IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Elämänkatsomus ja filosofia
Perustettu
Ennen yhteisöajanlaskun alkua
Tilastot
Käyntejä: 2428 (1.7.2008 alkaen)
Koko
168 jäsentä
Tyttöjä: 111 (67 %)
Poikia: 57 (33 %)
Keski-ikä
33,6 vuotta
Otos: 120 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 32,7 vuotta
Poikien keski-ikä: 35,4 vuotta

Jäsenet (168)

Nikke_JNevevaansinnu^^meeali_CiaMaristytteliranduskaMerkki_NimiRuinariTuomo_ajs178^piuku^TinteJennylatorNeville_777_
« Uudemmat -
Mitä tapahtuu ihmisille, jotka eivät koskaan ole kuulleetkaan Raamatusta tai Jeesuksesta? Millä kriteereillä heidän sielunsa tuomitaan tilinteon päivänä?

Jos esimerkiksi alkuasukas, joka on elänyt koko elämänsä eristyksissä, tulee taivaan porteille, niin mitäs Pietari siihen aikoo sanoa? "Paska mäihä, sun olisi pitänyt kuulla tästä tyypistä joka naulittiin parituhatta vuotta sitten ristille" ?
Tulipa tässä mieleen.

Mihin pohjautuu kristittyjen itsevarma asenne omasta uskonnostaan "armonuskontona" ?

Useimmiten kristittyjen piirissä oletetaan että on jossain määrin viisasta todeta uskontoon kuulumattomille ihmisille, että kristinuskossa pelastus tulee uskon (tarkemmin ottaen Jeesuksen Kristuksen hyväksymisen henkilökohtaiseksi pelastajakseen) kautta, ei tekojen.

Kysymys kuuluu: Mitä sitten? Miten tämä saa ketään vakuuttuneeksi siitä että uskontonne on oikeassa tai jotenkin paremmin puolustettavissa moraalisuuden tai loogisuuden puitteissa? Siis ymmärrän kyllä, että se saa kristityt itsensä tuntemaan olonsa paremmaksi, kun heidän ei tarvitse nostaa tikkua ristiin ansaitakseen paikkansa taivaassa, mutta miten sen olisi tarkoitus vakuuttaa meitä muita siitä, että uskontonne on jotenkin muita parempi?

Niin vaikeaa kuin se erityisesti on fundamentelisteille, paskantärkeille apologeetikoille ja teini-ikäisille evankelistoille, niin kokeilkaapa hetken ajan astumista toisen henkilön saappaisiin. Kuvitelkaa, että joku tulee sanomaan teille, että "moi, minun hengelliset näkemykset pohjaavat siihen, että jumalani ei kannusta ihmisiä hyvään tarjoamalla palkinnoksi ikuista elämää vaan pelkkä telepaattinen uskonoppien hyväksyminen riittää."

Toki, kuulostaa kivalta ajatukselta. Se kuulostaa kivalta samalla tavoin kuin joku puolihullu puoskari, joka lupaa, että ottamalla ihmepilleriä X sinusta tulee kaunis, hoikka, suosittu ja huippuälykäs. Jos lupaat jotain hienoa, niin lupauksesi uskottavuus ei kasva jos liität lupaukseesi mukaan ajatuksen, että tämä kaikki saavutetaan helposti. Itse asiassa se vähentää uskottavuuttasi.

Jos minulle tarjotaan töitä verkostomarkkinointialalla ja todetaan "voit tienata helposti paljon rahaa", se kuulostaa turhan hyvältä ollakseen totta. Se myös on turhan hyvää ollakseen totta. Verkostomarkkinointi on kusetusta. Helppoa rahaa ei ole - ja jos on olemassa jonkinlainen jumala, voin myös olla varma siitä, että sama pätee pelastukseen. Joten jos joku päivä hurahdan uskoon, niin uskonnonvalintani heijastelisi minun asennettani elämään- eli vittuun passiivisuus, asiat pitää ansaita ja teot merkitsevät enemmän kuin sanat (tai telepaattiset sopimuksenteot näkymättömän, kaikkivoivan isähahmon kanssa.)

