IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Mielipiteet
Perustettu
27.12.2004
Tilastot
Käyntejä: 7 714 (1.7.2008 alkaen)
Kommentteja: 68
Koko
378 jäsentä
Tyttöjä: 111 (30 %)
Poikia: 267 (70 %)
Keski-ikä
38,7 vuotta
Otos: 243 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 38,7 vuotta
Poikien keski-ikä: 38,7 vuotta
Ylläpitäjä
sauliniinistö
Valvojat
hamahakki, sauliniinistö, jyrkikatainen

Jäsenet (378)

LadyliontuubiTulppupienehköprinsessaR-VAGON1Luciano^^U-turhapuroAndtzaSkaiSauroJanne_PcistavodacliffJasska
On toimeentulotukea, opintotukea ja eläkettä. Papereiden pyöritystä ja virastoissa juoksua. Ihmisten kiusaamista aktivoinnin nimissä. Henkistä tukea 0 prosenttia. Jos tienaat vähän niin vähennetään tuista. Eikö ole muuta vaihtoehtoa?

Esittelen nyt mielestäni varteenotettavan vaihtoehdon suomen perusturva järjestelmälle. Tällä on tarkoitus korvata perus toimeentulotuki, opintotuki ja eläke ilman ansiosidonnaista. Tämän lisäksi jäljelle jäisi yleinen asumistuki sekä ansiosidonnaiset tuet. Kertokaa jos unohdin ottaa jotain huomioon?

Jokainen pysyvästi suomessa asuva suomen kansalainen olisi oikeutettu esim. 500 euron suuruiseen kansalaispalkkaa kuukausittain hakemusta ja henkilöllisyystodistusta vastaan. Yhdellä hakemuksella tuki jatkuisi niin kauan kunnes tuki lakkautettaisiin, tai viraston tietoon tulisi tukeen oikeuttavien seikkojen muutos esim. kuolema tai muutto ulkomaille. Kaksoiskansalainen olisi oikeutettu tukeen vain jos hän asuu pysyvästi suomessa. Tukeen vaikuttavien muutosten ilmoittamisen laiminlyöntitapauksissa voidaan periä ylimääräinen tuki takaisin korkoineen. Tukea hakevien verotietoihin tulisi merkintä tuen saannista, jolloin jos henkilö tienaa tarpeeksi veronalaista tuloa, häneltä perittäisiin takaisin vuosittain verotarkistuksen yhteydessä hänelle maksettu tuki. Alhaisista tuloista esim. alle 500 euroa kuussa ei perittäisi tukea takaisin tai perittäisiin vain tietty osuus. Takaisin perinnässä olisi tarkoitus päästä progressiiviseen järjestelmään niin että pientenkin palkkatulojen kerääminen olisi kannattavaa. Keskituloista ja sitä korkeampia tuloja saavien kohdalla olisi tarkoitus, että tulotaso ei muuttuisi tuen vaikutuksesta, joten heille tuen hakemisessa ei edes olisi järkeä. Tarkoituksena vähentää turhaa valtion virastojen kuukausittaisten hakemusten käsittelyyn kuluvaa työaikaa, vähentää turhaa byrokratiaa ja näin ollen helpottaa perusturvan saantia niille, jotka siihen nykyäänkin ovat oikeutettuja.

Kommentteja?

Jotain vastaavaa ollaa vissii aiemminki mietitty http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/wahlroos-kannattaa-kansalaispalkkaa/2001/04/57370



Onko suomen perusturvajärjestelmä toimiva?Perjantai 07.09.2012 12:37, 191 vastaajaa

Kuvaus vaihtoehtoisesta järjestelmästä: Vähemmän byrokratiaa - Perusturva kansalaispalkaksi Jotain vastaavaa ollaa vissii aiemminki mietitty http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/wahlroos-kannatt...
Onko suomen perusturvajärjestelmä toimiva?
Oletko tarvinnut perusturvaa?
Olisiko kuvauksessa esitelty kansalaispalkka järjestelmä parempi vaihtoehto?
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Joillain ihmisillä, niinkuin minulla, voi olla tai olla ollut sellainen käsitys, että sossupummi elää rennosti verovaroilla samalla kun muut painaa töitä niskalimassa. Voisin kuitenkin hieman valaista taloudellista elämää sossupummina ja matala palkkaisena omista kokemuksista.

