IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Muut
Perustettu
23.4.2010
Tilastot
Käyntejä: 926
Koko
289 jäsentä
Tyttöjä: 69 (24 %)
Poikia: 220 (76 %)
Keski-ikä
26,4 vuotta
Otos: 150 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 27,7 vuotta
Poikien keski-ikä: 26,0 vuotta
Valvojat
iSephiroth

Jäsenet (289)

Postgubben^^\karhu\SmirrikötikkiNi_Ka_Taville-96Ani_93PUNTTI-JALIRoNiTzIGuibbah_-Smi-_Maria-chiNostalgiakoso_boyz-aqusuxd-Damon-Dash
« Uudemmat - Vanhemmat »
Peli: Prince of Persia The Forgotten Sands

Alusta: PC

Muut alustat: Xbox 360, PS 3, Nindendo DS, Wii. PSP.

Julkaistu: 2010

Nyt on toistaiseksi tämän pelisarjan viimeinen peli pelattu ja voin ainakin toistaiseksi jättää persian muinaisen mahtivaltion aavikon hiekkaan lepäämään kuningas Salomonin rinnalle. Nimittäin lukemistani uutisista päätellen tämä viimeisin elokuvalisenssiin nojaava teos on ainakin toistaiseksi sarjan joutsenlaulua. Tulevaisuutta ei voi koskaan pelimaailmassa ennustaa ja jos en väärin veikkaa niin kyllä se prinssi vielä joku poäivä pomppaa ruutujen iloksi. Sanokaa minun sanoneen.

Täytyypä toeta näin aluksi että nyt ollaan hiukkasen tuuliajolla arvostelun suhteen. Nimittäin pitäisikö minun vain luetella mitä on muuttunut edelliseen osaan verrattuna ja muistella kaikki kokemani ja näkemäni verratakseni tähän. Vai pitäisikö tämä tehdä ihan puhtaalta päydältä. Jälkimmäinen houkuttelee enempi, mutta saapa näkyä mitä lopputulokseksi saan. Täytyypä vielä mainita että vaimoni on kohta lähössä synnyttämään perheeseemme uutta lasta ja meistä kolmesta tulee neljä, joten ajatukset on jotenkin vaikeahko pitää tällä hetkellä täysin kasassa. (Huom, kirjoitin tän arvostelun jo kevättalvella, ja uusi tyttäreni on jo noin 4 kk ikäinen)

No joka tapauksessa tämä peli kulkee elokuvan rinnalla. Tuo kyseinen valkokangasprinssi ei ollut paskempi pökäle jos ei tavoittele sen syvempää juonikuviota. Ryminää, erikoisefektejä, naiskauneutta ja vaarallisia tilanteita riittää ja jotain siinä sivussa ikäänkuin yritetään kehitellä. Valitettavasti yllättävän monet nykyihmiset ovat aika pökkelöitä ymmärtämään vaikeampien leffojen aivoituksia joten teos oli varmaan kysyntään nähden ihan hyvä. Eikä siitä sen enempää. Peliä voisin jopa väittää paremmaksi kuin itse elokuvaa, vaikka onkin lähinnä valkokangasveljensä sivutuote.

Juoni on prinssin tavoille erittäin uskollinen. Paha hiekka valtaa alaa, peikot hyppivät silmille ja lopussa seisoo valtava sarvipää joka odottaa noutajaansa kunhan ensin malttaa hyppiä, pomppia ja hiukan kalpaa heilautella. Eli ei mitään uutta persialaisen puolikuun alla. Graafinen anti on taas siirtynyt realistisempaan suuntaan ja itse prinssi on aika tavalla leffasankarin kopio ulkoiselta anniltaan. Prinsessan roolia tällä kertaa hoitaa eräänlainen muinainen jumala ja edellisiin persian naissankareihin verrattuna tämä neitokainen on lähinnä sivusta seuraaja jonka luonna väliin käydään juttelemassa ja noutamassa muutama taika. Prinssin uudet kyvyt ja niillä kikkailu ovat pelin suola. Tämä uusin prinssi nimittäin ajanhallinnan lisäksi osaa jäädyttää vettä, muistaa menneiden aikojen kivenlohkareet ja joissakin tilanteissa lähes lentelee ilmojen halki. Tasohyppely uusista kyvyistään huolimatta on melko simppeliä touhua lopun muutamaa vähän aivosolujakin vaativaa puzleloikkakohtaa lukuunottamatta. Taistelu on tällä kertaa edellisiä osia paljon tyydyttävämpää, mutta loppua kohti huomaat painelevasi paria nppia tietyssä järjestyksessä ja se on siinä. Kaikenkaikkiaan tämän pelin tarkoitus on antaa kymmenen tuntia melko kiivasta loikintaa ja taistelua näyttävissä olosuhteissa ja siinä se onnistuu erinnoimaisesti.

