IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Mielipiteet
Perustettu
26.2.2005
Tilastot
Käyntejä: 5 315 (1.7.2008 alkaen)
Kommentteja: 2
Koko
62 jäsentä
Tyttöjä: 36 (59 %)
Poikia: 26 (41 %)
Keski-ikä
34,1 vuotta
Otos: 44 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 32,4 vuotta
Poikien keski-ikä: 35,9 vuotta
Ylläpitäjä
decoy
Valvojat
decoy, liberalis

Jäsenet (62)

anniina^sartsa75DoTheEvolutionCessiepolkuanturaAxu-TlassemanröpöneonicomDelfoi-kustom-Ainoz^kawa^oceanialred_habaneroFannyalice
« Uudemmat - Vanhemmat »

NokiNaisten ympärileikkauksestaLuonut: NokiPerjantai 25.04.2014 01:58

Tällanen teksti lähti just feisbuukkiin:

"Katoin tänään Aavikon kukka-nimisen elokuvan, jossa kerrotaan Waris Diriestä, joka pakeni Somaliasta avioliittoa n. 50 vuotta vanhemman miehen kanssa, ja päätyi malliksi Amerikkaan. Yks elokuvan pääteemoista oli naisten ympärileikkaaminen. Oon kuullut tästä ennenkin, mut vasta elokuvasta iskostu päähän, miten järkyttävä asia se on. Lyhykäisyydessään: kun tyttölapsi on nuori, hänet pakotetaan leikkaukseen, jossa moni henkilö pitää häntä kiinni, ettei hän pääse pakoon. Sillä aikaa yksi henkilö leikkaa ilman puudutusta silpomalla partaterällä ulkoiset sukupuolielimet pois. Ja nämähän tunnetusti ovat herkkiä kohtia! Tästä seuraa jatkuvia kipuja, jotka saattavat jatkua koko loppuelämän. Osa kuolee tähän operaatioon.
Kun lapsi sitten n. alle 15-vuotiaana pakotetaan naimisiin, aviomies viiltää veitsenterällä tai puukolla hääyönä häneltä alapään auki, ja raiskaa hänet vastaleikattuun haavaan. Elokuvassakin sanotaan: "Mutta sellaistahan on olla nainen." (tositapahtumiin perustuva) Tätä siis tapahtuu suuressa mittakaavassa Afrikassa, ja joidenkin sieltä suunnilta tulleiden maahanmuuttajien keskuudessa.

Kerron tästä siks, koska musta tällanen asia pitäs ottaa puheeks, koska sitä ei pitäs tapahtua kenellekään. Lue jos jaksat lukee, mutta kirjotin tän siks, että tiedätpähän vastaisuudessa - minä ainakin, jos en muuta pysty tekemään, allekirjoitan niitä hemmetin vetoomuksia tätä vastaan ja ehkä joskus jos olen rahoissani edistän toimintaa sillä. Tuo ei mene todellakaan ihmisoikeuksien joukkoon!"

Naisten ympärileikkaus on jaettu trauma

Hetki ennen silpomista – suomalaiskuvaaja todisti kahden tytön ympärileikkausta Keniassa
Törmäsin Helsingin Sanomien nettisivuilla mielenkiintoiseen uutiseen, jonka olisin halunnut lukea. Vaan kuinkas kävikään? Olen ylittänyt viikoittaisen viiden artikkelin lukurajani. Viiden artikkelin lukurajani. Viiden artikkelin. Viiden.

En olisikaan halunnut uutisia lukea. En ainakaan Hesarista. Enkä nyt ainakaan tilaa kyseistä lehteä, kuten ideana oli.

Tyydyin sitten lukemaan uutiseni Iltalehden nettisivuilta.

Iltalehden nettisivuilta silmiini pisti heti artikkeli transnaisesta, joka oli häädetty uimahallin naistensuihkuista. Sieltä sitten klikkailin itseni Aamulehden sivuille, missä artikkeli oli alunperin julkaistu.

Hämmästyksekseni suuri osa Aamulehden tähänastisista kommenteista oli asiallisia, mutta eräs niistä pisti silmääni negatiivisessa mielessä: "mitä varten se pitää mennä sinne. haluaa vain provosoida. tuskinpa naiset häntä haluaa naistenpuolelle. saapahan kertoa blogissaan ja vaatia omia tiloja tietenkin? voi voi kun henkilökunta on ilkeää?"

Kyllä, itsekin ajattelin provosoida ihmisiä menemällä miesten pesuhuoneisiin uimahallissa, ja sanoa syyksi, että "minulla nyt vain sattuu olemaan miehen identiteetti". Tai sitten en. En tajua, mitä provosoivaa tässä on. Ihme, kun lesboja ei ole kielletty menemästä naisten pukuhuoneisiin tai homomiehiä miesten pukuhuoneisiin - onhan pukuhuoneiden sukupuolijaoittelun tarkoituksena varmaankin välttyä seksuaaliselta ahdistelulta.

