IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Pelit
Perustettu
22.4.2006
Tilastot
Käyntejä: 2381 (1.7.2008 alkaen)
Kommentteja: 2
Koko
338 jäsentä
Tyttöjä: 59 (18 %)
Poikia: 279 (82 %)
Keski-ikä
30,6 vuotta
Otos: 246 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 28,8 vuotta
Poikien keski-ikä: 31,0 vuotta
Ylläpitäjä
-Kiryo-

Jäsenet (338)

ZazunneNigraharmaakiveZMordekaiserGUMMIWURSTTorgo^ProXBalancE^S0deriToppoinennimitestiAmerestZvyiergihlJezterZeCaoowSloddE_Uutinen
« Uudemmat - Vanhemmat »

Quatermass[Ei aihetta]Luonut: QuatermassSunnuntai 25.12.2011 05:29

<DoctorBullet> Ai niin
<DoctorBullet> Republic of dave
<DoctorBullet> Mikrovaltio fallout kolmosessa
<DoctorBullet> Tapoin kaikki sieltä koska niiden pomo oli kalju
Peli: : Fallout 3 + kaiki viisi lisäosaa.

Alusta: PC.

Laitevaatimus: Hyvä vanha kone kelpaa.

Testikone: Peli taisi väliin hylkiä konettani ajoittaisella työpöytänäkymällä.

Fanhat Falloutut ovat sitä kirottua taktista peliä lukuunottamatta jokaisen partasuuikään päässeen nörtin ikuisia runkkauksen kohteita. Nämä kyseiset klassikot vetävät pitemmän korren jopa Tiltin X-juontaja Jaana Pelkosen kuvien parissa itseään hinkkaavien miesten/naisten piireissä. Siis tarkoitan että Jaana häviää kirkkaasti pelipornossa näille kahdelle ensimmäiselle Falloutille vanhemman nörttiväestön keskuudessa. Siitä syystä olenkin kuullut joidenkin vanhan koulukunnan pelaajien olleen hyvinkin närkästyneitä näistä uusista joutomaan näkemyksistä. Puolestaan nuorempi pelaajakunta ei välttämättä edes tunne noita kahta klassikkoa ja enpä usko että niiden Graafinen ilme edes houkuttelee moniakaan uuden koulukunnan pelaajia kokeilemaan historiallista joutomaata. Itse pelasin noi kyseiset pelit taannoin läpi, mutta en silti ollut niihin erityisen ihastunut. Ok nyt joku lyö minua halolla päähän jollakin sivukujalla. No ehkä ei sittenkään sillä en ole erityisen ihastunut tähän uuteenkaan tulkintaan. Kaikista peleissä esiintyneistä hienouksistaan huolimatta minua ei ole ikinä kiehtonut postapocalyptinen maailma vaikka tiedänkin sen olevan luultavasti ainoa ratkaisu tämän hetkiseen väestön liikakasvuun.

Huolimatta siitä että koen hiukan luotaantyöntäväksi tällaisen rähjätodellisuuden pelin ympäristöt ovat tutkimiseen houkuttelevia ja jopa omituisella tavalla hienoja. Eli ei paha saavutus saada inhoaja ainakin kiinnostuneeksi. Toki peli loistaa muillakin osa-alueilla ja muutamia heikkouksiakin löytyy. Mutta eiköhän ole parasta aloittaa alusta.

Alku alkaa syntymästäsi, jatkuen aina aikuisuuteen asti. Alun kasvypyrähdysepisodien aikana kätevästi luodaan oma hahmo. Sitten äkkiarvaamatta juoni käynnistyy ja huomaat pakenevasi isäsi jalanjäljissä tutusta ja turvallisesta ympäristöstäsi pelottavaan ulkomaailmaan. Samasen firman tekemä Oblifion aiheutti luolasta päivänvaloon tultaessa melkoisen wauuu kiljahduksen suustani. Saman tekee myös tämä peli, mutta hiukan erillä tavalla. Sillä maailma on todella likainen, harmaa ja jopa nihilistisimmän balckmetallistinkin mielstä kuollut paikka. Toki ympäristön alkututkimusten jälkeen elämääkin löytyy, mutta enimmäkseen vihamielistä sellaista. Eläimet käyvät päälle, supermutantit vainoavat kaupungin kadulla ja jopa lajitovereista osa on päätynyt murhanhimoisiksi ihmissyöjiksi. Toki ystävällistäkin väkeä löytyy lähinnä pienistä kylistä ja kaupungeista. Suurin osa sivutehtävistä myös irtoaa näiden ystävällismielisten asukkaiden keskuudesta.

