IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Muut
Perustettu
14.10.2011
Tilastot
Käyntejä: 5327
Kommentteja: 6
Koko
102 jäsentä
Tyttöjä: 62 (61 %)
Poikia: 40 (39 %)
Keski-ikä
29,0 vuotta
Otos: 36 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 28,9 vuotta
Poikien keski-ikä: 29,1 vuotta

Jäsenet (102)

JiiJiiOrkkideaHezzaaRikupiia_J4P3_KheSumuinenhamidtiktakMariskaB0ss_littlebird_jjll11leevisi-huukijoniarkko0-9poro-erottelijavarssutest
« Uudemmat - Vanhemmat »
Seksuaalinen väkivalta, kaltoinkohtelu ja hyväksikäyttö ovat asioita, mistä ei yleensä haluta puhua eikä kuulla. On varsin yleistä, että väkivallan kohteeksi joutunut henkilö vaikenee tapahtuneesta tai mainitsee siitä ainoastaan lähimmälle ystävälleen.

Jos satutettu ja loukattu henkilö päättää kertoa tapahtuneesta hän pyytää usein ystäväänsä vannomaan, että tämä ei kerro tapahtuneesta eteenpäin. Tämä on ymmärrettävää mutta samalla surullista, koska näin toimimalla uhri jää ilman apua ja tukea.

"Synkkä salaisuus voi haavoittaa"

Seksuaaliseen kaltoinkohteluun liittyvän salaisuuden pitäminen haavoittaa uhria mutta myös salaisuuden säilyttäjää. Jos siis pidät sisälläsi satuttavaa salaisuutta tai saat kuulla, että ystävääsi on kaltoinkohdeltu niin muista, että kaikilla on oikeus saada apua ja tukea.

Seksuaalisen kaltoinkohtelun uhrilta ja siitä tiedon saavalta ystävältä vaaditaan uskallusta ja rohkeutta. Tapahtuneesta kertominen voi pelottaa ja pelottavien asioiden kohtaaminen on usein vaikeaa. On hyvä kuitenkin muistaa, että seksuaalisesta kaltoinkohtelusta voi ja saa selvitä. Tutkimustulokset osoittavat selkeästi, että avun piiriin hakeutuminen ja tuen saaminen johtaa usein parempaan toipumiseen ja tapahtumasta selviytymiseen.

"Myös pimeässä voi nähdä valon kajastusta, jos vain uskaltaa avata silmät"



Haastattelu aiheesta/url]

Synkät satuttavat salaisuudetPerjantai 07.08.2015 12:19, 219 vastaajaa

Väkivalta, kaltoinkohtelu ja seksuaalinen hyväksikäyttö ovat asioita, mistä helposti vaietaan. On varsin yleistä, että väkivallan ja kaltoinkohtelun kohteeksi joutunut henkilö säilyttää tapahtuneen salaisuutena tai kertoo siitä ainoastaan lähimmälle ystävälleen. Synkät salaisuudet voivat kuitenkin haavoittaa molempia.
Haluaisitko itse kuulla ystävältä tämänkaltaisesta salaisuudesta?
Mitä mieltä olet, kannattaako tämänkaltaiset tapahtumat pitää salaisuutena?
Onko kaltoinkohdelluksi joutuneella henkilöllä oikeus saada apua?
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.


Tämän päivän trendi on näyttää hyvältä ja sporttiselta. Usein tähän yhdistyy vaatimus terveellisistä elämäntavoista, riittävästä liikunnasta, ravinnosta, levosta ja yöunista. Ulkonäkö- ja terveyspaineita on, mutta mistä löytää itseään parhaiten hyödyttävää tietoa?

Vaikka digitaalisen maailman ihmeet ja sosiaalinen media ovat varmasti yksi ihmiskunnan mahtavimmista keksinnöistä, voivat ne luoda myös paineita, ja vääränlaisia illuusiota siitä, miten asioiden kuuluisi olla.

Selfie, belfie, duckface...

Elämme kuvamaailmassa, missä verkkoon ladattavan kuvamateriaalin määrä ja käyttö on räjähdysmäisesti lisääntynyt. Lähes kaikki nuoret käyttävät digitaalista mediaa ja päivittäiset kuvamateriaalin katsomismäärät sekä itsetuotetun materiaalin lataamismäärät ovat massiiviset.