Intro kiittää ja kuittaa.

VappugospelVielä kerran, Terapia!Luonut: VappugospelSunnuntai 19.12.2010 01:38

Suomen historian menestynein ja arvostetuin gospel-artisti Terapia heittää vappuaattona encore-keikan.

Vappugospel XXL:ssä siis esiintyy seuraavat bändit: Petra (USA, comeback), Terapia (encore), Jacks of All Trades (comeback), Project 86 (USA), Intohimo (SWE), Juha Tapio, Katajainen Kansa ja Idän Ihmeet.

Terapia keikkaili vuoteen 2005 asti ja ehti julkaista 7 studioalbumia, EP:n sekä kokoelmalevyn.

Yhtye on paitsi gospelmusiikin, myös suomenkielisen raskaan rockin edelläkävijöitä; Terapia on mm. yksi harvoja suomalaisia yhtyeitä ja ainoa suomalaisen gospelin historiassa, jolle on tehty tribuuttialbumi.

- Alettiin täällä Kouvolassa olemaan hektisten vappusuunnitteluiden takia jo niin Terapian tarpeessa, että nyt kävi näin, toteaa Vappugospel XXL:n projektijohtaja Tom Himanen.

KayinHutaree - Kristillinen sotilasLuonut: KayinKeskiviikko 31.03.2010 10:57

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkomaat/uutinen.asp?id=2066570

Se nyt oli vaan ajan kysymys. Islamilla on oma äärisiipensä, ja kristityilläkin on ollut jo pitkään. Oli vaan ajan kysymys koska ne lyövät päänsä yhteen ja keksivät jotain tällaista. Maailman kaksi väkivaltaisinta uskontoa ovat islam ja kristinusko. Hindut tulevat kai valtauskonnoista seuraavana, ja häntäpäätä pitää buddhalaisuus. Silti jopa sillä on nykyään oma ääriliikkeensä. (kts. http://www.tamileelamnews.com/cgi-bin/news/exec/view.cgi/1/1557)

Hutaree oli luomassa armeijaa paholaista ja hänen edustajiaan kohtaan. Hautajaisiin suunniteltu isku olisi kohdistettu jälkimmäisiin.

Lisätietoa:
http://en.wikipedia.org/wiki/Hutaree

Järjestön omat sivut:
http://www.hutaree.com/

Järjestön YouTube-tili:
http://www.youtube.com/user/hutaree

KayinAteismi ja antiteismiLuonut: KayinKeskiviikko 10.03.2010 10:42

Olen viime päivinä huomannut että ihmiset pitää näitä asioita täysin samana. Helsingin sanomien mielipideosastolla on ollut pitkään keskustelua ns. uusateismista. Keskustelussa on puhuttu antiteismistä koko keskustelun ajan, mutta ilmiöstä on käytetty nimitystä uusateismi.

Minua hieman häiritsee tämä näin suvaitsevaisena ateistina. En halua että minut rinnastetaan antiteistien perin värikkääseen joukkoon. Valaisenpa nyt hieman asioiden eroja.

Ateismi (a- (ei) theismos (jumala)) eli jumalattomuus tarkoittaa jumalauskon puuttumista tai käsitystä, jonka mukaan jumalia ei ole olemassa.

Antiteismi (anti (vastaan/vastakohta) theismos (jumala)) on aktiivista uskonnon vastustamista erinäisin perustein. Nykyään yleisimmät perusteet on uskonnon syrjivä asenne naisia ja homoseksuaaleja kohtaan. Toinen on todistusaineiston puute yliluonnolliselle.

Mikä näillä on ero?

Ateisti ei usko, mutta ei välitä jos joku muu uskoo, ja kunnioittaa myös eri näkemyksen omaavia ihmisiä.

Antiteisti pitää uskoa haitallisena yhteiskunnallisella ja yksilöllisellä tasolla, ja on siksi uskontoja vastaan.