Pääjuonta seuraamalla peli-ilo on kovin lyhkäinen, mutta kaikki sivujuonteet ja lisäosat koluamalla sain itse kulumaan yli viisikymmentä tuntia joutomaan tallaajana. Toki peliä voisi pelata pitempäänkin jos tahtoo kaikki kivet ja kannot kääntää nurin löytääkseen jokaisen yksityiskohdan mutta oma mielenkiintoni ei riittänyt ihan näin perusteelliseen matkailuun joutomaan keskellä. Yksi syy monien paikkojen tutkimatta jättämiselle on hahmonkehitys. Nimittäin kesken yhden lisäosan huomasin että hahmo ei enää nouse tasoan 20 yläpuolelle. Tämä on minusta huonoutta roolipelissä, sillä pidän nimenomaan hahmon kehittymistä koko pelin ajan yhtenä tärkeimpänä seikkana tämäntyyppisessä ropessa. Toki yksi lisäosa nostaa tasokattoa yli 30, mutta huomasin sen vasta sen asentamisen jälkeen ja hurautin hieman puolihuolimattomasti koko jatkotarinan läpi, siitäkin syystä että pääpelin lopussa tein valinnan josta ei olisi pitänyt olla paluuta. Lisäosoista ehdottomasti parhaimmat olivat The Pitt uusine kaupunkiympäristöineen ja Point Lookout junttihuumorineen, lisäksi kumpikin näistä edellä maintuista lisäosista tuntui jotenkin sinne kuuluvilta. Puolestaan se ufosieppaus, räiskintäpaonotteinen alaskan talviseikkailu ja tarinaa jatkava lisäri tuntuivat vähintäänkin päälleliimatuilta.

Lisäsisällöstä puheenollen täytyy mainita sellainen hauska pikkuseikka että ostin tämän kyseisen pelin jo sen ilmestyessä muttta joku noista kyseisistä lisäosista korruptoi tallennukseni ja siitä v*ttuuntuneena annoin tämän teoksen maata siirrettävällä kovalevylläni kaikki nämä vuodet. Uudelleenalottamiseen tuli halu lähinnä sen takia että ostin jokunen aika sitten sen uusimman joutomaan seikkailun ja on jokseenkin luonnollista ensin pelata pois edellien osa. Vaikka tarinaltaan nämä poikkeavatkin aikatavalla toisistaan.

Pelissä on paljon taistelua ja sen voi hoitaa kahdella eri tavalla joko suoraviivaiseen fps-tyyliin taikka käyttämällä taktiikkapistetä, Itse päätyin kummankin yhistelemiseen joka tuntuikin tehoikkaimmalta ratkaisulta varsinkin isommissa rytinöissä. Tosin fps-rymistelyyn vaikuttavat kykypisteet rajoittavat osumatarkkuutta ja eri asetyyppien aiheuttamaa vahinkoa tuntuvasti. Tämän lisäksi pelissä on erillisiä perkkejä jotka vaikuttavat johonkin kykyyn tavallista pistesaldoa paremmin. Infentaarion kantovara on mielestäni riittävä ja korjauskyvyn maksimoinnilla pystyi nätisti kantamaan useata kymmentä tuliuikkua ja panssaria mukana. Myös tavaroiden jaottelu on oivallinen, mutta silti makuuni liian hidas ja tavaraa ollessa paljon vieläkin hitaampi käytettävä. Ihmetystä aiheutti myös pikanäppäinten puute, olisi ollut jokseenkin miellyttävämpää vaihtaa lennosta kiikarikiväri lähitaisteluaseeseen ja toisinpäin. Nyt piti kaikki hoitaa valikon kautta. Ei kovinkaan fiksu tapa tehdä yksinkertainen asia.

Joutomaassa selviytyminen tuntui väliin todellakin taistelulta elämästä ja kuolemasta. Kun oli viimeinen kuti piipussa ja ruoka loppu ja energiapalkki kolmannekselle meinasi tulla hätä. Tilanne helpottui huomattavasti sen jälkeen kun löysin iki-ihanan virtuaalikoiran joka taivalsi siitä lähtien loppuun saakka rinnallani. Luultavasti hän oli ainoa todellinen ystävä pelihahmolle, tietenkään hahmon isää unohtamatta.

Kohtuu suuresta hiekkalaatikkokoostaan ja karulla tavalla hienosta ympäristöstä, viisikymmentälukulaisista teemoista, toimivasta taistelusta ja kohtuullisesta juonesta huolimatta minulle ei tule ikävä takaisin joutomaa kolmosen pariin. Olen tunnelmapelaaja ja tämä peli antaa minulle joka käänteessä paskan fiiliksen, toki onnistuu siinä loistavasti. Ainut asia jota ikävöin jo nyt tätä kirjoittaessani on se hieno koira joka auttoi minua selviamään tämän pelin loppuun saakka. Lepää rauhassa pittiavaruudessa pitti-isäntäsi vierellä rakas hauveli.


Hyvää:
Karulla tavalla hieno.
Liian kova paukku tunnelmoitsijalle, En oikein tiedä onko tämä hyvä vai huono juttu.
Rakas koiraystävä.
Kykypuu toimii loistavasti.
Ammuskeluropeksi harvinaisen onnistunut taistelusysteemi.

