IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Minä ja muut
Perustettu
13.8.2007
Tilastot
Käyntejä: 2 229 (1.7.2008 alkaen)
Koko
42 jäsentä
Tyttöjä: 41 (98 %)
Poikia: 1 (2 %)
Keski-ikä
30,8 vuotta
Otos: 31 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 31,0 vuotta
Poikien keski-ikä: 23,8 vuotta
Ylläpitäjä
Artemis07
Valvojat
Artemis07

Jäsenet (42)

Mii83Hellulsa-rixSarZaMHennulindataata86Jat^taCaritainenanppari85AnMarieMiaMaiSiKiSäJiMissWeeny^Katya-85^sentraNancy^^
« Uudemmat - Vanhemmat »
ti 13.7
05.00 herään äkilliseen vesienmenoon. Siinä sitte herättelin tommia ja totesin että haaroista tuli jotain. Ihmeteltii siinä molemmat aikamme (:D) ja sit nousin soittamaa synnärille, että miten tästä eteenpäin. Sieltä saan ohjeistuksena, että jos ei kipeitä suppareita ala tulemaan, niin sitten aamulla 8 - 9 aikoihin käymään siellä, niin he tarkistaa tilanteen.
08.30 mentiin synnärille kontrolliin. Laitettiin käyrille ja siinä odoteltiin puolisentuntia ja päästiin lääkärille. Lapsivedethän ne oli mitkä sit oli menny. Sain kuitenki luvan lähtee kotiin jos jaksoin ja olo anto myöten, joten siis kotiuduttiin vielä ja painelinki suoraa nukkumaa, yöllä kun unet jäi hieman vähäisiks.
16.00 alkaa tuntumaan supistuksia kovempina, mutta pystyn vielä olemaan niiden kanssa. Kävelen ympäri kämppää supistusten ollessa päällä ja sit levähdän toviks. Supistusten väli oli vielä n. 20min
18.30 alkaa supistukset kovenemaan ja olo alkaa muuttua hieman epämukavammaks. Pystyn kuitenkin olemaan niiden kanssa vielä, mutta synnärille lähtöön valmistaudutaan kuitenkin koko ajan.
20.00 soitan osastolle ja kysyn kannattaako tulla vai yövynkö kotona. Saan luvan mennä sinne ja varautuvat ottamaan mut vastaan, jos päätän tulla. Niinpä siis 21.30 kirjaudutaan sisään synnärille. Laitetaan jälleen käyrille ja siitä päästään sitten huoneeseen. Tompan kanssa saatiin rauhallinen oma huone, parisängyllä. Tomppa alkaa kattoo telkkaria ja ite yritän hetkeks torkahtaa. Supistuksia oli piirtyny käyriin n. 7min välein

ke 14.7
03.00 supistukset koventunu ja väli nyt 3 - 8min.
03.50 saan vihdoin Oxanest kipulääkettä ja pian supistuksetki helpottaa.
04.40 supistukset tuntuu edelleen, mutta lievempinä. PVK,CRP tilattiin klo 7
09.25 1 sormelle auki, ½cm kanavaa, kalvot pitkin päätä. Siinä vaiheessa ei ollu enään tuntiin supistanut, joten aloitettiin Cytotesit cx:n kypsyttämiseksi.
14.10 kipeitä supistuksia tulee 2-6min välein.
14.45 1 sormelle cx 1-2cm, saan jälleen kivunlievityksenä Oxanastiä. Supistukset todella kipeitä ja olo muutenkin voimaton, kipujen takia ruokahalu kateissa. Supistuksia tulee taas 6min välein.
17.50 tiukasti kahdelle sormelle, cx 1cm. Päästään suihkuun, mutta supistukset niin kipeitä, että seisovaltaan oleminen vaikeaa.
18.30 suihku helpotti, mutta supistukset tulee jälleen napakoina ja erittäin etova olo.
19.15 jälleen oxanest:ia sekä 19.30 geepenil 2,5 ja ringer 200ml. Kipulääke auttaa sen verran että pystyy torkkumaan välillä.
21.50 tiukasti kahdelle sormelle, kanava häviämässä, vähän takana, cx tilanne ennallaan. Supistukset 4min välein. Siinä vaiheessa jo todella väsynyt ja jutellaan lievityksistä. Oxanestia ei tässä vaiheessa enään auta. Synnytys ei käynnissä, tilanne yritetään rauhoittaa yöksi. Jos supistukset ei nyt käynnisty tarvittaessa annetaan Bricanyl ½ amp ja Opamox (10)-15mg. Aamulal PVK,CRP.
22.30 Bricanyl ½ amp. Tri Reijoselta kysytty antibiootista, yöllä ei tarvinnut tiputtaa jossei synnytys käynnisty kunnoilla.
22.50 Bricanyl alkaa auttaa ja supistukset huomattavasti siedettävämpiä. Olo kuitenkin kummallinen ja tärisyttää paljon. Olo muutenki edelleen etova ja heikko. Lievitykseks Opamoxon ja sit yritystä untenmaille, tuloksetta. Myöhemmin supistukset palaa taas, mutta kipeämpinä kuin aikaisemmin.

