IRC-Galleria

ti 13.7
05.00 herään äkilliseen vesienmenoon. Siinä sitte herättelin tommia ja totesin että haaroista tuli jotain. Ihmeteltii siinä molemmat aikamme (:D) ja sit nousin soittamaa synnärille, että miten tästä eteenpäin. Sieltä saan ohjeistuksena, että jos ei kipeitä suppareita ala tulemaan, niin sitten aamulla 8 - 9 aikoihin käymään siellä, niin he tarkistaa tilanteen.
08.30 mentiin synnärille kontrolliin. Laitettiin käyrille ja siinä odoteltiin puolisentuntia ja päästiin lääkärille. Lapsivedethän ne oli mitkä sit oli menny. Sain kuitenki luvan lähtee kotiin jos jaksoin ja olo anto myöten, joten siis kotiuduttiin vielä ja painelinki suoraa nukkumaa, yöllä kun unet jäi hieman vähäisiks.
16.00 alkaa tuntumaan supistuksia kovempina, mutta pystyn vielä olemaan niiden kanssa. Kävelen ympäri kämppää supistusten ollessa päällä ja sit levähdän toviks. Supistusten väli oli vielä n. 20min
18.30 alkaa supistukset kovenemaan ja olo alkaa muuttua hieman epämukavammaks. Pystyn kuitenkin olemaan niiden kanssa vielä, mutta synnärille lähtöön valmistaudutaan kuitenkin koko ajan.
20.00 soitan osastolle ja kysyn kannattaako tulla vai yövynkö kotona. Saan luvan mennä sinne ja varautuvat ottamaan mut vastaan, jos päätän tulla. Niinpä siis 21.30 kirjaudutaan sisään synnärille. Laitetaan jälleen käyrille ja siitä päästään sitten huoneeseen. Tompan kanssa saatiin rauhallinen oma huone, parisängyllä. Tomppa alkaa kattoo telkkaria ja ite yritän hetkeks torkahtaa. Supistuksia oli piirtyny käyriin n. 7min välein

ke 14.7
03.00 supistukset koventunu ja väli nyt 3 - 8min.
03.50 saan vihdoin Oxanest kipulääkettä ja pian supistuksetki helpottaa.
04.40 supistukset tuntuu edelleen, mutta lievempinä. PVK,CRP tilattiin klo 7
09.25 1 sormelle auki, ½cm kanavaa, kalvot pitkin päätä. Siinä vaiheessa ei ollu enään tuntiin supistanut, joten aloitettiin Cytotesit cx:n kypsyttämiseksi.
14.10 kipeitä supistuksia tulee 2-6min välein.
14.45 1 sormelle cx 1-2cm, saan jälleen kivunlievityksenä Oxanastiä. Supistukset todella kipeitä ja olo muutenkin voimaton, kipujen takia ruokahalu kateissa. Supistuksia tulee taas 6min välein.
17.50 tiukasti kahdelle sormelle, cx 1cm. Päästään suihkuun, mutta supistukset niin kipeitä, että seisovaltaan oleminen vaikeaa.
18.30 suihku helpotti, mutta supistukset tulee jälleen napakoina ja erittäin etova olo.
19.15 jälleen oxanest:ia sekä 19.30 geepenil 2,5 ja ringer 200ml. Kipulääke auttaa sen verran että pystyy torkkumaan välillä.
21.50 tiukasti kahdelle sormelle, kanava häviämässä, vähän takana, cx tilanne ennallaan. Supistukset 4min välein. Siinä vaiheessa jo todella väsynyt ja jutellaan lievityksistä. Oxanestia ei tässä vaiheessa enään auta. Synnytys ei käynnissä, tilanne yritetään rauhoittaa yöksi. Jos supistukset ei nyt käynnisty tarvittaessa annetaan Bricanyl ½ amp ja Opamox (10)-15mg. Aamulal PVK,CRP.
22.30 Bricanyl ½ amp. Tri Reijoselta kysytty antibiootista, yöllä ei tarvinnut tiputtaa jossei synnytys käynnisty kunnoilla.
22.50 Bricanyl alkaa auttaa ja supistukset huomattavasti siedettävämpiä. Olo kuitenkin kummallinen ja tärisyttää paljon. Olo muutenki edelleen etova ja heikko. Lievitykseks Opamoxon ja sit yritystä untenmaille, tuloksetta. Myöhemmin supistukset palaa taas, mutta kipeämpinä kuin aikaisemmin.

to 15.7
02.00 yritetään jälleen Oxanestia. KTG reaktiivinen ja sikiö liikkuu vilkkaasti. PVK + CRP klo 7
04.30 supistukset 3-4min välein. Tunti nukuttu ja supistukset -jälleen kipeitä.
05.45 siirrytään 1 saliin. Aloitettu ilokaasu pienimmällä ja nostetaan pikkuhiljaa. Auttaa hetken, mutta sitten senkin teho katoaa.
07.35 tiukasti 2 sormelle, cx 3cm, takana. Sipistukset kipeitä jonka seurauksena itku.
08.50 - 09.20 Epiduraalin laittoa, monta yritystä (5-6), lopulta istuvaltaan onnistuu. Hetken päästä tuntuu poksahdus, jolloin kalvot puhkeaa ja lapsivedet tulee kunnolla.
09.35 puudutus alkaa auttaa ja kivut katoaa täysin. Vihdoin aikaa levähtää ja nukahtaa.
10.50 4cm, ohuet reunat, johtoviivassa.
12.20 6cm-1, ohuet reunat. Supistukset 5min välein. Supistukset alkanu tuntua pikkuhiljaa painontunteena.
14.30 10cm +2. Painaa enemmän. Vaihdetaan kylkiasentoon, mutta tunne kovempi joten palataan takaisin puoli istuvaan asentoon.
16.10 aktiivista ponnistelua puoli istuvassa asennossa, ilman jalkatukia.
16.46 Syntyy poika 3910g ja 51,5cm. Py 34cm Apgar-pisteet 9-9, värin takia yksi piste pois. Napanuora kerran kiertyny vartalon ympäri.
16.50 Syntyy jälkeiset. Napanuorassa myös todellinen solmu.
Noin puoli 10 mennään osastolle. Pyydettiin perhehuonetta, mutta osasto oli täynä joten ei ollut mahdollista saada.


Lapsiveden menosta syntymään 59h 46min
Synnytyksenkesto I-vaihe 12h 10min
II-vaihe 36min
III-vaihe 4min
Yht. 12h 50min

Synnytys oli raskas ja verotti voimia huomattavasti. Ärräpäitä tuli suusta laskettua ja Tomppaaki käskin ite tulla synnyttämää ku koko aika hoki siinä vieressä ponnistaponnistaponnista :D Kätilö oli kannustava eikä repeämiäkä tullu. :) Pieni nirhauma mihin sitten laitto yhden tikin, vaikka ei olis ollut välttämättä tarpeellinen. Synnytyksestä muuten ei kauheen loistava fiilis jääny, joten katotaa uskaltautuuko sitä toistamisee pöydälle :D Imukuppia ei kuitenkaan tarvittu, eikä muitakaa apuvälineitä. Mutta kokemusta rikkaampana ja pienen pojan ylpeänä äitinä,oli se kyllä kaiken sen tuskan arvosta ♥

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.