoneesta kajahtaa perkele ja korkki narahtaa. Asioita yleensä alkaa tämän sisuuntumisen myötä myös tapahtua, eikä tapahtumapaikoilla kovin usein tapaakaan jees-miehiä huutamassa edellä jo useampaankin otteeseen mainittua mantraa.

---

Päivän kuvakimara: Vessan vetäminen sentään hoituu nappia painamalla. Vai hoituuko?

Kuva-arvoituksen ratkaisu: Oikeassa alanurkassa näkyy viiden litran työkalu, jolla varmistamme että puikulat ja ruikulat pysyvät omalla reviirillään.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.