to 15.7
02.00 yritetään jälleen Oxanestia. KTG reaktiivinen ja sikiö liikkuu vilkkaasti. PVK + CRP klo 7
04.30 supistukset 3-4min välein. Tunti nukuttu ja supistukset -jälleen kipeitä.
05.45 siirrytään 1 saliin. Aloitettu ilokaasu pienimmällä ja nostetaan pikkuhiljaa. Auttaa hetken, mutta sitten senkin teho katoaa.
07.35 tiukasti 2 sormelle, cx 3cm, takana. Sipistukset kipeitä jonka seurauksena itku.
08.50 - 09.20 Epiduraalin laittoa, monta yritystä (5-6), lopulta istuvaltaan onnistuu. Hetken päästä tuntuu poksahdus, jolloin kalvot puhkeaa ja lapsivedet tulee kunnolla.
09.35 puudutus alkaa auttaa ja kivut katoaa täysin. Vihdoin aikaa levähtää ja nukahtaa.
10.50 4cm, ohuet reunat, johtoviivassa.
12.20 6cm-1, ohuet reunat. Supistukset 5min välein. Supistukset alkanu tuntua pikkuhiljaa painontunteena.
14.30 10cm +2. Painaa enemmän. Vaihdetaan kylkiasentoon, mutta tunne kovempi joten palataan takaisin puoli istuvaan asentoon.
16.10 aktiivista ponnistelua puoli istuvassa asennossa, ilman jalkatukia.
16.46 Syntyy poika 3910g ja 51,5cm. Py 34cm Apgar-pisteet 9-9, värin takia yksi piste pois. Napanuora kerran kiertyny vartalon ympäri.
16.50 Syntyy jälkeiset. Napanuorassa myös todellinen solmu.
Noin puoli 10 mennään osastolle. Pyydettiin perhehuonetta, mutta osasto oli täynä joten ei ollut mahdollista saada.


Lapsiveden menosta syntymään 59h 46min
Synnytyksenkesto I-vaihe 12h 10min
II-vaihe 36min
III-vaihe 4min
Yht. 12h 50min

Synnytys oli raskas ja verotti voimia huomattavasti. Ärräpäitä tuli suusta laskettua ja Tomppaaki käskin ite tulla synnyttämää ku koko aika hoki siinä vieressä ponnistaponnistaponnista :D Kätilö oli kannustava eikä repeämiäkä tullu. :) Pieni nirhauma mihin sitten laitto yhden tikin, vaikka ei olis ollut välttämättä tarpeellinen. Synnytyksestä muuten ei kauheen loistava fiilis jääny, joten katotaa uskaltautuuko sitä toistamisee pöydälle :D Imukuppia ei kuitenkaan tarvittu, eikä muitakaa apuvälineitä. Mutta kokemusta rikkaampana ja pienen pojan ylpeänä äitinä,oli se kyllä kaiken sen tuskan arvosta ♥

onnellinen_äitisynnytyksestä...Luonut: onnellinen_äitiKeskiviikko 02.12.2009 16:16