Näistä kahdesta olen ateisti. Minua itseä on aina kiehtonut erilaiset elämänkatsomukset, ja keskustelen näistä mielelläni. Olen avoin kaikelle uudelle ja sen sijaan että kieltäisin uskonnot, haluaisin että niitä olisi mahdollisimman monta. Se on vaan rikkautta. Ottaen huomioon että uskonto ja kulttuuri on poikkeuksetta sidottuna toisiinsa, uskontojen vähentäminen vähentää kulttuurillista monimuotoisuutta.

Kunnioitan uskovia silloin kun he kunnoittavat uskomattomuuttani. Molemminpuolinen kunnioitus on rauhan, ymmärryksen ja yhteiselon ehto.

Tarkemmin aiheesta:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Ateismi
http://fi.wikipedia.org/wiki/Uskontokritiikki
http://fi.wikipedia.org/wiki/Teismi
Siltä näyttäisi.

http://www.sro.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=990&Itemid=659

"Ja Jumala loi tieteen... -sarjan kirjat ovat monella tavalla poikkeuksellisia. Uskosta ja tieteestä ei ole puhumassa uskonnon ammattilainen, joka samalla puhuisi myös nykytieteen puolesta – tai niin kuin monesti, sitä vastaan."

"Sen sijaan sarjan kirjojen tarkoituksena on antaa asiantuntijoiden itse puhua omista aloistaan, teologi teologina, tieteilijä tieteilijänä, joskin kumpikin on positiivisesti kiinnostunut toisesta."

"Kirjasarjaa voidaan luonnehtia myös vielä yhdellä poikkeuksellisella piirteellä. Sarjan kirjoissa ei luovuteta siitä näkökulmasta, että kristillinen usko on nykymaailmassakin ja tieteen huimien edistysaskelten keskelläkin yhä täysin relevanttia. Mutta kirjoissa ei liioin ryhdytä tekemään tieteen vallankumousta, keksitä uutta tiedettä tai »uskovien tiedettä», ikään kuin kristinuskon relevanttius sellaista tarvitsisi."

Kävin eräässä kristillisessä kirjakaupassa yksi päivä, ja huomasin tuon ensimmäisen osan nimeltä Kosmologia. Selasin sitä läpi, ja yritin etsiä siitä tyypillistä kretsukamaa, mutta en löytänyt. Kirja oli tiedettä. Sellaista mitä oppikirjoihin on kirjoitettu. Kirjassa näkyy myös usko vahvasti, mutta ei tieteen kustannuksella, niin kun ei tiedekään uskon kustannuksella. Kirjassa tuodaan esille miten ne täydentävät toisiaan. Kirjasarja näytti lähinnä siltä että sillä yritetään saada tiedettä ja uskoa saman katon alle sulassa sovussa, ilman että aletaan kertomaan toiselle mitä sen tulisi olla. Kirjassa oli syvää molemminpuolista kunnioitusta ja... ystävyyttä.

Tämän kirjan myötä näin valoa tunnelin päässä. Ehkä tässä vielä joku päivä todella ymmärrämme toisiamme.

ollip1Video taivaaseen pääsemisestäLuonut: ollip1Keskiviikko 07.10.2009 23:53

Tein videon siitä miten päästä taivaaseen.
Lyhyt versio: Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut.

Tie taivaaseen

Lightman[Ei aihetta]Luonut: LightmanLauantai 25.04.2009 19:43

Kiitos Kristus!

Halusin vain kertoa että rakastan sinua Jeesus. Rakastan myös kaikkia edesottamuksiasi meitä kuolevaisia kohtaan. Kauan eläköön Jeesus Kristus; Jumalan ainoa poika!

Iregger^[Ei aihetta]Luonut: Iregger^Tiistai 17.03.2009 14:21

"No jos vaihtoehtona on koko kansakunnnan tuho, tai joidenkin ihmisten kivittäminen, on paljon järkevämpää kivittää ne jotkut ihmiset, jotka eivät halua tehdä parannusta synneistään!! PALJON JÄRKEVÄMPÄÄ!! kuollaanko kaikki vai vaan muutama.."

Uskovaiset :D Voiko niitä tosissaan ottaa.
« Uudemmat -