Sossun tuilla eläessä se on n. 400e + vuokra. Sillä ei paljoa juhlita, kun osa rahoista menee ensin netti, puhelin ja kotivakuutus laskuun. Ruokakaupassa joutuu miettimään, että mihin sitä on varaa. Ja joka kuun lopussa iskee se stressi, että riittääkö rahat. Voi sitä olla varaa johonki pieneen ylimääräiseenkin riippuen muusta kulutuksesta, mutta se on jatkuvaa rahasta stressaamista. Ei mitenkään hehkeetä. Onneksi pahassa paikassa pappa betalar, mutta mitä jos ei olisi tukiverkkoa?

Jos tukien lisäksi on sitten jotain pientä tienestiä, sanotaanko vaikka n. 200e. Niin sillä saa jo enemmän vapautta ruoka ostoksiin ja ylimääräseen kulutukseen. Vaikka vaikea siitä on silti säästää, eikä yllättäviin menoihin ole kauheesti varaa.

Paras raha tilanteeni on ollu matala palkkaisessa työssä. Sanotaanko n. 1100e käteen ja vuokra kuluiksi n. 250e. Sillä oli jo enemmän varaa tuhlailla ja pystyi säästämäänkin aika kivasti. Ruokakaupasta saatto ottaa mitä mieli teki. Millastahan sitten ois jos tienais vielä enemmän? Nyt tuntuu siltä, että sillon ois varmaan paljon rahaa. Mut kai sitä keksis aina enemmän menojakin.

Muuten sossun tukee voi hakea myös jos tienaa tosi pientä palkkaa. Palkkaa ei vähennetä kokonaisuudessa vaan pelkkä tietty osuus siitä. Neuvoja kannattaa kysyä rohkeasti sosiaalityöntekijältä tai minulta. Seurakunnat ym järjestää myös ruokajakeluita.

A-styleilkka kanervaLuonut: A-styleSunnuntai 17.04.2011 07:49

Viimeaikoina on ymmärrettävästi kohistu ehdokkaiden vaalirahoituksesta. Koska avoimuus näissä asioissa kannattaa, avaan oman rahoitukseni jo ennen vaalipäivää täällä blogissani. Vielä virallista vaalirahailmoitustani ei löydy osoitteesta www.puoluerahoitus.fi, koska vielä viime päivinä suunnitelmat ovat muuttuneet ja pieniä lahjoituksia on tulee loppumetreille asti.

Pääosin vaalibudjettini koostuu omista rahoista. Olen saanut, kuten muutkin alle 30-vuotiaat ehdokkaat, Kokoomuksen Nuorten Liitolta avustusta kampanjaani. Tämän lisäksi kannatusyhdistykseni Hyvää Rabonaa ry. on saanut pieniä lahjoituksia yksityishenkilöiltä ja yrityksiltä. Nämä lahjoitukset ovat olleet muutamasta kympistä muutamaan sataan euroon.

Kirjoittelin vaalibudjettini auki lähes samalla tavalla kuin se julkaistaan puoluerahoitus.fi -sivuilla. Korostan, että summat tarkentuvat vielä varsinaisessa ilmoituksessa. Viimeiselläkin viikolla voi tapahtua muutoksia suuntaan tai toiseen.