Eli torstaina 19pv oli tyksissä kontrolla johon minä tietenki ajoin ja juur ku oltiin motarilta päästy pois ni tuli kamala supistus noh ajattelin et hieno juttu se oliki eka kunnon supistus tän raskauden aikana..
Kontrollin lääkäri sano kun vauvaa katteli et vauva tekee hengitysharjotuksia et jos vanhat merkit paikkansa pitää ni kolmen päivän sisällä tulee ja jos ei ni käynnisty ajan sain viikon päähän..
Siitä sitte kotia kohti odottelemaan, laitoin herran ajamaan et jos vaikka supistais mut ei..
Torstai perjantai välisenä yönä heräsin sit pieniin supistuksiin juur ennen ku martil soi herätys klo6 töihi, siinä sitte hengittelin niitten kans ja menin keittää isännälle kahvia töihin mukaan...
Martti sitte oli hetken mun kans ja kyseli koko ajan vointia ja sanoin et kaikki ok nää on vaa harjotus supparei et mene töihin vaa et soitan sit jos nää pahenee tai ei lopu... Olin ihan varma et jos se jäis kotiin ni ne loppuis joten olin kovin passittamas sitä töihin.. No sit ku se oli lähössä ni sanoin et jos nyt kuitenki jäis kotiin nukkumaan ni kerkee ite viemään mut jos tarvetta on en halunnu ambulanssil mennä..
No se jäi sit sohvalle makoilee ja seurailee mua. En ite seurannu supistuksii ollenkaa et miten niit tuli ku mulle oli vaa harjotus supparei edellee mut martti sit sano et soiita sinne sairaalaa et niit tulee tosi tiuhaan 3-5min välein... mun mielest ei ollut vielä tarvetta soittaa koska ne ei ollu niin voimakkaita mut isännän mieliks soitin ja käskivät lähtee heti sairaalaan mistä hiukan yllätyin..
Auto matka meni ihan kivasti, sanoin martil et mennään ihan rauhallisesti koska oli kuitenki jo aamun ruuhka aikaa klo oli jotain puol8 ku kotoont lähettii, mut luulen et herraa jännitti ku ajo kuitenki reilusti ylinopeutta..
Sairaalalla martti jätti mut siihen ovel ja meni ettii parkkipaikkaa. Sisäl mentii ja heti vaatteiden vaihto synnytys salissa 11.. vauvalla kaikki ok ja kohdun suu 4cm auki.. Sit vaan kävely käytävällä ja välillä käyrässä, kivut ei vieläkään niin kamalat et tarttis jotain lievitystä..
Klo 9.55 6cm auki, otin PCB-puudutuksen josta itelle tuli paha mieli ku en ollu ihan varma et haluunko edes koska mun piti olla reipas=) miettisin enne puudutetta varmaa puoltuntii et pyydänkö..
No eihän se edes toiminu johon kätilö sanoin et sillon se ei yleensä toimi ku vauva tulee vauhdilla, no mut sit jatkettiin kävelyä ja hengittelyä jotka molemmat autto tosi kivasti.
Seuraava sisä tutkimus tehtii klo11.10 jolloin reilu 8 auki kysyivät et otanko uuden puudutuksen kun viel sais ni päätin ottaa ja samalla puhkasivat kalvot.
Tän jälkeen päätin jäädä sänkyyn ku ei toinenkaan oikeen vaikkuttanut kipuihin. siinä sitte sängyssä hengittelin ja pääsin supistusten yli..12.58 alkoi ponnistuttaa kokeilin kerran hiukan ponnistaa jonka seurauksen tulin siihen tulokseen ettei mun homma ollenkaan..Klo11.59 syntyi pieni poikamme yhdellä ponnistuksella maailmaan kyllä siinä pelästy koska edellisiä olin melkeen tunnin ponnistanu ja tää tuli heti..

1vaiheen kesto oli7.28
2vaiheen kesto oli0.01
3vaiheen kesto oli0.11

tyttö-vaan[Ei aihetta]Luonut: tyttö-vaanMaanantai 08.06.2009 13:38

nainen oli synnyttämässä ja yhtäkkiä hänen eteen ilmestyi jumala ja lupasi täyttää yhden toiveen.nainen toivoi että kaikki synnytystuskat siirtyisi tämän lapsen isälle.nainen synnytti ilman kipuja ja soitti sen jälkeen miehelee et oliko kivulias viime yö? mies sanoi että ei mutta naapurin isäntä huusi kuin pistetty sika.

iita||Synnytyksestä.Luonut: iita||Lauantai 30.08.2008 01:02

Pitäny jo kauan aikaa kirjotella jonku sortin synnytyskertomusta, mut ei muka oo ollu aikaa.
Tässä ny hiukan omia muistiinpanoja ja muitten lippujen & lappujen tekstejä.