Pelin teknisessä puolessa ei löydy isompaa moitteen sijaa ja onhan se uusin ja näyttävin osa koko sarjasta. Lähinnä moitin Ubisoftin omaa pelisoftaa joka on pakollinen nakki pelin toimivuuden kannalta. Koko Uplay tuntui hiukan liioiteltulta jo siinäkin mielessä että pelasin tätä Steamin kautta. Lisäksi kyseinen ohjelmahirvike takkuili ja vittuilu aina pelin käynnistysten ja sammutusten yhteydessä. Huhu!! ei tämän kopiosuojauspolitiikan nyt ihan tähän pisteeseen olisi toivonu menevän. Vaikka ymmärrän toki piratismin olevan ongelma yrityksille jotka tahtovat kahmia kaikki irtorahat omaan taskuunsa. Netissä on huhuja että Uplay lisää tietoturvariskiä, joten onpa melkoinen harakirisovellus ja jokaisen Ubin pelejä pelaavan pitää vaarantaa oma koneensa mahdollisille hyökkäyksille. Eiköhän anneta koko firmalle ainakin muutama miinuspiste tästä hyvästä, vaikka itse peli oli ihan kelpo kamaa ja suosittelen kaikille toimintatasohyppelyn ystäville.

Arvosana:
7 (asteikolla 1-10)

Arvosteluni perustuu omaan mielipiteeseen ja yli kahdenkymmenen vuoden pelikokemukseen.

Armand

ArmandPrince of PersiaLuonut: ArmandSunnuntai 14.07.2013 21:34

Peli: Prince of Persia

Alusta: PC

Muut alustat: Xbox 360, PS 3.

Julkaistu: 2008

Persialaisen seikkailut 2008 on piristävällä tavalla hiukkasen erillaista mareriaalia. Pohjalla toki jyllää jo aikaisemmista peleistä tuttu peruskaava taisteluineen ja akropaattisine tasohyppelyineen. Joten kyllä tämänkin tunnista alkuihastuksen jälkeen samaan pakettiin kuuluvaksi teokseksi.

Muutoksista silmiinpistävin on graafinen anti. edellisten osien realistisemmasta tyylistä on siirrytty piirroselokuvatyyliseen ilmaisuun ja kyllä tämä uudistus ainakin minuun upposi. Täytyy myös muistaa että tässä pelissä on jo huomattavasti uudempaa tekniikka käytety hyväksi ja jälki on paljon kauniimpaa kuin viime näkemällä. Prinssi on myös vaihtunut uuteen hahmoon. Pelin päähenkilö nimittäin on ihan tuiki tavallinen varas joka kohtalon oikusta sekaantuu pahan ja hyvän jumalan keskinäiseen kamppailuun ja tutustuu erittäin näppärään taikavoimia käyttävään prinsessaan. Tällä kertaa saammekin seurata koko pelisarjan parasta naishahmoa ikinä. Ajan kanssa pelleilyä ei harrsteta tällä erää ollenkaan. Prinsessan taikavoimat korvaavat aikatikarit ja muut siihen liittyvät härpätykset. Tosin tässä pelissä on aivan mahdottomuus kuolla. Joka kerta kun tiput prinsessa pelastaa sinut varmalta kuolemata ja kiikuttaa lähimmälle kallionkielekkeelle. Samoin myös on taisteluiden laita. Kun olet saamassa viimeistä sivallusta nainen pelastaa sinut ja voit jatkaa taistelua. Ainoastaan mörön energia nousee näiden läheltäpititilanteiden jälkeen hiukan.

Persialaiseen muinaisuskontoon vahvasti nojaava juoni vie tarinaa kentästä toiseen ja antaa ihan pätevän viitekehyksen seikkailulle. Itse seikkailu toteutetaan tällä kertaa puoliavoimessa hiekkalaatikossa. Etenemissuunta on selvä mutta itse voi päättää missä järjestyksessä paikat avaa ja kerää valosiemenet. Valosiemenet ovat ensialkuun tarpeellista kamaa ja niillä saa avattua uusia kykyjä. Loppua kohti siementen suuri määrä jää lähinnä arvoitukseksi ellei niitä vain halua yksinkertaisesti kerätä parempaan talteen.

Pääpaino on selkeästi suunnattu tasohyppelyyn ja ongelmanratkaisuun. Taisteluakin toki on persianprinssimäiseen tapaan mukana, mutta se on pieni sivuseikka koko sopassa. Muutamat satunnaiset öllöt selättääkin kädenkäänyteessä, mutta väliin pomomörköjen kanssa saa miekkailutaitojaan koetelle pitemmänkin aikaa.

Tekninen laatu on hyvää kaikilla osa-alueilla, tosin jostakin syystä näppäimistö totteli asteen pari napakammin ohjastamisessa. Audiovisuaalinenkin puoli miellytti minua yllättävän paljon ja muutamassa kohtaa musiikki oli niin kaunista että se tuntui raapaisevan sielua. Ehkä olen ollut yhdessä edellisessä elämässä arabi.