Muinaisuudessa on arki, missä koulukuva oli ainoa kuva, jota kavereille jaettiin. Tähän päivään verrattuna koulukuvauspäivä olikin vuoden ainoita päiviä, jolloin pelkästään ulkonäköön liittyvät seikat nousivat täysin ylitse kaiken. Tämän päivän nuoren täytyy näyttää hyvältä, joka päivä, joka tunti – joka minuutti.

Mitä minulle kuuluu?

Kysy itseltäsi miten voit ja reagoi saamaasi vastaukseen!
Nuoruuden kiireen ja hektisyyden keskellä on tärkeää välillä pysähtyä ja kysyä itseltä kuulumisia ja pohtia itseltä saamaansa vastausta. Vanhan sananlaskun mukaan Kysyvä ei tieltä eksy - pätee myös itsen kohdalla. Jos jokin asia mietityttää tai huolestuttaa, voi asiasta olla hyvä jutella myös ulkopuolisen kanssa. Kaikkiin kysymyksiin ei aina ole vastauksia, mutta usein jo asian jakaminen auttaa.


To be beautifull means to be yourself.
You don’t need to be accepted by others.
You need to accept yourself.
-Thich Nhat Hanh-

Näkyvillä 24/7?Torstai 23.04.2015 10:38, 348 vastaajaa

Elämme kuvamaailmassa, missä verkkoon ladattavan kuvamateriaalin määrä ja käyttö on räjähdysmäisesti lisääntynyt. Lähes kaikki nuoret käyttävät digitaalista mediaa ja päivittäiset kuvamateriaalin katsomismäärät sekä itsetuotetun materiaalin lataamismäärät ovat massiiviset.
Kuinka usein mietit ulkonäköösi liittyviä asioita?
Kuinka usein lataat kuviasi verkkoon?
Kuinka tärkeää on saada tykkäyksiä kuviisi?
Millaisia kuvia olisit valmis lataamaan saadaksesi tykkäyksiä?
  • Voit valita 4 vastausta.
Tiesitkö, että moni nuori pohtii ulkonäköön ja terveyteen liittyviä kysymyksiä?
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

”Oon jutellut yhden tyypin kanssa netissä pidemmän aikaa. Aluksi sen jutut oli ihan harmittomia, sitten vähän rohkeempia. Kehut ja kommentit tuntu hyvälle. Nyt se sit heittää kaikkee inhottavaa, et ota vaatteet pois ja silleen. Mua ahistaa ihan hirveesti enkä pysty jotenkin lopettamaan tätä. Miks musta tuntuu näin pahalta?

Ihastuminen verkossa voi parhaimmillaan tuntua hyvältä ja suhteesta voi muodostua tärkeä osa sosiaalista elämää. Joskus tilanne etenee kuitenkin täysin päinvastaiseen suuntaan ja mukavasti lähtenyt jutustelu vaihtuu epämiellyttävien viestien ja ahdistavien kuvien vastaanottamiseksi. Tällöin on tärkeä saada tilanteeseen apua.

Hävettää...

On varsin yleistä ja normaalia, että esimerkiksi seksuaalista ehdottelua tai kuvamateriaalia sisältäviä viestejä ei haluta näyttää omille vanhemmille. Asia usein hävettää ja ajatus vanhemman ”Enkö minä ole sanonut…”- ensireaktiosta ja mahdollisesta netinkäyttöön liittyvistä rangaistuksista voi hidastaa tai jopa estää kertomista.

Tämänkaltaisessa tilanteessa on tärkeä muistaa, että verkossa toimii turvallisia aikuisia, jotka ovat siellä nuoria varten. Esimerkiksi Rikosuhripäivystyksen nuorten chat ja Nuorten Exit tarjoaa apua tilanteissa, missä nuorella herää epäilys esimerkiksi keskustelukumppanin hämäristä tai laittomista tavoitteista.

Mitä tehdä?

Apua, ohjeistusta ja neuvoja on saatavilla, kun vain klikkaa itsensä edellä mainituille sivustoille.

Jos nettikeskustelut tai pyynnöt muuttuvat yhtäkkiä ahdistaviksi tai pelottaviksi niin klikkaa itsesi chattiin. Vaikean asian jakaminen on ensimmäinen askel kohti ongelman ratkaisua.

