IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Musiikki
Perustettu
14.11.2009
Tilastot
Käyntejä: 1 366
Koko
2 jäsentä
Tyttöjä: 1 (50 %)
Poikia: 1 (50 %)
Keski-ikä
24,5 vuotta
Otos: 2 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 20,7 vuotta
Poikien keski-ikä: 28,3 vuotta
Ylläpitäjä
DjDeemu

Jäsenet (2)

Mizzu^DjDeemu
« Uudemmat -

DjDeemuTiski lakattuLuonut: DjDeemuSunnuntai 25.07.2010 17:11

Kiinnitin pöytälevyn baaritiskiin ja vedin ensimmäisen kerroken sävytettyä lakkaa. Pinta imee lakkaa kovasti, ja sitä pitää levittää useita kerroksia. Saattaa olla, että levitän lopuksi paksua kirkasta parkettilakkaa kerroksen tiskille.

DjDeemuBaaritiski eteneeLuonut: DjDeemuTorstai 22.07.2010 23:05

Eilen sain rungon valmiiksi, tänään sivuvanerit ja osan koristuksista.

DjDeemuVarasto levytettyLuonut: DjDeemuSunnuntai 11.07.2010 18:14

Tämän viikonlopun rakentelu keskittyi varastokopin levyttämiseen kipsilevyllä. Homma ei ollut ihan yksioikoista, koska koppi on niin ahdas, että ainut levy joka saatiin yhdessä osassa sisään oli katto. Myös kipsilevy loppui kesken, ja kunten kuvasta näkyy, loppu piti tehdä silpusta. Toisaalta koska kyseessä on varasto, ei ulkonäköseikoilla ole niin väliä.

Maalia ei sattunut tänään olemaan, niin isäukko lupasi maalailla viikolla varaston seinät. Itse kerkesin tänään lakata lämpiön takaseinän.



Seuraavia hommia projektissa ovat:
  • oven asentaminen varasoon
  • oven pintakäsittely
  • epoksin levittäminen lattialle
  • loppujen seinien lakkaus
  • Listojen asennus
  • Baaritiskin rakentaminen

Baaritiskin rakentaminen onkin iso projekti, mutta toisaata mielenkiintoista ja pikkutarkkaa nikkarointia. Aloitan homman ensiviikolla kotona laatimalla tarkat piirrustukset, ja työstelemällä koristekuvioita.

DjDeemuPanelointi valmisLuonut: DjDeemuTorstai 24.06.2010 19:27

Nyt on lämpiön panelointi valmis. Hankalin osuus oli ovenpielien kotelointi. Sen sijaan studionvastaisen seinän puolipanelointi oli helppo nakki. Paneloinnin yläpuolelle ostin ruskeanharmaata sisustuskangasta, että saadaan tilasta vähän kodikkaampi. Ovi päällystetään viininpunaisella tekonahkalla. Ajattelin alle laittaa superlonia täytteeksi ja niitata nahkaa oveen jotta nahan saa kumpuilemaan vanhanaikaisen sohvan tyyliin. Aika porno tulee... ;---D



DjDeemuRojekti, day #2Luonut: DjDeemuTiistai 22.06.2010 23:26

Heh, alkaa näyttämään jo vähän saunaosastolta näiden paneeleiden kanssa ;-). Oikeapuoleiselle seinälle tulee puoleen väliin (pystysuunnasta) panelointi. Paneloinnin yläpuolelle tulee sisustuskangasta baarityyliin. Ylös ja alas tulee listat.

Itse paneeli kärsii vähän laikuista, koska esim. jotkut taulut olivat olleet tuvan seinällä 1960-luvulta asti samassa paikassa. Paneelit pitää vetäistä tummalla lakalla viimeistelynä. Lattialle tulee epoksi. Suurin yksittäinen homma on vielä saada baaritiski oikealle etunurkkauksen syvennyksee

Huomenaamusta Savonlinnaan Eurokankaaseen ja vaatekauppoihin. Nyt vähän bisseä rankan työpäivän päätteeksi...

DjDeemuLämpiöprojekti eteneeLuonut: DjDeemuMaanantai 21.06.2010 22:39

Tänään aloitin koolauksen viimeistelyllä ja aloin paneloimaan seinää. Hommaa vaikeutti sade, koska katkaisusirkkeli oli ulkona. Rakensin sateessa läpimärkänä huvilateltan rungosta katoksen, jonka päälle levitin pressun. Tunnin tahkoamisen jälkeen suojarakennelma oli pystyssä ja saatoin aloittaa paneloinnin.

Alkuillasta kävin syömässä ja lepäsin. Kun palasin takaisin, oli katos romahtanut pressuun muodostuneiden vesipussien ansiosta. Runko oli vääntynyt pirstaksi. Onneksi oli vielä vähän taukoa sateessa, niin sain jatkettua panelointia. Allaolevassa kuvassa näkyy tämänhetkinen tilanne:

DjDeemuJokela 1929-2010Luonut: DjDeemuTiistai 11.05.2010 01:00

Nyt on sitten Jokelan talo purettu ja poltettu. Perustukset on murskattu ja tilalle kaivetaan kuoppaa. Talon rakensi aikoinaan isoisäni isä veljineen edellisen tilalle, joka paloi pärekattoon osuneesta kipinästä. Värikkäiden vaiheiden jälkeen 1930-luvulla tila jaettiin ja isoisäni vanhemmat jäivät asumaan taloon. Taloa remontoitiin useaan otteeseen, nykyinen huonejärjestys oli peräisin n. 30 vuoden takaa.