Tämän kalasopan ruotoosastoon pureutudaan seuraavaksi. Nimittäin peli oli näin yksinkertaiseksi tapaukseksi liian pitkä pitääkseen kiinnostuksen kasassa. Kaiken lisäksi pomomörköjä vastaan joutuu taistelemaan viisi kertaa per naama. Se jos mikä alkoi syömään peliiloa. Sinänsä kekseliäät erikoiskyvyt ja muut kikat ovat loppua kohti vain saman toistamista. Jotenkin tuntuu että hyvän alun jälkeen pelintekijät eivät ole vieneet projektia yhtä antaumuksella loppuun saakka. Lopputuloksesta tulee hieman ristiriitainen tunne. Haluaisin pitää niin kovin pelistä ja päähahmot ovat kumpikin omalla tavallaan rakastettava parivaljakko. Prinsessa muistuttaa ulkonäöltään kaiken lisäksi erehdyttävän paljon omaa vaimoani. Mutta näin kovaa kyllääntymistä harvoin tunnen pompintapelien parissa joten on pakko hiukan verottaa pisteissä.

Arvosana:
7 (asteikolla 1-10)

Arvosteluni perustuu omaan mielipiteeseen ja yli kahdenkymmenen vuoden pelikokemukseen.

Armand
Peli: Prince of Persia The Sands of Time

Alusta: PC

Muut alustat: GC, PS2, Xbox

Julkaistu: 2003

Persian prinssi näki päivänvalonsa jo kauan ennen tätä uudemman ajan klassikkoa. Tuo muinaisten aikojen peli on vieläkin arvostettu teos ja sen jatkokaan ei ilmeisesti ollut yhtään pässimpi. Ennen tätä uudempaa hyvää tulemistaan persian prinssi hapuili 3D-pimeydessä ja ainakin yksi aika kökkö lähiidän sankarointi nähtiin jos omaan muistiini on yhtään luottaminen.

Sands of Time puolestaan oli loistava peli ja on sitä edelleen. Tässä toiminnallisessa tasohyppelyn ja ongelmanratkaisuihin perustuvassa seikkailussa ei ole mitään turhaa kikkailua. Kaikki hoituu kuin rasvattu ja vaikkei toiminta erityisesti muutu pelin edetessä se jaksaa silti pitää ottaassaan. Tästä hulehtivat aikaa yllättävän hyvin uhmannut ulkoasu, tunnelmalliset musiikit ja tämän tyylilajin peliksi taoimiva juoni.

Valtaosa ajasta menee erillaisten temppuratojen suorittamiseen joka hoidetaan "mariotyylillä". Its käytin mieluummin peliohjainta kuin näppäimistöä ja hiirtä mutta kyllä se myös perinteiselläkin ohjaustavalla hoituu ihan hyvin. Taistelut olivat mielestäni tämän pelin heikointa antia. Nimittäin ne ovat lähinnä vain eräänlaista puolustusnappi pohjassa kiertelyä ja kaartelua ja sitten oikeassa paikassa pitää joko tuikata tikarilla tai huitaista miekalla. Prinssillä on myös hallussa ajanmuokkauskyky. Jos syöksyy hyppelyösuuksilla kuolemaan tai saa hiekkapirulaisilta sapelista liian monesti voi aikaa kelata taaksepäin ja yrittää toimia tilanteessa fiksummin.

Seikkailuun kuuluu myös prinsessa. Yllättävää kyllä neidosta on muutakin hyötyä kuin nokkela sanailu ja seksuaalinen jännite prinssin suuntaan. Ruususen rankempi "sisko" nimittäin auttaa jousellaan taisteluissa ja pääsee vääntelemään vipuja paikkoihin joihin isompikokoisempi päähahmomme ei pääse.

Kestoa pelillä on sopivasti tällaiseksi pompintaseikkailuksi, jos se olisi kestänyt vähänkään pitempään olisi tarina tuntunut pitkitetyltä. Periaatteessa voisin ottaa toisen erän mutta seuraava osa odottaa jo pelaajaansa joten palataan prinssin pariin ainakin muutamassa tulevassa raapustuksessani.

Suosittelen peliä kaikille pomppimisesta pitäville. Valitettavasti taisteluosuutta en voi ihan varauksetta pistää parhaimpaan näkemääni miekkamittelylokeroon.

Arvosana:
9 (asteikolla 1-10)

Arvosteluni perustuu omaan mielipiteeseen ja yli kahdenkymmenen vuoden pelikokemukseen.

Armand

aavikkohiekkaohmfgLuonut: aavikkohiekkaTorstai 17.06.2010 22:44

kävin katsomassa prince of persian...

ja jake gyllenhaal GASM-mittari täyttyi jo ensimmäisen 10 minuutin aikana ja tulvi yli ahh


uskomatonta että se mies saa lähes täysin naisiin menevän naikkosen valumaan penkkien välistä *Q*

aavikkohiekkatäytysLuonut: aavikkohiekkaTorstai 17.06.2010 17:32

käydä suihkussa

mennään illemmalla katsomaan siskojen kanssa prince of persia...

Jake Gyllenhaal *Q*

RiikkaRUU äMM KEELuonut: RiikkaRLauantai 08.05.2010 21:42

19.5.10 klo 20.30 kuka tulee kattoo mun kans Prince Of Persia - The Sands Of Time :n ensi-iltaa !!!<3 ^-^ IIH EN jaksa ootTTAA!!<33
« Uudemmat - Vanhemmat »