Monien ihmisten asenne transihmisiä kohtaan on suoraan sanottuna syvältä. Aivan liian usein saa kuulla, miten sukupuolensa korjanneet ovat "sairaita", eikä sukupuolen korjaaminen ole "normaalia". Miten määritellään sairas tai normaali? Itseni mielestä normaalia ei ole se, että joudut päivästä toiseen kärsimään siitä, että olet syntynyt väärän sukupuolen kehoon. Normaalimpaa on korjata tämä tilanne, kuin kärsiä siitä.

Itse en kovin mielelläni itseäni jaoittele kumpaankaan sukupuoleen, vaikka syntymäkeholtani olenkin nainen. En silti tunne olevani mieskään, en vain pidä sukupuolijaottelua toimivana ratkaisuna itseni kohdalla. Jos uimahallissa olisi miesten ja naisten pukuhuoneiden lisäksi sukupuolineutraali pukuhuone, voisin vaikka vannoa käyttäväni sitä.

Eikä sukupuolen vaihtaminen ole niin luonnoton asia, kuin voisi luulla. Eläinkunnassakin monet lajit vaihtavat sukupuolta, kuten esimerkiksi huulikalat. Tosin tämä muutos tapahtuu luonnollisesti, ei lääketieteen ja leikkausten avulla, mutta miksi me ihmiset emme saisi niitä hyödyntää, kun meillä on taito näin toimia?

KamitaBE PROUD!Luonut: KamitaTorstai 07.07.2011 03:45

Arvin blogissa oli "Be Proud" -haaste, elikkäs että PRIDEN kunniaks laitetaan kivoja kuvia blogiin yms :>
Liitän seuraavan kirjoituksen tänne blogiini, koska katson asian olevan verrattain uutispimennossa:

"HS - Mielipide - 25.5.2010 - 2333 merkkiä - 1. painos

Kurdien kohtelusta vaietaan

Iran teloitti 9.5. viisi poliittista vankia, joista neljä oli kurdeja. Vuosi sitten Iranin teloittaessa alaikäisen nuoren naisen, Delara Dalabin, Iranin Suomen-suurlähettiläs kutsuttiin kuultavaksi ulkoministeriöön. Nyt ministeriö on ollut hiljaa, eikä teloituksia ole uutisoitu suomalaisessa mediassa. Tapahtumaa ovat protestoineet vain kurdit Iranin suurlähetystön edustalla vahvasti poliisin vartioimina.

Suomen ulkopoliittisena linjana näyttää olevan vaikeneminen Iranin poliittisesti motivoiduista teloituksista.

Teloitetuista Farzad Kamangarin asianajaja Khalil Bahramian puhui vuosi sitten eduskunnan ihmisoikeusryhmän järjestämässä seminaarissa. Bahramianin mukaan Kamangarin oikeudenkäynti kesti viisi minuuttia, näyttöä syyllistymisestä rikokseen ei esitetty eikä tuomiota perusteltu.

Farzad Kamangar oli opettaja, ammattiyhdistys- ja ihmisoikeusaktivisti sekä toimittaja. Hänellä ei ollut poliittista asemaa. Kamangarin itsensä mukaan hänet pidätettiin Teheranissa, kun hän oli tapaamassa poliittisesti aktiivista veljeään. Vankeudessa häntä kidutettiin. Amnesty kiinnitti vuosia huomiota hänen tapaukseensa.

Pääasiassa kurditurvapaikanhakijoita avustavana asianajajana olen usein havainnut Maahanmuuttoviraston hylkäävän Iranin kurdien turvapaikkahakemuksia ja käännyttävän heitä perusteena poliittisen toiminnan vähäisyys, vaikka hakijan kertomukseen luotettaisiinkin. Usein perustellaan, ettei hakijaa ole tuomittu, pidätetty tai kidutettu. Iranin hallitukselle välitetään signaali, että satunnaisista suurlähettilään puhutteluista huolimatta Iranin hallituksen politiikkaa ei tuomita, kun se koskee kurdeja. Ennen pidätystään Farzad Kamangar olisi tuskin saanut Suomesta turvapaikkaa, koska hän ei kuulunut minkään puolueen johtoon.

Suomen hallituksen linjana on antaa kurdien asuttamien valtioiden menetellä heidän suhteensa kuten parhaaksi näkevät. Ilmeisesti ulkomaankauppaan liittyvien taloudellisten intressien vuoksi kurdeihin kohdistuvista ihmisoikeusloukkauksista vaietaan. Tämä asettaa kyseenalaiseksi myös kurdien turvapaikkapäätöksissä omaksuttujen linjausten todelliset syyt ja väitteet turvapaikanhakijoista onnenonkijoina.

VILLE PUNTO ASIANAJAJA
HELSINKI"

Tausta: http://users.jyu.fi/~aphamala/pe/issue3/kurd-ale.htm#human
« Uudemmat - Vanhemmat »