NinnuliinaViharikoksetLuonut: NinnuliinaTorstai 20.02.2014 12:37

Oletko nähnyt rasistista häirintää tai väkivaltaa?Maanantai 24.02.2014 11:43, 315 vastaajaa

Ihmiset ovat tasa-arvoisia ja ketään ei saa syrjiä, häiritä tai väkivallalla uhata esim. ihonvärin, syntyperän, seksuaaliseen suuntautumisen tai vastaavan perusteella.
Oleko koskaan nähnyt muihin ihmisiin kohdistuvaa rasistista häirintää tai väkivaltaa?
Missä näkemäsi rasistinen häirintä tai väkivalta tapahtui?
  • Voit valita 6 vastausta.
Miten näkemäsi rasistinen häirintä tai väkivalta sinussa aiheutti?
  • Voit valita 5 vastausta.
Kerroitko näkemästäsi kenellekään?
Tiesitkö, että Rikosuhripäivystyksen työntekijöiden kanssa voit keskustella myös näkemästäsi väkivallasta?
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.


Suomen rikoslaissa ei ole yksittäistä rikosnimikettä viharikokselle vaan poliisi merkitsee rikosilmoituksen yhteydessä ne rikosepäilyt, missä poliisi, uhri tai muu asianosainen epäilee teon taustalla olevan rasistinen motiivi.
Viharikokset kuuluvat tekoihin, joiden kohdalla voidaan käyttää rangaistuksen koventamisperusteita.
”Rikoksen tekeminen rotuun, ihonväriin, syntyperään kansalliseen tai etniseen uskontoon tai vakaumukseen, seksuaalisen suuntautumiseen tai vammaisuuteen perustuvasta vaikuttimesta taikka niihin rinnastettavalla muusta vaikuttimesta” (RL 6 § 5)

Viharikoksia vastaan on hankala suojautua. Rikos, missä ihminen joutuu uhriksi esimerkiksi pelkästään oman ihonvärin, kulttuurisen, uskonnollisen tai seksuaaliseen suuntautumiseen liittyvien erityispiirteidensä vuoksi ei tarjoa ihmiselle mahdollisuutta valintaan. Kännykän tai lompakon voi aina laittaa piiloon, mutta esimerkiksi ihonväriä ei.

Ikkuna mistä ei haluta katsoa

Viharikoksien vaikutukset leviävät laajasti. Vaikutukset eivät kohdistu yksinomaan rikoksen uhriin vaan myös uhrin läheisiin, lähiyhteisöön ja laajasti tarkasteltuna koko yhteiskuntaan. Tavallisten ihmisten kykyä tehdä pahaa heikommille ja puolustuskyvyttömille avaa ikkunan maailmaan, mihin yleensä ei haluta edes katsoa.

Pienillä teoilla on merkitys – suuretkin muutokset lähtevät aina yksilötasolta

Suurin osa meistä on tietoinen oikeasta ja väärästä ja jokainen meistä voi omalla toiminnallaan lisätä ihmisten välistä kunnioitusta ja tasa-arvoa. Se mitä ihmisiltä usein puuttuu, on rohkeus puolustaa heikompia ja kyky toimia havaitessaan epäoikeudenmukaisuutta, rasistista häirintää tai vääryyttä.

Jos joudut todistamaan toiseen ihmiseen kohdistuvaa häirintää, pelottelua tai väkivaltaa reagoi tapahtuneeseen ja auta. Hätätilanteessa soita 112.

Jos epäilet itsesi tai ystäväsi joutuneen rikoksen uhriksi ja haluat ensin keskustella asiasta - ota yhteyttä Rikosuhripäivystyksen työntekijöihin.
LöytäjäChatit joka maanantai ja tiistai ja klo 20-22! Etsivä Nettityö

Löytäjät ovat Etsivän Nettityön kouluttamia luottamuksellisia aikuisia. LöytäjäChattiin pääset, vaikka et olisikaan kirjautunut IRC-Galleriaan.

Mikään asia ei ole liian suuri tai pieni tullaksesi siitä puhumaan kanssamme.
Etsivä Nettityö ei päivystä enää aktiivisesti IRC-Galleriassa. Katso yhteystiedot tästä https://nuortenpalvelu.fi/etsiva-nettityo/


EtsiväNettityö on netissä vuoria varten! Jos haluat keskustella luottamuksellisesti aikuisen kanssa, voit tehdä niin IRC-Galleriassa (profiili EtsiväNettityö), Skypessä (etsiva.nettityo@nuortenpalvelu.fi) tai Facebookissa (facebook.com/EtsivaNettityo).

Terkuin nettietsivät Jani, Jaana ja Helmi.
« Uudemmat - Vanhemmat »