IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Rakkaus
Perustettu
27.5.2007
Tilastot
Käyntejä: 1 074 (1.7.2008 alkaen)
Koko
7 jäsentä
Tyttöjä: 4 (58 %)
Poikia: 3 (42 %)
Keski-ikä
31,0 vuotta
Otos: 7 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 32,0 vuotta
Poikien keski-ikä: 29,7 vuotta
Valvojat
SurunKyynel

Jäsenet (7)

QuanIliastervinkisSurunKyynelPommimiesThokarev
« Uudemmat - Vanhemmat »

KayinUskontoLuonut: KayinTorstai 08.01.2009 14:26

Tieteen päivien ohjelmassa oli hyvä luento uskon synnystä. Sain vahvistuksen tieteen puolesta omaan havaintooni siitä, miksi ihmisellä yleensä on uskonto.

Ihmisen mieli tarvitsee kokonaisuuksia. On tiettyjä asioita joissa mielemme ei siedä epävarmuutta, sillä se aiheuttaa liian suuria pelkotiloja. Nämä pelkotilat hajoittaisi mielen niin, ettei se kykenisi toimimaan, joten mielemme täydentää aukot niiltä osin joista konkreetttinen tieto puuttuu.

Kun esim. kuulemme rasahduksen metsästä, mielemme luo heti erilaisia skenaarioita kokemuksen pohjalta, mitä siellä voisi olla. Orava? Vihollinen? Karhu? Mutta entäs jos jostain asiasta ei ole kokemusta? Silloin mielikuvituksemme luo sille selityksen täyttämällä aukot tietämyksestä itse.

Näin syntyy uskonto. Se vastaa kysymyksiin josta emme voi saada tietoa. Se vastaa mihin menemme kuoleman jälkeen. Miksi? Koska mielemme ei siedä ajatusta että elämä loppuisi. Henkiinjäämisviettimme on kehittynyt niin voimakkaaksi, että se ryöppyää jo yli. Ihminen on ainoita eläimiä jotka tietää vääjäämättä joskus kuolevansa. Emme siedä ajatusta lopullisesta kuolemasta, joten mieli on kehittänyt ajatuksen kuoleman jälkeisestä elämästä. Samalla perusteella on syntynyt ajatus suojelusenkelistä. Ihmismieli ei siedä jatkuvaa turvattomuutta, niinpä puuttuva turvallisuuden tunne korvataan suojelusenkelillä.

Samalla tavalla on syntynyt ajatus paratiisista. Se tuhoaa kaikki pelkotilat, ja tyydyttää kaikki viettimme. Uskonnosta riippumatta, paratiisi on aina täysin turvallinen, ruokaa on loputtomasti, elämä jatkuu loputtomiin, on aina lämmintä, kaikki ovat iloisia jne. Eli mistään ei ole puutetta, eikä ole olemassa negatiivisia tuntemuksia. Mielemme on siis luonut tilan joka tyydyttää kaiken mihin pyrimme, kaikki tarpeemme. Se varmistaa että lopulta pääsemme siihen mihin elämässä pyrimme, ja näin mieli saa rauhan.

Myös puuttuvat syy-seuraus-suhteet täydennetään uskonnollisilla asioilla. Mistä tulee salamat? GODDIDIT. Mistä tuli maailma? GODDIDIT. Mikä synnyttää sääolosuhteet? GODDIDIT. Mistä syntyi elämä? GODDIDIT. Ja niin edelleen. Sitä mukaa kun tiede on saanut oikeat selitykset asioille, mm. salamoille ja sääilmiöille, GODDIDIT on väistynyt.

Uskonto on yksinkertaisesti mielen suojamekanismi.

KayinTurha sotaLuonut: KayinTiistai 06.01.2009 20:16

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Gazan+palestiinalaisten+ahdinko+jatkui+lohduttomana/1135242526813

So? Mistä koko homma lähti (lyhyesti ja rankasti yksinkertaistettuna)? Sionistit tunkeutuivat arabien maalle sanoen että tämä on heidän pyhää maataan. Paikka jossa Raamatun tapahtumat sijaitsevat. Arabit taas sanovat että eivät moisten satujen vuoksi maitaan luovuta, koska islaminuskon mukaan (joka on siis tietysti se oikea uskonto...) se on heidän pyhää maataan kun Allah niin sanoo.

Eli? Ilman käsitettä pyhä maa ei koko soppaa edes olisi. Kyseessä on kahden uskonnon loputon sota. Ei voi sanoa muuta, kun että aivan sama miten käy. Tappakoon toisensa idiootit, tässä se uskontojen tulos nähdään.

PuPPyDogAteismi vs. KristinuskoLuonut: PuPPyDogKeskiviikko 03.09.2008 20:38

Kristityn vinkkejä taisteluun pahoja ateisteja vastaan.

Pari asiaa jotka on hyvä pitää mielessä.

1. Muista, että he ovat ihmisiä, ihan niinkuin sinäkin.

2. Enemmän kuin todennäköistä on se, että he ovat sinua fiksumpia. Tämä voi olla vaikeaa hyväksyä, mutta se vaikuttaisi olevan totta ja myös raamattu tukee tätä väitettä (1 Kor. 1:18-30)

3. Tilastollisesti, heillä on yhtä korkea, ellei jopa korkeampi, moraali kuin sinulla. Vaikka on yleisesti ottaen hyvä, että heillä on korkea moraali, on harmi, että me jotka usein väitämme olevamme moraalisia,
olemme kykenemättömiä tai haluttomia pukemaan sanat teoiksi.

4. He todennäköisesti murskaavat sinut väittelyssä. On paljon todennäköisempää, että ateisti tietää kantansa ja miksi hän uskoo mitä uskoo.
Todennäköisemmin me esitämme jonkin argumentin jonka kuulimme henkilöltä joka sanoi, että argumentti varmasti tuhoaa vastustajan.
Ongelma on se, että monet ateistit ovat kuulleet tämän saman argumentin monta kertaa ja pystyvät vaivattomasti kumoamaan sen.

5. Älä aliarvioi heidän tietoaan raamatusta. Monet heistä tuntevat raamatun jopa paremmin kuin sinä. Ja he tietävät jakeet jotka tuottavat sinulle ongelmia,
eivätkä he epäröi käyttää sitä.

Suomensin pari jutskaa englanninkielisestä tekstistä joka löytyy täältä
http://groups.google.com/group/Atheism-vs-Christianity/web/christians-tips-to-doing-battle-with-evil-atheists?hl=en
« Uudemmat - Vanhemmat »