Vaalikampanjan rahoitus yhteensä 16985,3

Rahoitus sisältää omia varoja yhteensä 6984,3
Rahoitus sisältää yksityishenkilöiltä saatua tukea yhteensä 1200 euroa
Rahoitus sisältää yrityksiltä saatua tukea yhteensä 1300 euroa

Rahoitus sisältää puolueyhdistyksiltä saatua tukea 6000 euroa
- Kokoomuksen Nuorten Liitto 5000 euroa
- Uudenmaan Kokoomusnuoret ry. 1000 euroa

Muuna kuin rahana annettu tuki 1501 euroa (Tommi Ojala: vaalivideot)

Vaalikampanjan kulut yhteensä 16985,3

Sanoma, ilmaisjakelu- ja aikakauslehdet 4 948,92 euroa
Tietoverkot 1376 euroa
Muut viestintävälineet 1842,92 euroa
Ulkomainonta 1968 euroa
Vaalilehtien, esitteiden ja muu painettu materiaali 2844,46 euroa
Vaalitilaisuudet 1254 euroa
Muut kulut 1250 euroa
Vaalivideot 1501 euroa
Vittu mitä paskaa.

Noniin! Ensimmäinen kysymys oli että millainen johtaja te olette/olisitte?

Ja vastaukset käännettynä suomeksi:

Katainen lupaa käydä kylvyssä jos pääsee johtoon.
Kiviniemi on kaikkea samaan aikaan, eli ei mitään.
Soini näkee itsensä messiaana.
Ja Urpilainen viimeistelee paketin olemalla marionetti.

Siinä neljä tirehtööriehdokasta johtaan sirkusta seuraavaksi neljäksi vuodeksi. Kuka näistä nyt sitten on se vähiten paskin vaihtoehto?


Toinen kysmys koskee sitä, että pitäisikö puolueen johtajan olla myös puolueen pääministeriehdokas.

Siis mitä vittua? Kyä hei nyt on tärkee asia! Nää on just niitä kysmyksiä mihin me halutaankin vastaus. Tää vaikuttaa mun ääneeni niin helvetisti. Tällä on niin vitusti merkitystä! Ei jumalauta.. varmaan vielä kysyvät lempiväriä ja ruokaa.


Kolmannessa kysymyksyssä puhutaan siitä voiko henkilökohtaiset välit olla esteenä päätöksenteolle ja suomen johtamiselle ja siitä kehitetään aasinsilta kysmykseen; onko kolmen suuren hallitus mahdollinen?

Onhan se periaatteessa ja teoriassa mahdollinen, mutta tuskin tulemme näkemään ratkaisua, jossa Keskusta-Kokoomus korporaatio ottaisi mukaansa hallitustsempaloihin ainoatakaan kansanedustajaa puolueesta jota he eivät pysty määrämään. Kyllä, mielestäni nykyisessä Kiviniemen hallituksessa Vihreät ja RKP ovat mukana ainoastaan muodon vuoksi, ja sillä ehdolla että he tekevät mitä heille sanotaan.

Urpilainen valaisi asian hallituksen suhteen hyvin, mutta ei hyvänen aika, ei ihmiset ole SDP/Kesk-KOK vaihtoehdon välillä, vaan hölmöt. Kiviniemi kuittaa tämän väitteen nokkelalla SDP:hen päin nojaavien nukkuvienpuolueen jäsenien perseennuolennalla väläyttäen sinipunahallituksen mahdollisuuden, valaen kuitenkin uskoa Keskusta -ja Kokoomuslaisiin saman ministerikokoonpanon jatkuvuudesta.

Käytännössähän Kataisen kommentti: "Siirrytään nyt asioihin." Pitää paikkansa, ei sillä ole mitään merkitystä millainen tulos vaaleissa on, joku puolue sieltä enemmistön tulee saamaan tavalla tai toisella, ja sen puolueen linjaa vedetään seuraavat vuodet.

Siis kuka helvetti näitä kysymyksiä on tänne ratkonu?


Neljäs kysymys koskee sitä, että pitäisikö Suomen osallistua tukemaan Portugalia? Sekä talousjärjestelmää ylipäätään.

Tää nykyinen rahatalousjärjestelmä on niin vitun järjetön, että sen takia tämmönen valtion konkurssiin meneminen on edes mahdollinen.