Huonoa:
Lyhyt pääjuoni, läpijuoksureikäpää taatusti pelaa muutamassa illassa läpi.
Piakanäppäinten puute.
Valikon hitaus.
Runsaanpuoleinen kaatuilu, joka hieman korjaantui päivityksillä.
Liian kova paukku tunnelmoitsijalle, En oikein tiedä onko tämä hyvä vai huono juttu.

Yleisarvosana:
Lievästä ympäristökammoisuudesta huolimatta 9 (asteikolla 1-10)

Yhteenveto:
Hieno peli ei niin hienosta aihepiiristä. Inhorealistisimpia ikinä palaamiani roolipelejä josta tulee tunnelman puolelta ristiriitainen vihaan rakastan tuntemus.

Kirjoittamani arvostelu perustuu omaan mielipiteeseeni, ja yli kahdenkymmenen vuoden pelikokemukseen.

Armand
Ja nyt mun tekis mieli tehdä tosta toi haalari.
Miksi haalari? Koska pituus ja taidot ei riitä Liberty Primen tekemiseen.
...Liberty Prime ois kyllä jotain niin eeppistä 8D

JialbloodFallout 3Luonut: JialbloodLauantai 09.05.2009 23:38

Olen pelannut aika paljon erilaisia pelejä mutta yksikään aiemmista ei ole ollut tämän apokalyptisen hiekkalaatikko-teurastuksen tasoinen, jo traileria katsoessani tiesin että tämä peli tuo mukanaa paljon iloa, naurua, kyyneleitä, tuskaa, vihaa ja hyvänolon tunnetta. Ensimmäinen läpipeluu kesti noin 67t ja 45min, pelasin aika nopeasti ja silti yli puolet kaikista herkuista jäi näkemättä (kyynel)...
Menetin Falloutissa henkeni ensimmäistä kertaa kun erehdyin lähitaisteluun DeathClawin kanssa aseenani vain pesäpallomaila ja ensikertalaisen kyvyttömyys, palasin myöhemmin maksamaan potut pottuina, ei käynyt kuin olin kuvaillut(dead). suurin yllätys oli tehtävien mukana tulevista useista eri vaihtoehdoista kyseisen tehtävän suorittamiseen esim. tehtävä "Power of Atom" jossa voi joko purkaa keskellä kaupunkia olevan atomipommin tai räjäyttää sen, jälkimmäinen vaihtoehto aiheutti aikamoisen montun kaupungin tilalle. Mutta henkilökohtaisesti suosittelen peliä kaikille jotka laillani pitävät apokalyptisesta 1st person räiskinnästä, koska se on ihan vit** hyvä!

Hyvät:

+Vapaa liikkuminen ja maailma
+Tehtävien useat vaihtoehdot
+Hienot aseet
+Taidot todella hyödyllisiä
+Iso alue
+Paljon piilotettuja paikkoja
+Hyviä helposti saatavia modeja
+Oasis
+Ansojen pelko luo tunnelmaa

Huonot:

-Aseita vain on niin vähän...
-Yllättävät bugit
-20 levelin tultua täyteen aika tylsä
-Ei helppokäytteistä map editoria
-Joidenkin piilotettujen paikkojen löytäminen vaikeaa
-Välillä sekoilevat vastukset
-ReikäRotat

Pisteet: 91/100

Rei-[Ei aihetta]Luonut: Rei-Perjantai 21.11.2008 16:45

Äääääääääää haluvan aloittaa Falloutin pelaamisen, se tuolla odottelee mua, mutta.. en uskalla. 8')

Nyt joku äkkiä tänne pitään mua kädestä kii, samalla ku alottelen.

StampedeViime yön...Luonut: StampedeTorstai 30.10.2008 10:16

...valvoin kokonaan niinku suunnittelinki Fallout 3:n parissa.

Vituttaa vaan bugi joka kaataa pelin vähän väliä täysin randomeissa kohdissa. Toivottavasti tulee korjaus pian. Ei jaksais rikkoa tunnelmaa joka 5 minuutti sen takia et joutuu käynnistää pelin/joskus koneen uusiks.

Ensivaikutelmat:

EI HITTO KU ON KAUNIS PELI! Ulkonäöllisesti täydellisyyttä hipova.

Paljon on ärsyttäviä Oblivionista tuttuja huonouksia korjailtu, ei peliin tutustuminen ollu läheskään niin tönkköä ku Oblivioniin aikoinaan.

VATS toimii paremmin ku osasin odottaakkaa. Luulin et se on vaa semmonen hassu lisäjuttu jota voi käyttää jos haluu enemmän taktista meininkiä taisteluihin, mut hemmetti tossa ees pärjää kunnol ilman VATSia! Se tuo täydellisesti taktikoinnin muuten actionmaiseen räiskintään. Itseasiassa tossa ei pärjää räiskimällä.

Varmasti HC Fallout-faneilla on paljon valitettavaa tosta ku ei ookkaan enää NIIN roolipelimäinen peli ku ennen, mutta muhun tää ainaki uppoo ku laser pistol radscorpioniin!
« Uudemmat - Vanhemmat »