Keskiviikko 16.4.2008
Klo 8.00 oltiin synnärillä, mut vasta 9ltä päästiin huoneeseen. Kätilö laitto mut ktg-käyrään ja 9.30
sain ensimmäisen Cytotec-tabun. Muutamia supistuksia alko tuleen 10 jälkeen. Käyrässä olin 11sta asti. Ruokailu oli 11sta ja sit käytiin Timon ka kanttiinissa kahavilla. Sieltä Timo lähti käymään syömässä. 13.30 sain puolikkaan Cytotecin lisää, se sit saiki supistuksia paremmin aikaan. Käyrä näytti kuulemma lupaavalta. Timo lähti kotona käymään klo 15.45. Supistuksia tulee edelleen ihan kivasti, vois va olla tujumpia.
21.30 kätilö tarkisti tilanteen, 3cm auki, 1-1,5cm kanavaa jäljellä, pehmeä.
Kello nyt 22.00, kohta suihkuun ja napit naamaan (Opamox 30mg ja Litalgin).
Naapuri lähti 23.00 saliin ja mä yritin ruveta nukkumaan. 23.00-23.45 tuli joku 10 supistusta, mut sit nukahinki aika hyvin. Unilääke teki tehtävänsä!

Torstai 17.4.2008
Heräsin joskus puol 9 aikoihin. Laittoivat heti käyrään. 12sta sain ekan Cytotecin ja sit Timoki tuli. Supistuksia tuli muutama kipiäki jo. Käytiin kaffilla ja käppäiltiin. Timo lähti Nestorin ruokkiin kotia ennen ku meni töihin. 17.30 sainki sit päivän toisen Cytotecin. Supistuksia tulee tasasin väliajoin , mut ei nuokaan vielä mitään auta. Kätilö lupas tarkastaa kohdunsuun myöhemmin. --> Oli n. 3-4cm auki, kohdunkaula ehkä hävinny tai hiukan jäljellä, ulkosuu hyvin pehmeä, sisäsuu hiukan vielä kinnaa.

Perjantai 18.4.2008
Heräsin ennen 8, söin aamupalan ja sitte pääsinki hetkeks käyrään, kaikki ok. Lääkärin pitäs josain vaiheesa tulla kertoon tilanne, et miten jatketaan. Kätilö puhu eilen illalla että jos saleissa tilaa ni puhkastaan kalvot ja laitetaan oksitosiinitippaan. Sain n. klo 13.30 kokonaisen Cytotecin ja toivoin et olis auttanu, aikasemmat ollu va jotain 1/4 murusia. Muutamia supistuksia, tuntuki jo jonkin verran. Siinäpä ne taas oli. Paikat auki 3cm, kanavaa jälellä 1cm. Paikat hyvin jo kypsyny. Lääkärit Alavaikko ja Mustonen meinas että huomenna puhkastas kalvot. Saas nähä. Tabut naamaan ja nukkumaan.

Lauantai 19.4.2008
Heräsin taas ennen 8 ja syömässä käyty. Kello nyt 9 ja ootan et käyrään pääsen. Käyrässä kaikki ok. Supistuksia ei paljoo tuu. Nyt ootellaan sitä lääkäriä, kelloki jo 11.30 ja päiväruoka syöty.
Lääkärillä käyty (Alavaikko).
LAITTO PERKELE KOTIA.

Maanantai 21.4.2008
Klo 8.00 olin takasi täällä. Kätilö Laura ja hollantilainen opiskelija Vanessa otti mut sisälle synnytysvastaanotossa. Tarkistivat alakerran tilanteen ja ottivat käyrää. Kaikki ok. Päättivät jatkaa vielä Cytotecilla, 9.30 sainki sit heti 100 mcG. Supistelee tosi kivasti, enempi ku aikasemmin tähän asti.
Dimiä (pikkuveli) kävin jututtamassa ku oli vetäny palan pois sormestaan.
Kohta taas käyrille. Klo on 13.09. 13.30 sain taas 100mcG Cytotecia. Supistukset jo paljon voimakkaampia. 14.40 kävin vessassa ja paperiinki tuli jo veristä limaa.
Nyt klo on 15.55 ja supistuksia tullu jo melkeen tunnin verran aika monta.. 2-4min välein.
Käyrässä olin ja supistukset säännöllisiä.
Dimi ja Johannaki kävi mua kattomassa.
Klo 19 eteenpäin supistukset on hiukka voimistunu. Ennen 21.00 pistivät taas käyrään ja supparit jo kiitettäviä. Ja tiheitä. Kohdunsuun tilanne tosin sama ku tähänki asti.
1g panadolia nassuun ja yritys nukkua.