En tiedä pitääkö Suomen mennä takaamaan vai ei, mutta jotain tolle rahatalousjärjestelmälle pitää tehdä, muutenhan tää sama vitun rumba on taas edessä 10-20 vuoden päästä. Tätä kuitenkaan ei tule tapahtumaan, onhan se raha niin vitun tärkeetä ja rakasta, ei sillä oo merkitystä, että porukka vetää itteensä kiikkuun lainojensa takia, kunhan norsunluutornissa on millä mällätä.

En todellakaan ihmettele jos jopa Euroopassa tullaan näkeen kansannousuja 20 vuoden sisällä.


Viides kysymys koskee eläkeiän nostoa.

Kysymys ei juurikaan mun tulevaisuuten vaikuta, mutta mielipide multa löytyy asiaan. Minä en aio pyöriä elämästäni 82 560:tä tuntia rahan perässä, todennäköisempi luku tulee olemaan noin 17 280 tuntia.

Miten vitun sairasta ajatusmaailmaa on se, että näiden johtajien mielestä on tärkeää saada nuorille työpaikka heti valmistumisen jälkeen ja saada kaikille se 40 vuoden työura. Mää oon tätä asiaa käsitelly aiemminkin blogissani, siis oravanpyörää ja kulutusyhteiskuntaa.

Vetää niin sanattomaks taas etten pysty sanoon mitään muuta kuin että vittu mitä paskaa. Onko se sitten ihme, että ihmisillä on näin hyvässä valtiossa niin huono olla? Täällä tarjotaan kaikki tarjottimella, mutta silti vaan valitetaan kokoajan miten elämä on perseestä ja ikinä ei oo aikaa mihinkään, etc, jos meidän valtion johto pyrkii työntään ihmiset tohon oravanpyörään ja imeen ihmisistä mehut irti.. jotta saadaan verotuloja! Rahaa rahaa rahaa rahaa, voi vittujen vittu. Harmittaa kattoo surullisia ja onnettomia ihmisiä tässä valtiossa mihin syntyminen on lottovoitto vaikka saisit pelkät lisänumerot. Niin ja useimmiten siihen surullisuuteen ja onnettomuuteen nämä ihmiset johtaa arki, kuunnelkaapa joskus sitä kännivuodatusta miten elämä on perseestä.

Sitten omasta valinnastaan työttömänä ja osa-aika työttömänä olevia haukutaan lusmuiks yms. Oletteko te jumalauta oikeesti tosissanne? Että teidän arvostus pitäis ansaita tuhlaamalla 1/3 elämästään hajoten työhönsä ja valittaen tuolla jossain pubissa popedan soidessa paskaa elämää? Joo ei, pitäkää vaan se arvostuksenne, mää mieluummin nautin jokaisesta hengenvedostani, kuin oon teidän mittapuulla arvostettu ihminen. Kerätkää te vaan sitä materiaa, arvostusta, yms, mitään niistä te ette mukaanne saa, ja ei teitä oikeesti/aidosti tuu muistaan kukaan muu kuin seuraava sukupolvi. Vai kuinka hyvin te 12-25 vuotiaat muistatte suurmiehen nimeltä Kekkonen? Niin, ette te häntä oikeasti muista, muistatte vain sen mitä hänestä on kirjoitettu. Tärkeää mielestäni on se, miten te muistatte itsenne? Haluatteko, muistonne menevän kutakuinkin näin: 1/3 elämästä työtä tai opiskelua, 1/3 elämästä nukkumista ja viimeinen 1/3 jaettu ruokailulle, tietokoneelle, televisiolle ja alkoholille? Minä en halua. Ai niin juu, onhan teillä se muiden arvostus.

"Mun verorahoilla vittu makoilet vaan kotona!!1". Liity kerhoon jos noin paljon vituttaa, ei maksa mitään ja antaa paljon.


Sieltä tuli netistä naseva kysymys: "Mitä uutta te lupaatte nyt, kun edellisetkin lupaukset jäivät alkumetreille?"
Ja hienosti tuo naisjuontaja osasi väistää sen, mutta komeesti ehti Kiviniemi nolata itsensä huutamalla: "Ruoan alvia laskettiin!"

