IRC-Galleria

Eläinten oikeuksista.Maanantai 24.04.2006 14:27

Silmiini osui tuossa kahvitauolla Kalevasta artikkeli, jonka mukaan tänään olisi Kansainvälinen koe-eläinten päivä.

Ja koska olen persoonaltani eläinrakas, niin ajattelin jakaa kanssanne muutamia ajatuksiani asiasta.

Minua ilahduttaa, että tämäkin asia on saanut oman päivän, tosin nykyään on näitä päiviä joka lähtöön. On "Älä osta mitään" -päivää ja on jopa kansainvälinen caps lock -päivä.

Mutta mitä itse eläinkokeisiin tulee. Minusta kaikenlaiset eläinkokeet, joista ei ole itse eläimille mitään hyötyä pitäisi kieltää lailla ja osa niistäkin, joista on hyötyä eläimille. Riippuen siitä, että onko kokeista enemmän hyötyä vai haittaa. Mitä me sitten voimme asialle tehdä? Ensimmäinen askel on ottaa kantaa asiaan, kuten minä teen nyt tätä kirjoittaessani. Seuraava luonnollinen askel on jättää ne tuotteet ostamatta, joita on testattu eläimillä. Näihin kahteen asiaan pitäisi ainakin kaikkien pystyä. On myöskin mahdollista ottaa yhteyttä päättäjiin/kansanedustajiin sähköpostitse tai jos sattuu tulemaan vastaan, niin osallistua mielenosoituksiin eläinkokeita vastaan, ehkä jopa järjestää sellainen.

Ja ei, minä en ole mikään kettutyttöpoika. Vaikka kettutytöt ynnä muut ovatkin hyvällä asialla mielestäni, heidän keinonsa eivät ole missään nimessä hyväksyttäviä.

Uhratkaa hetki päivästänne ja miettikää eläimiä ja heidän oikeuksiaan.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.