IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Mielipiteet
Perustettu
10.6.2009
Tilastot
Käyntejä: 2 483
Kommentteja: 1
Koko
18 jäsentä
Tyttöjä: 10 (56 %)
Poikia: 8 (44 %)
Keski-ikä
24,3 vuotta
Otos: 7 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 24,3 vuotta
Poikien keski-ikä: 24,2 vuotta

Jäsenet (18)

tr0ublemakerVIOlettiIneedUJessica666MADShirukihazardoushroomQUEENALICEesademonasgarshanatovaDaanaSvanilluusiaaKIROHÄIRIÖJustJack_muki_Cupcakeghost
« Uudemmat - Vanhemmat »
Törmäsin Helsingin Sanomien nettisivuilla mielenkiintoiseen uutiseen, jonka olisin halunnut lukea. Vaan kuinkas kävikään? Olen ylittänyt viikoittaisen viiden artikkelin lukurajani. Viiden artikkelin lukurajani. Viiden artikkelin. Viiden.

En olisikaan halunnut uutisia lukea. En ainakaan Hesarista. Enkä nyt ainakaan tilaa kyseistä lehteä, kuten ideana oli.

Tyydyin sitten lukemaan uutiseni Iltalehden nettisivuilta.

Iltalehden nettisivuilta silmiini pisti heti artikkeli transnaisesta, joka oli häädetty uimahallin naistensuihkuista. Sieltä sitten klikkailin itseni Aamulehden sivuille, missä artikkeli oli alunperin julkaistu.

Hämmästyksekseni suuri osa Aamulehden tähänastisista kommenteista oli asiallisia, mutta eräs niistä pisti silmääni negatiivisessa mielessä: "mitä varten se pitää mennä sinne. haluaa vain provosoida. tuskinpa naiset häntä haluaa naistenpuolelle. saapahan kertoa blogissaan ja vaatia omia tiloja tietenkin? voi voi kun henkilökunta on ilkeää?"

Kyllä, itsekin ajattelin provosoida ihmisiä menemällä miesten pesuhuoneisiin uimahallissa, ja sanoa syyksi, että "minulla nyt vain sattuu olemaan miehen identiteetti". Tai sitten en. En tajua, mitä provosoivaa tässä on. Ihme, kun lesboja ei ole kielletty menemästä naisten pukuhuoneisiin tai homomiehiä miesten pukuhuoneisiin - onhan pukuhuoneiden sukupuolijaoittelun tarkoituksena varmaankin välttyä seksuaaliselta ahdistelulta.

Monien ihmisten asenne transihmisiä kohtaan on suoraan sanottuna syvältä. Aivan liian usein saa kuulla, miten sukupuolensa korjanneet ovat "sairaita", eikä sukupuolen korjaaminen ole "normaalia". Miten määritellään sairas tai normaali? Itseni mielestä normaalia ei ole se, että joudut päivästä toiseen kärsimään siitä, että olet syntynyt väärän sukupuolen kehoon. Normaalimpaa on korjata tämä tilanne, kuin kärsiä siitä.

Itse en kovin mielelläni itseäni jaoittele kumpaankaan sukupuoleen, vaikka syntymäkeholtani olenkin nainen. En silti tunne olevani mieskään, en vain pidä sukupuolijaottelua toimivana ratkaisuna itseni kohdalla. Jos uimahallissa olisi miesten ja naisten pukuhuoneiden lisäksi sukupuolineutraali pukuhuone, voisin vaikka vannoa käyttäväni sitä.

Eikä sukupuolen vaihtaminen ole niin luonnoton asia, kuin voisi luulla. Eläinkunnassakin monet lajit vaihtavat sukupuolta, kuten esimerkiksi huulikalat. Tosin tämä muutos tapahtuu luonnollisesti, ei lääketieteen ja leikkausten avulla, mutta miksi me ihmiset emme saisi niitä hyödyntää, kun meillä on taito näin toimia?

KayinSeksuaalitasa-arvoa mediassaLuonut: KayinMaanantai 15.03.2010 11:09

Höh... En ole katsonut sarmaa Dirty Sexy Money, joten en tiennyt että tämäkin on jo tapahtunut:


http://www.youtube.com/watch?v=ah_wVkoO6Aw

"The role makes Cayne the first transgender actor to play a recurring transgender character in prime time."

No, askel eteenpäin ihmisyyden ymmärtämisessä :)

KayinKim PetrasLuonut: KayinTorstai 01.10.2009 15:07

Tässä on viime aikoina ollut puhetta Caster Semenya:n sukupuolitesteistä ja puheissa on ihmetelty että eikö tämä ole nyt täysin selvä asia? Monessa kommenteissa on kuullut tyyliin: "Onko nämä lääkärit nyt ihan idiootteja? Luulisi että se selviää sillä kun ottaa housut pois". No, onneksi mediassa on korjattu usein että ei... se ei todellakaan ole näin yksinkertaista. Sukupuoli on hyvin monimutkainen, monisäikeinen ja monikerroksinen asia niin henkisesti kun fyysisestikin. Luonto on osoittanut tämän moneen kertaan monella eri tavalla, ja kun perehtyy ihmisen kehitykseen, se näkyy sielläkin selkeästi.
No nyt Hammerite laittoi linkin joka on erinomainen esimerkki tästä, ja minä laitan tämän myös:



Laitan perään vielä linkit hänen musiikkivideon:
http://www.youtube.com/watch?v=lROhVZKM0J8
ja toinen piisi perään:
http://www.youtube.com/watch?v=G4fnC09nTeE

On muuten neidin itsensä tekemiä piisejä.
« Uudemmat - Vanhemmat »