N-E-L-J-Ä-N vuoden aikana saavutitte noin paljon. Voi jumalauta.


Kuudes kysymys koskee kuntia, ja niiden veroitusta.

Kysymyksen esittämisen mahdollistaa, arvaatteko mikä? Nykyinen rahatalousjärjestelmä.

En jaksa edes paneutua tähän kysymykseen sen tarkemmin, etteköhän te minun mielipiteeni rahatalousjärjestelmästä tiedä. Voin mää heittää tähän kuitenki yhden helmen esimerkin. Okei, innostut viljelemään kotonasi mansikoita. Lahjoitat niitä aluksi ystävillesi, mutta innostut kuitenkin toiminnasta niin paljon, että haluaisit kesällä käydä myymässä yhden sadon torilla. Siis viljelit itse mansikoita, omassa kodissasi, ja haluat pientä maksua vastaan jakaa niitä muille suomalaisille, yksinkertaista, simppeliä, ja kaunista. Ainakin siis teoriassa, mutta jos haluat niitä herkullisia, säilöntäaineettomia luomumansikoitasi myydä, pitää maksaa veroja.

Hetkinen, mitä?

Teit kaiken alusta asti itse, ja siitä sun pitää maksaa veroo? Minkä takia? Valtio tarvii veroja, jotta voidaan ylläpitää palveluita? Miten me ollaan päädytty talousjärjestelmään, jossa valtion tarvii kerätä kansalaisilta verorahoja voidaakseen ylläpitää palveluita. Miten voidaan olla talousjärjestelmässä, jossa valtio voi olla velkaa? Mitä järkee tässä on? Ei mun mielestä mitään.


Seitsemäs kysymys koskee turvallisuutta, natoa, yk-operaatioita ynnä muuta.

Semisti paskan geopoliittisen sijaintimme vuoksi näen itse Suomen tarvitsevan yleistä asevelvollisuutta, tai sitten puramme sen ja toivotaan, että joku meidät pelastaa jos joskus jotain tapahtuu. Ideaalitilanteessa yksikään maa tässä maailmassa ei tarvitsisi armeijaa.


Jos vedetään tää koko helvetin show yhteen tiivistettyyn pakettiin niin se on kutakuinkin tässä:

Kolme vaihtoehtoo tirehtööriks pellekerhoon.
Suomalaisia pidetään niin idiootteina, että pitää kysellä jonninjoutavia vaalien tärkeimmässä tärkeimmässä lähetyksessä.
Kaikkia puolueita johtaa raha, ainoa ero on se, että miten puolueet sitä haluavat käyttää.


Kattokaa ny kessuakin! Ei paljon hymyilytä ajatella, että noista joku/jotkut tulee johtaan tätä maata seuraavat(kin) neljä vuotta.
Luottokessu<3

Jos rahatalousjärjestelmän mahdottomuus jäi ihmetyttään niin tässä on luettavaa: http://ebolakani.blogspot.com/2010/01/velkapyramidiponzihuijaus.html
Siinä on vielä taidonnäytteet.
Dimitri on selvästi entinen kokoomuslainen ja nykynen persu!


Korkeakoulujen ei pitäisi olla tutkintotehtaita, joiden tehtävänä ottaa yhtenä vuonna ihmisiä sisään ja sylkeä heidät muutaman vuoden päästä paperit kourassa ulos. Parhaimmillaan koulut voivat toimia uuden kasvun kiihdyttiminä ja työllisyyden edistäjinä. Tähän niitä pitää myös rahoituksella ohjata.

Niin yhteisen kuin henkilökohtaisenkin kakun kasvattaminen tulevaisuudessa tapahtuu työn ja yrittäjyyden kautta. Tästä huolimatta korkeakouluilla ei ole todellista motiivia kiinnostua heiltä valmistuneiden työllistymisestä, eikä valmistuneita yrittäjyys (tai siihen kouluttautuminen) liiemmin näytä kiinnostavan. Yrittäjyyttä tukevat opinnot koskevat vain harvoja ja valittuja. Tähän on viimein tultava muutos.