Tiistai 22.4.2008
Yöllä ei paljoa supistellu. Suht hyvin nukuin. Käyrässä olin ja kivuttomia supistuksia tuli n. 7min välein. Ennen 9 kävin lääkärillä (Dabnell) ja olin 4cm auki ja kanava hävinny. Dabnell kahto mua säälivästi ja sano et on sua kyllä nyt kiusattu. Se oli se lääkäri joka laitto mut edellisviikolla äippäpolilta käynnistykseen. Synnärillä oli sen viikon eri lääkäri (Alavaikko). Sanoki sit et nyt loppuu odotus ja vauva syntyy tänään. Saliin pääsin 9.30 ja kalvot puhkastiin. Supistukset alko melkeen heti, mut kipeitä rupesivat oleen 10 jälkeen.
Kello nyt 11.34 ja kohta tulevat tarkistaan tilanteen. Suihkussa kävin n. tunti sitte.
4cm edelleen auki.
Epiduraali laitettiin n. klo 13.30. Sen jälkeen on ollu aivan ihanaa.
Ny va maataan käyräsä ja ootetaan et alakerta tarkistetaan.
Supistukset oli ihan hirveitä reilun tunnin ennen epiduraalia, paikatki aukes 5n senttiin.
Kävin myös suihkusa ennen tippaan laittoo.
Dabnell kävi yhessä välissä kahtomassa käyrää ku suihkun jälkeen poika otti nokkiinsa ja sydänäänet oli useemman minuutin yli 180. Minäki olin ihan punanen. Tuli vissiin hanasta lämmintä vettä.
Klo 15.30 paikat auki vasta 6cm. Oksitosiinin määrää lisättiin jotta homma nopeutuis.
Klo 18.15 8cm auki. Oksitosiinia tulee 60ml/h.

Tän jälkeen mulla ei oo mitään muistiinpanoja. Vissiin klo 20 eteenpäin kivut ollu ihan saatanallisia. Ei mitään muistikuvaa. Siinä sitte oltiin kontillaan ja pallon päällä ja joka helevatun asennossa että poika saatais laskeutuun sinne missä sen olis pitäny olla. Timoonki tuin josain vaiheesa ihteeni ja muistan ku ajattelin et prkl sen jalat pettää justiin. Tosin muistin tuonki vasta viikko synnytyksestä. 22.00 varmaan olin sit sen 10cm auki, koska siitä eteenpäin on laskettu ponnistusvaihe alkaneeks. Tosin ponnistellu olin jo siitä kaheksasta. Koko ponnistusvaiheen olin suurimman osan ajasta ihan taju pois. Välillä aukasin silimäni et näin missä Timo on. Parasta oli ku se pyyhki naamaa kylymällä rätillä, viilensi mukavasti.
Kauheita karhuääniä musta lähti vaikka kuin yritin pitää turpani kii ku ponnistin.
Sitte vihdoin ja viimein klo 23.34 poika synty mitoilla 3860g/50cm. Sain pojun masun päälle ja muistan ku kätilö sano et oho, onpas lyhyt napanuora. Timo saiki sit napsasta sen poikki.

Sit ruvettiinki ootteleen istukkaa. Meinas olla melekeen tiukemmassa ku poika. Ilokaasua sitte lopuks vetelin oikeen kunnolla ku kätilö joutu paineleen istukan ulos. Siinä sitte pienissä kaasuissa hihkuin Timolle et haluan kotiaki tällasen. Kätilöki joutu sanoon et jos välillä vejät hiukan happiaki. Onneks lähti painelemalla, ku seuraavaks olisin joutunu leikkaussaliin nukutettavaks.

Repeämät oli pieniä, 7llä tikillä selevisin.
Seuraavana päivänä oliki sit kurkku ihan turvoksissa ja pirun kipiänä siitä karjumisesta. Huvitti ku kätilö kysy tahonko särkylääkettä yöks jos paikat on kipeenä. Mä va et joo voisin ottaa. En kehannu sanoo et kurkun takia, ei jalakojen välin.


Kätilön kirjotusta:
HOITOTYÖ
16.4-25.4.2008

Irinan kohdunsuuta kypsyteltiin Cytotecilla neljänä päivänä vauvan ison koon vuoksi.
22.4 puhkaistiin kalvot ja sen jälkeen synnytys lähti pikkuhiljaa etenemään. Sai epiduraalipuudutuksen ja se auttoi Irinan mielestä hyvin. Ponnistusvaihe kesti 1h 34min. Irina koki sen kipeänä, mutta ei ylivoimaisen vaikeana. Istukka oli tiukassa, sitä odoteltiin tunnin verran. Emättimessä ja ulkosynnyttimissä I-II'rep.

En nyt oikeen muuta muista.. Tai just tällä hetkellä tuu muuta mieleen.
Kaikki meni aivan ihanasti.
« Uudemmat - Vanhemmat »