Useat ihmiset ovat ihmetelleet, miksi niin hyvä talo purettiin. Olihan pohjaratkaisu toimiva ja tupa suuri ja komea. Ongelmana oli lähinnä huonosti tehdyt eristykset. Pelkät sähkölämmityskustannukset kohosivat talvella 500 euroon kuukaudessa ja kovimmilla pakkasilla sai pokkuuttaa tulta uunissa. Silti vintillä oli kylmä. Myös kodinhoitohuone puuttui ja pesutilat olivat alkeelliset.

Useampi rakennusalan ammattilainen kävi arvioimassa taloa, voisiko sen remontoida kuntoon. Kuitenkin kaikki rakenteet olisi pitänyt purkaa eikä vanhasta olisi jäänyt enää jäljelle kuin hirsikehikko. Sekään ei olisi riittänyt, koska pesutiloja olisi pitänyt laajentaa. Myös puolet talosta oli tehty laudasta. Perustuksien ongelmana oli savinen maaperä, minkä vuoksi lähellä kulkevalla tiellä ajavat rekat saivat talon tärisemään kuin mikäkin maanjäristys olisi iskenyt.



Tuvasta saatiin irroitettua katosta ja seinästä 60-luvun mäntypaneelia suht. ehjänä, ja nämä on tarkoitus käyttää studion lämpiön seiniin.



Nyt talon paikalle rakennetaan uusia perustuksia. Pohja valettaneen kesäkuun alkuun mennessä ja se saa kuivua reilun kuukauden, kunnes uusi talopaketti pystytetään heinäkuun puolessa välissä. Sen jälkeen alkaa kirvesmies heilua ja muuttovalmis pitäisi Uuden Jokelan olla ensi pääsiäisenä.

SATA:
087/100: Purku- ja roudaushommat (la)
088/100: Purku- ja roudaushommat (su)
Studio Jokela-projekti jatkuu taas tänä vuonna. Erona tosin on se, että itse studio on varastokäytössä, kun porukat rakentaa uutta taloa. Sen sijaan tämän kesän rakenteluprojektina on lämpiö. Vaikka viime kesänä lämpiö saatiinkin jo suht siistiksi, on ikkunat ja ovet uusittu ja niiden pielet täytyy vielä koteloida ja laittaa kuntoon.

Pääprojekti on seinien koolaus, eristys ja panelointi. Raakamateriaali saadaan purettavasta Jokelan vanhasta talosta, tuvan katosta ja seinistä. Lopuksi betonilattia päällystetään epoksilla.



Lähes kaikki käytettävä materiaali on kierrätettyä tai jämiä viimevuodesta. Kunhan sisustuspuoli on saatu kuntoon, niin ulko-oven vieressä olevaan syvennykseen on tarkoitus rakentaa baaritiski, jääkaappikin jo löytyy. Lämpiössä on jo ennestään sohva, pöytiä ja nojatuoleja. Seinille laitetaan kunnon baarityyliin kaikkea vanhaa roinaa, mitä Jokelan talosta löytyy. Tätä saadaan mukava lounge, jossa istuskella iltaa viettämässä. Tätä tilaa voidaan myös käyttää ensi kesänä JokelaRockin treenikämppänä, koska itse studio ei edellämainituista syistä ole käytössä.

DjDeemuStudio talviteloilleenLuonut: DjDeemuMaanantai 16.11.2009 23:51

Studio Jokela marraskuussa 2009

Kävin viime viikonloppuna Kesälahdella laittamassa studiota talviteloilleen. Uudet ikkunat ja ovet on nyt asennettu ja tiivistetty, ilmastointireiät tukittu ja patteri pantu päälle ylläpitämään peruslämpöä.


Oviin saatiin laitettua vuorilaudat, mutta näillä pakkasilla ei enää maalailla, joten ensi keväänä sitten pensseli-setä heiluu. Myöskin sisäpuolella pitää asentaa listoja ja oven pieliä koteloida.

DjDeemuNavettaan uudet ikkunatLuonut: DjDeemuLauantai 17.10.2009 17:58



Päästiin vihdoin ikkunoiden asennushommiin. Ikkunaa purkaessa vanha navetta yllätti taas; Navetassa onkin kaksi tiiliseinää sisäkkäin, joiden välissä on n. 10 cm tyhjää tilaa, joka on täytetty jos jonkin laisella puu-peräisellä mujulla. Täten vanhan ikkunan pokien ympäriltä jouduimme purkamaan lahonneet rakenteet, täyttämään villalla jottei mujua pölise ympäriinsä, ja rakentamaan kehikon, johon ikkuna voidaan kiilata:



Puukehikko saatiin kasaan kulmarautojen avulla. Toistaiseksi vasta yksi ikkuna on paikallaan, mutta nyt kun systeemi on selvät, niin koetetaan vielä saada toinen tänään paikalleen ja huomenna loput kaksi.
« Uudemmat -