IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Minä ja muut
Perustettu
Ennen yhteisöajanlaskun alkua
Tilastot
Käyntejä: 8348 (1.7.2008 alkaen)
Koko
1204 jäsentä
Tyttöjä: 637 (53 %)
Poikia: 567 (47 %)
Sijoitus koon mukaan: 417
Keski-ikä
34,6 vuotta
Otos: 835 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 34,3 vuotta
Poikien keski-ikä: 34,9 vuotta

Jäsenet (1204)

maria_nN_i_c_k_e_jussi^_taNA]FeXiSjennifeerllheidillEmzilainenNicolazioginkaNyman91Ida_^eikenbibeln-wesku-saskiia
« Uudemmat -

SorinKieliopintojen uudistusehdotusLuonut: SorinLauantai 31.12.2016 02:51

Mitä jos 3. luokalla opiskeltais 1/5 vuotta englantia, ruotsia, saksaa, ranskaa ja venäjää. Sen jälkeen valittais 4. luokalle A1 kieli ja sit 5. luokalle A2 kieli ja 7. luokan B1 kieli ois täysin vapaaehtoinen. Koska 3. luokan opetuksessa ehtis käydä ihan vaan alkeita, niin se ei vaatis opettajaltakaan kummosta osaamista opettaa kaikkia viittä kieltä. Tästä vois toki keksiä myös erilaisia variaatioita, mut perusidea tuli siitä miten meidän koulussa oltiin puolvuotta tekstiilitöissä ja puolvuotta puutöissä, jonka jälkeen sai valita kumpaa haluaa jatkaa. Muistan ainakin ite lapsena et kun valittiin A2 kieltä niin ei ollu mitään hajua näistä kielistä joten niin sitä valitsi ihan vaan sen minkä kaverit valitsi. Tosin kyllä puutyöt tuli myös valittua ihan vaan koska pojat tekee puutöitä. Silti voisin sanoa et se oli hyvä kokemus, enkä pelkää nyt aikuisena käyttää neulaa, vaikka olin tekstiilitöissä surkea.

Seuraavalla opintoasteella sit jatkettais vähintää sen A1 kielen opiskelua ja voitais tarjota vaihtoehtona jatkaa sitä A2 kieltä ja/tai B1 kieltä ja/tai alottaa B2 kieli. Kirjotuksissa voitais korvata ruotsin kirjottaminen vaihtoehdolla kirjottaa joko se A2 tai B1 kieli.

Yliopistolla voitais taas poistaa täysin muun kuin englannin suorittaminen pakollisista kursseista. Minkä lisäksi poistettais tietty ruotsinkielen osaamisen vaatimus kaikista viroista ja palkattais tarvittaessa erillinen ruotsinkielen niissä tapauksissa, kun kielivähemmistön oikeuksien turvaaminen sitä vaatii vrt. saamenkieli yms.

SorinVielä kerran ruotsistaLuonut: SorinTiistai 29.10.2013 15:53

Olen usein puhunut täällä pakkoruotsia vastaan ja jopa suomen kaksikielisyyden kumoamiseksi. Valitettavan usein se jää kuitenki melko yksipuoliseksi julistukseksi. Jotta en vaikuttaisi liian pelottavalta vakaumukseni kanssa, niin sanottakoon että kannatan kuitenkin kielivähemmistöjen palvelujen turvaamista. Ruotsinkieliset on suomen suurin kielivähemmistö ja ansaitsee siksi myös huolenpidon siinä missä valtaväestö. Ruotsinkielisten palvelujen turvaaminen voidaan säätää laeilla ilman kaksikielisyyttäkin. Lisäksi ruotsikieliset palvelut yritysten toimesta ruotsinkielisillä alueilla turvataan kyllä ihan luonnostaankin, sillä yrityksillä on motivaatio panostaa asiakaapalveluun. Lisäksi minusta ruotsi on hieno maa ja ruotsinkieli hieno kieli. Suomen ja ruotsin välit tulevat varmaati aina säilymään lämpiminä. Minustakin olisi kiva osata ruotsia. Ruotsi vaan on minulle aika vaikeaa, vaikka osaankin hyvin englantia ja muut sanoo että se on helppo kieli. Oikeastaan luulen et monet jakavat tunteeni ruotsin suhteen, mutta kokevat laillani kielipolitiikan epäoikeudenmukaiseksi.

