IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Tietokoneet ja Internet
Perustettu
20.12.2004
Tilastot
Käyntejä: 1415 (1.7.2008 alkaen)
Koko
102 jäsentä
Tyttöjä: 6 (6 %)
Poikia: 96 (94 %)
Keski-ikä
33,0 vuotta
Otos: 76 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 30,9 vuotta
Poikien keski-ikä: 33,1 vuotta
Ylläpitäjä
kooderi

Jäsenet (102)

erasmusGrogBabaBomuanacremekinnalaK1M^yakbrainJaQQeriKhimilVinhatuuliNetBladezunuMalacoKirkasvarjoAbish
« Uudemmat - Vanhemmat »
Sain vihdoin aikaiseksi pistää softan pakettiin ja päivittää webisivua: http://opensource.dynamoid.com/ (löytyy sivun alaosasta)

PHP:n array-tietorakenne on melkoinen bloatti, sillä se toteuttaa samaan aikaan linkitetyn listan ja hajautustaulun. Primitiivien tehokas käsittely sen avulla on ihan naurettava ajatus. On hidas, mutta etenkin kuluttaa älyttömästi muistia.

Jokunen vuosi sitten koodasin galtsua varten PHP:hen laajennuksen, joka mahdollistaa 32-bittisten kokonaislukutaulukoiden tehokkaan ... jos ei pyörittelyn niin ainakin tallennuksen. Toteutettuna on algoritmeja kuten binäärihaku ja erilaisia joukko-operaatioita kuten yhdiste, leikkaus ja erotus (union, intersect, difference). Lisäksi on kasa erilaisia leikkaa ja liimaa -funktioita.

enyoneEnymind WikiLuonut: enyoneTorstai 15.10.2009 14:46


Find out more information about our services from Enymind Wiki!
http://wiki.enymind.fi/
Alkaa näyttää sitte jo valmiilta kamalta. Viel pitää implementoida muutama fiitsöri mut eiköhä toi tost. Maanantain deadline!

BroPHP - WTFLuonut: BroMaanantai 23.02.2009 21:31

PHP tarjoaa toisinaan viihdettä enemmänkin kuin rahan edestä. Tänään koodaillessa törmäsin kummalliseen ongelmaan, jonka syyksi osoittautui vielä kummallisempi ongelma. Vastaan tuli nimittäin jokseenkin tällainen koodinpätkä:

$type = $this->classes[0];

switch ($type) {
case 'eka':
// ...
break;

case 'toka':
// ...
break;

default:
// ...
break;
}

Eli olion classes-arraysta napattiin ensimmäisen solun sisältö ja sen perusteella switchailtiin, että mitä tehdään. Jostain syystä yhden olion kanssa päädyttiin kaiken järjen mukaan aina tuohon ensimmäiseen caseen. Tutkin asiaa hieman tarkemmin ja huomasin, että kyseisessä oliossa tuo classes-array oli tyhjä ja siten $type sai arvokseen null.

Jostain syystä tuo null ei kuitenkaan käyttäytynyt niin kuin nullin pitäisi käyttäytyä. Kun kokeilin var_dumpata tuon muuttujan, paljastui että sen arvo on null ja se on tyyppiä NULL, gettype($type) antoi saman tuloksen ja is_null($type) palautti true.

Jostain tyystä tuo null käyttäytyi kuitenkin vertailuissa oudosti. Esimerkiksi ($type == 'foo') palautti true ja heti perään ($type == 'bar') palautti myös true. Samalla tavalla tuossa switchissa $type matchas aina siihen caseen, joka sattui olemaan ekana. Sama ongelma toistui, jos jätin kokonaan pois tuon $type-muuttujan alustamisen kyseisessä funktiossa.

En löytänyt asiaan mitään ratkaisua muuten kuin kiertämällä sen enkä myöskään saanut toistettua sitä toisessa paikassa, kun yritin replikoida samanlaisen luokkarakenteen. Ratkaisuksi auttoi esimerkiksi tämä:

if (is_null($type)) {
$type = null;
}

Hämmentävä bugi.

BroSiivous toimen piteitäLuonut: BroPerjantai 30.01.2009 23:38

Silloin tällöin joku on kysynyt, että kuinka paljon koodia Galtsun takana on. Se on vähä monipiippuinen kysymys, kun sitä koodia on niin monessa eri paikassa käytössä, että pitäisi ensin päättää miten sen laskee.

Mutta jotain osviittaa saanee siitä, että tuossa kun Dark Portal suljettiin niin siivosin pois kaikki Dark Portalin kamat ja tässä tällä viikolla tyhjäilin vanhojen mainoskamppisten juttuja; kaikki nämä yhteensä poisti noin 38 000 riviä kuollutta PHP-koodia ja HTML-merkkausta.. onneksi meillä ei makseta palkkaa koodirivien mukaan tai jäis pahasti tappiolle! =)

BroOptauspäiväLuonut: BroTiistai 21.08.2007 23:17

Galtsu on tässä parina viime viikkona ollu vähän jumissa. Tämä johtuu aika pitkälti siitä, että kesän aikana on tehty paljon lisää koodia ja samalla on tullut lisää käyttäjiä. Nyt kun kesälomat loppuu ja koulut alkaa niin ihmiset alkaa surffailla netissä oikein urakalla, eilen illalla oli esimerkiksi yli 31 000 käyttäjää yhtä aikaa kirjautuneena Galtsuun ja koko ajan vaan ylöspäin mennään.

Viime viikolla tuner optaili kantaa kovasti, koska se alkoi olla melko jojossa ja eilen sitten huomattiin, että kantaoptauksen jälkeen pullonkaulaksi muodostuikin PHP-koodi.

Tänään olikin sitten yleinen optauspäivä. Etsittiin ja korjailtiin huonoa koodia ja ennen kaikkea poisteltiin turhan koodin includauksia sieltä missä niitä kaikkia ei tarvita ja tänä iltana näyttääkin sivut liukuvan jo huomattavasti paremmin. Itse pahoinpitelin lähinnä view.php:ta, joka on ylivoimaisesti ladatuin sivu ja siten myös kriittisin optauksen kannalta. Paremmalta siis näyttää, mutta huomiselle riittää kyllä saman aiheen parissa tekemistä lisää ja pyritään vielä parempaan, jotta Galtsun käyttäminen on myös jatkossakin iltaisin yhtä huoletonta kuin päivällä.

Jos ihmettelitte eilen miksi Galtsu vammas koko päivän niin se johtui siitä, että memcachedin uusi päivitetty versio olikin yllättäen buginen ja fukkas vähän kaikkea. Muutenkin eilinen oli melkoinen failure-päivä ja saatiin hajalle melkein kaikki mahdollinen. Mutta aina roiskuu kun rapataan ja välissä täytyy vähän ottaa damageakin paremman Galtsun aikaansaamiseksi. =)
« Uudemmat - Vanhemmat »