IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Televisio ja elokuvat
Perustettu
30.3.2005
Tilastot
Käyntejä: 3 297 (1.7.2008 alkaen)
Koko
69 jäsentä
Tyttöjä: 51 (74 %)
Poikia: 18 (26 %)
Keski-ikä
34,7 vuotta
Otos: 42 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 34,1 vuotta
Poikien keski-ikä: 36,1 vuotta

Jäsenet (69)

Ulcus-SILOKKI-PupsplatyWatermelon-fiilis-NizbaBristoLiisavaanUutisMiisa6[sic]6codHeelCa_ionatuulihchilumiPepeto
« Uudemmat -

PARADISEBANANA[Ei aihetta]Luonut: PARADISEBANANALauantai 08.03.2014 23:24

mä tein patakintaat hihi

ArmandAmerican McGee's AliceLuonut: ArmandMaanantai 25.06.2012 21:48

Peli: American McGee's Alice

Alusta: PC (Saatavilla: PS 3, Xbox 360, Mac)

Minulle valehdeltiin pikkupoikana, ei se ihmemaan Lissu ole oikeasti niin kiltti ja suloinen tyttö. Alicen todellinen luonne on jotakin ihan muuta. Hän on mielisairaalapotilas joka on menettänyt oman mielensä hallinnan. Mielenhallinnan menettämisen syyksi näyttää kulminoituvan tulipalo jossa hän menetti vanhempansa ja musertava syyllisyys on ajanut hänet pään sisäiseen ihmemaahan. Tämä ihmemaa ei ole ihan se tuttu ja turvallinen lastensatu jonka kaikki tuntevat. Alicen ihmemaa on nimittäin pari astetti oudompi ahdistava todellisuus joka voisi nykygrafiikoilla jopa häiritä mieltä. Ajan hammas on ollut julma ja tämä peli on menettänyt visuaalisesta tenhostaan ison osan. Onneksi tämä ei ole koko totuus Alicesta. Sillä äänipuolella on vielä nykyisellekkin pelaajasukupolvelle jotakin annettavaa. Nimittäin musiikillinen anti ja ääninäyttely ovat rautaa. Musiikin epävireiset sävelet saivat selkäpiissä aikaiseksi kylmää värinää ja varsinkin irvikissan sanailu oli kyynisen nerokasta. Eikä itse Alicekaan jäänyt varjoon sanaisen arkun avaamisessa.

Pelimaailman örmyt ovat tappavan vaarallisia, mutta onneksi Alicekaan ei ole ihan kädeton ja kokkiveitsen löytymisen jälkeen saadaan vihamieliset örmyt kuriin. Aseita löytyy useampiakin matkan varrelta, mutta itse koin vain muutaman etenemisen kannalta tarpeelliseksi. Ihmemaa kuljetaan läpi tasoloikkahengessä väliin miniLiisana väliin tavallisena ja niin edelleen. Kentissä on ihan kivasti vaihtelua, joskin alun yllätysten jälkeen matkanteon into hieman hiipuu. Joukkoon mahtuu niin vesikenttää, jäähiihtämistä ja muitakin tavanomaisia loikintapelikenttiä, plää plää. Täytyy kyllä myöntää että ilman omaleimaista tunnelmaa en olisi jaksanut viedä seikkilua loppuun saakka, on meinaan sen verta kliseistä materiaalia tarjolla kun kurkistaa hulluuskuorutteen alle.