babykingniimpäniiLuonut: babykingMaanantai 25.04.2011 01:53

RyooPievi e heelt normaalaLuonut: RyooPieKeskiviikko 11.08.2010 16:50

MELLÜ sanoo:
ooh eeh ooh ah aah ting tang walla walla bing bang jej Xd

Idamuumi' sanoo:
Joo-o
kauhe ja börjar tänka på grottmänskor av de dä

MELLÜ sanoo:
XD
ja kan sjunga den imårån om du vill

Idamuumi' sanoo:
joooooooo o sen ska ja dansa grottmansdansen
fö min pappa e en grottman
8)

MELLÜ sanoo:
XD
aw

Idamuumi' sanoo:
jaaapp

MELLÜ sanoo:
ja kan dansa fin dans i kyrkan imåprpn XD
okej nää

Idamuumi' sanoo:
AI NJII FAAN vi ska ti nån kyrka
joo prästen sku bli glad
--
LOl misse, du e en böna så de så

MELLÜ sanoo:
BÖNA? XD

Idamuumi' sanoo:
jaaa

MELLÜ sanoo:
då e du en ärta

mikk-o`svenska poijkkarnaLuonut: mikk-o`Maanantai 26.07.2010 06:32

Suomalainen, ruotsalainen ja norjalainen haaksirikkoutuivat autiolle saarelle, muutaman päivän vietettyään rannalla, he päättivät lähteä etsimään ruokaa ja juomaa sisämaasta.

Siellä he törmäsivät alkuasukasheimoon, jotka paljastuivat kannibaaleiksi.
Heidät vietiin päällikön eteen, joka sanoi heille: “Teidän täytyy mennä viidakkoon ja poimia kymmenen hedelmää/vihannesta, sen tehtyänne palaatte takaisin.”
Ensimmäisenä palasi takaisin norjalainen, mukanaan kymmenen omenaa, päällikkö sanoi hänelle: “Nyt tunget nuo kymmenen omenaa ahteriisi, jos inahdat, keitämme sinut elävältä!”
Kolmannen omenan kohdalla norjalainen inahti ja hänet keitettiin elävältä.
Toisena palasi suomalainen, mukanaan kymmenen papua, päällikkö sanoi hänelle: “Nyt tunget nuo kymmenen papua ahteriisi, jos inahdat, keitämme sinut elävältä.”
Suomalainen onnistui hyvin tehtävässään, paitsi että kuudennen pavun kohdalla hän räjähti totaalisesti nauruun ja hänet keitettiin elävältä.

Taivaassa norjalainen kysyi suomalaiselta, “Miten sinä tänne päädyit? Sinulla oli helppo tehtävä tunkea ne pavut ahteriisi” “Mutta kun minä näin metsässä ruotsalaisen poimimassa vesimeloneja”.

BitteyäääLuonut: BitteTiistai 04.05.2010 00:32

Nyt nyt äkkiä ratsuväki ja Olsenin jengi paikalle tai mä munaan ton kurssin pahemmin ku hissa nelosen...!

OFF-Christian Mr. Cool ♥ HAJOSIN.Luonut: OFF-Keskiviikko 14.04.2010 05:39

elsaw[Ei aihetta]Luonut: elsawMaanantai 29.03.2010 17:58

svensson vecka med juuliea :)

OFF-"jag gillar Finland!"Luonut: OFF-Tiistai 29.12.2009 02:43


KARHU

Tequila (med mandarin)Eurohostel!

>> linnun laulua vessassa ♥

svenskatalandebätrefolk

JAG ÄR VIP! ♥

"Vill du ha ägg?"
"David tarjos sulle munaa ja sä kieltäydyit?!"It's when heaven turns to black and hell to white
Right so wrong and wrong so right.


It's when hate turns to love and love to hate
Faith to doubt and doubt to faith.
Ja kmr att längta efter dj så mycke under denna tid som du ha valt spendera i Australien... 10 månader, helt galet ! Fattar int att du ska resa så långt bort. Hoppas att alting går bra o du kmr tibaka tusentals erfarenheter rikare. Älskar dj syssan, keep me updated ! <3
« Uudemmat -