Suomen tulevaisuus nojaa suomalaisten innovaatioiden ja yritysten syntymiseen. Korkeakouluissa on oltava sopivat puitteet luovuudelle ja opiskelijoita tulee kannustaa hyvien ideoidensa kaupallistamiseen.

Onneksi sentään opiskelijat itse ovat ymmärtäneet työllistämisen merkityksen ja sen mukanaan tuomat mahdollisuudet. Ainakin suurissa yliopistokaupungeissa, kuten Helsingissä, Turussa ja Tampereella on syntynyt opiskelijoiden toimesta yrittäjyysyhteisöjä (entrepreneurship society), joiden tehtävänä on, paitsi houkutella opiskelijoita yrittäjyyden ihmeellisen maailman pariin, myös tuoda erilaisia ideoita yhteen erilaisten toimijoiden luokse ja tukea yritystoimintaansa aloittelevia opiskelijoita. Parhaimmillaan tämä johtaa uusiin menestystarinoihin, jotka työllistävät suomalaisia osaajia.

Lisäksi on tärkeää, että perinteisten asetelmien – kuten ajatus kauppatieteilijöistä yrittäjinä ja humanisteista työttöminä tai tutkijoina – ravistelu aloitetaan sieltä, missä tulevaisuuden tekijät kouluttautuvat. Suomella on vain voitettavaa siinä, että yhteiskuntatieteilijät ja muotoilijat löytävät toisensa. Uskon, että näin voimme kääntää esimerkiksi ikärakenteemme voitoksi, kun monialainen yhteistyö synnyttää uusia sosiaalisia innovaatioita, joiden kaupallistamismahdollisuudet ovat rajattomat!

Yrittäjän menestyminen on yhteistä

Olen myös pohtinut paljon sitä, miksi yrittäjyys on niin suuri kirosana Suomessa. Koemme, että yrittäjän menestyminen on muilta pois, vaikka käytännössä koko Suomen hyvinvointi nojaa kasvavaan yrittäjyyteen ja työhön. Rahanahneiden kapitalistien sijaan yrittäjät ovat monesti pienituloisia puurtajia, jotka haluavat olla oman itsensä herroja tai tehdä töitä juuri itselleen mielenkiintoisen ja tärkeän asian puolesta.

Kateuden kyllästämä vihamielinen ilmapiiri ei kannusta ketään ottamaan riskiä ja kokeilemaan omia siipiään. Jotta luovuudelle, rohkeudelle ja ennakkoluulottomalle yrittämiselle olisi tilaa, on meidän ymmärrettävä, ettei yhden onnistuminen ole muilta pois vaan nimenomaan muille lisää. Jokainen kasvava yritys tuo meille verotuloja ja luo työpaikkoja – uusista tuotteista ja palveluista puhumattakaan.

Tarvitsemme asennekasvatusta, ja ennen kaikkea kasvulle ja innovaatioille myönteisen ilmapiirin. Mikä olisi sen parempi parempi paikka aloittaa, kuin korkeakoulumme? Rahoitusperusteet kuntoon, oikeaa asennetta kehiin ja sallitaan taas onnistuminen Suomessa. Siitä voi matka kohti paremminvointivaltiota alkaa.

---

Alkuperäinen blogiteksti luettavissa täältä.
Kokoomuksen puheenjohtajan, valtiovarainministeri Jyrki Kataisen ajatuksia.

SorinLapset vai pakolaiset?Luonut: SorinKeskiviikko 06.04.2011 00:58

Laita tärkeysjärjestykseen:
1. lapset
2. nuoret
3. vanhukset
4. työntekijät
5. yrittäjät
6. luonto
7. armeija
8. poliisi
9. pakolaiset
10. työttömien työllistäminen