Pelasin tämän pelin puhtaasti sen vuoksi jotta tietäisin minkälainen on vanha Alice ennen kun sukellaan uuden hulluuden paluun pyörteisiin. On aina hyvä hakea pohjaa jotta osaa arvioida uudemman tuotoksen heikkouksia ja vahvuuksia. Vahvuuksia tulikin ladeltua jo muutamat kipaleet, joten jatketaan vaihteeksi heikkouksilla. Eli kuten jo mainitsin pelin graafinen anti on kovin vanhentunutta, muta siitä voi aistia millä tavalla pelintekijät ovat halunneet sekoittaa pelaajan nuppia. Ohjattavuus ei ollut ainakaan PC-koneella tarkin ja paras mahdollinen ja liikkuminen muutenkin tuntui koko ajan eräänlaiselta puoliliukumiselta. Keskivaiheen kentät tuntuivat olevan kovinkin putkihypintäpainotteisia ja juonikin jäi polkemaan paikalleen, en kyllä ihmettele yhtään jos joku päättää lopettaa pelailun puolenvälin maissa. Onneksi Juoni ja kentät paranevat loppua kohden ja saadaan tähän hulluuteen oivallinen joskin ennalta arvattava päätös. Muuten helpon etenemisen katkaisee ärsyttävät pomomatsit ja vipujenvääntelupuzzlet. Ensiksi mainitut naistä olivat ärsyttävää jyystämistä aina siihen saakka kunnes näurunappula löytyi. Herkän iskupaikan jälkeen pomot hoiteli kädenkäänteessä.

Retroilijalle ihan suositeltava ja antoisa seikkailupainotteinen tasoloikkailu. Silmäkarkin ystäville löytyy varmasti jotakin muuta.

Arvosana:
5 nykyisellään, ehkäpä jopa kasi retrolaisit päässä (asteikolla 1-10)

Yhteenveto:
Vanha seikkailutasaloikka ihmemaan Alicen tahtiin.

Arvosteluni perustuu omaan mielipiteeseen ja yli kahdenkymmenen vuoden pelikokemukseen.

Armand
Parhaimmat hahmot, minun suosikki Disney piirroselokuvasta Alicea lukuunottamatta. :)

alice-in-wonderland_old.jpg

170px-Alice_par_John_Tenniel_02.png
Alice-in-Wonderland-BD-2.jpg
caterpillar-2.jpg

If I had a world of my own, everything would be nonsense. Nothing would be what it is because everything would be what it isn't. And contrary-wise; what it is it wouldn't be, and what it wouldn't be, it would. You see?

bÄtmänliisa[Ei aihetta]Luonut: bÄtmänliisaTiistai 24.05.2011 18:20

Etsi viisi (5) yhteisöä joissa on sinun nimesi lisää ne luokitteluun

Sofiaraawrda da dam :DLuonut: SofiaraawrTiistai 10.05.2011 16:49

....Se ois niiku tanssinäytös tänää (;;

RikukoKohta vallllmis!Luonut: RikukoLauantai 17.07.2010 01:48

Teen Hatuntekijää ;3
Lämmintä oli lähes kolmekymmentä astetta.
Ajeltiin <3 hanimussukan <3 kanssa pyynikin biitsille ja siellä otettiin arskaa ja uiskenneltiin.
Välillä käytiin jätskit ostamassa kiskalta ja syötiin.
Muutama olutkin valui kurkustani alas.
Neljä tuntia siellä rantsulla vaan sitten vierähti.:)
Kuviakin otettiin.:)
Ylöjärvelle palattua sitten haettiin makuunista vielä Deppin uusin leffa Liisa Ihmemaassa sekä Ben & Jerry Strawberry Cheesecake jätskiä, joka oli sii aivan herkullista, suosittelen.:)
Todella onnistunut päivä siis.:)

nakatsu. . .Luonut: nakatsuSunnuntai 04.07.2010 01:45

. . . me katotaa liisa ihmemaassa

sit dai sanoo et haluu kattoo liisa ihmemaas ilman et ties et me katotaa just sitä XD

sit tulee emmilt "katon liisa ihmemaassa :D"

ON SE JÄNNÄ O_O

karmike+Luonut: karmikePerjantai 02.07.2010 20:04

pian tämä katsomaan vihdoinkin ♥
ronjan mieliks tähä tämmöne kuva ^ (;;

Emi|ia`^^Luonut: Emi|ia`Maanantai 24.05.2010 00:43

elokuvis olltii med. sellu, jamppu ja lalle :)
« Uudemmat -