IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Rakkaus
Perustettu
7.5.2005
Tilastot
Käyntejä: 4684 (1.7.2008 alkaen)
Kommentteja: 1
Koko
116 jäsentä
Tyttöjä: 100 (87 %)
Poikia: 16 (13 %)
Keski-ikä
34,4 vuotta
Otos: 71 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 34,6 vuotta
Poikien keski-ikä: 33,2 vuotta

Jäsenet (116)

[päivi_87][[Mari]]tuuuuli-Baby_Jeanjarde79DanmachiM_I_Aheke^Nancy_Boymuzukka``Kirsi``HeidyliSINIPÄMMm]Ou-i{{Pinja}}
« Uudemmat -

Gatsu-1045. ♥Luonut: Gatsu-Perjantai 13.09.2013 21:25


ens viikolla muru haetaan :)♥

M_I_A[Ei aihetta]Luonut: M_I_AKeskiviikko 20.03.2013 01:42

En oo vieläkään löytänyt koirakaveria :/ Tai on ollut muutamia todella hyviä vaihtoehtoja, ihania nappisilmiä ♥ Mutta kuten sanotaan että hiljaa hyvä tulee, ainakin tässä asiassa! Vielä se päivä koittaa kun pääsen hakemaan ihanan koiran kaverikseni, tulispa se päivä pian."Dogs are our link to paradise. They don't know evil or jealousy or discontent. To sit with a dog on a hillside on a glorious afternoon is to be back in Eden, where doing nothing was not boring - it was peace." -Milan Kundera

matuuu^^R.I.P. kulta ♥Luonut: matuuu^^Sunnuntai 02.09.2012 17:33

R.I.P. La Gran Perla Impacable "Jamon" 18.03.2011 - 31.08.2012 ♥ tää suru on jotain aivan kamalaa.. Rakastan Jamonia vaik se onki nyt paremmas paikas ♥

Niin elämä on lyhyt sen jälkeenpäin huomaa/
Mikset ole täällä enää miksen ole luonas/
Eikö enää nähä koskaan, mut rakkaat täällä ollaan/
- Mc Mane - Matkalla Ikuisuuteen

Setha-Luonut: SethaTorstai 05.07.2012 21:44

aaaaaajeeeee Minnikoiru maanantaina tai sunnuntaina meillele kyläilee=))
tui ♥

tumblr_lys6p66cbl1qztiu9o1_500_large.jpg

Ssacred-Luonut: SsacredPerjantai 27.05.2011 00:40

Hih elli tulee meille huomiseeks♥ Se lähtee mun kanssa shoppailee ehkä vähäse ja sitte oon sen kans himas sen aikaa et se haetaa ja sitte krantaa! Se on vaa nii suloi pikkune tui♥


......tosiaan äite harkitsee meille kiinanharjakoiraa ja helvetti, ne on nii vitun tyhmän näkösii........ Mut tavallaa nättei : D Ehh ehkä ainoo jota voidaa ottaa tän vtun allergia takia

Ssacred-Luonut: SsacredSunnuntai 17.04.2011 15:23

Ihanaa mä sain lenkkiseuraa ku elli tuli taas tänne :: )

chapNAISIIN !!Luonut: chapTiistai 22.06.2010 20:39


>

bâtard

MUSTATIIKERIsähkopostiin kolahtiLuonut: MUSTATIIKERITorstai 04.03.2010 17:38

Näkemys koiran tarkoituksesta

Eläinlääkärinä toimiessani minut kutsuttiin kerran tutkimaan erästä irlanninsusikoiraa.
Koiran omistajat, pariskunta ja heidän 6-vuotias poikansa, olivat kaikki hyvin kiintyneitä
lemmikkiinsä.
Tutkittuani koiran totesin, että se oli kuolemassa syöpään.
Kerroin perheelle, että en voinut tarjota tälle vanhalle ja rakastetulle koiralle mitään muuta kuin eutanasian. Koira voitaisiin saattaa viimeiselle matkalleen heillä kotona, turvallisesti,
omien ihmisten ympäröimänä.
Seuraavana päivänä, kun menin nukuttamaan koiraa, tunsin tutun kuristavan tunteen kurkussani.
Pikkupoika vaikutti rauhalliselta silittäessään vanhaa koiraa viimeistä kertaa. Muutamassa minuutissa koiravanhus nukahti rauhallisesti viimeiseen uneen.
Istuimme hetken yhdessä puhellen siitä surullisesta tosiasiasta, että eläimet elävät paljon lyhyemmän ajan kuin ihmiset.
Silloin poika sanoi: "Minä tiedän miksi".
Yllättyneinä me kaikki jäimme kuuntelemaan.
Se, mitä hän sanoi seuraavaksi, hätkähdytti minua. En ollut koskaan kuullut yhtä lohduttavaa selitystä. Poika jatkoi: "Ihmiset syntyvät siksi, että he oppisivat, miten eletään hyvä elämä, että rakastetaan ja ollaan kilttejä toisille. Mutta koiratpa osaavat jo tämän. Siksi niiden ei tarvitse elää niin pitkään."

Illalla laadin listan siitä, mitä ihmiset voivat oppia koiralta:

* Kun rakkaasi tulevat kotiin, mene aina iloisena tervehtimään.
* Älä koskaan kieltäydy huviajelusta.
* Kokemus raikkaasta ilmasta ja tuulesta kasvoillasi on silkkaa hurmiota.
* Ota nokosia.
* Venyttele ennen ylösnousua.
* Juokse, telmi ja leiki päivittäin.
* Hae huomiota ja anna ihmisten koskettaa sinua.
* Vältä puremista silloin kun pelkkä murahdus riittää.
* Lämpiminä päivinä pysähdy makailemaan pehmeällä nurmella.
* Kuumina päivinä juo runsaasti vettä (olutta) ja lepäile varjoisan puun katveessa.
* Kun olet onnellinen, tanssi ympäriinsä ja heiluta koko kehoasi.
* Riemuitse pitkän kävelyn tuottamasta ilosta.
* Ole uskollinen.
* Älä koskaan teeskentele olevasi jotain muuta kuin mitä olet.
* Jos jokin tarvitsemasi on haudattu suvälle, kaiva kunnes löydät sen.
* Jos jollakulla on huono päivä, ole hiljaa lähellä ja nyhjäise hellävaraisesti.
* NAUTI JOKAISEN PÄIVÄN JOKAISESTA HETKESTÄ.
Kuulo

Koira kuulee noin viisi kertaa heikompia ääniä kuin me ihmiset. Koira kokee myös hyvin voimakkaat äänet vielä voimakkaampina kuin me. Ns. impulssiäänet, kuten koiranpommit, aiheuttavat kipua koiran korviin. Koska ääni heikkenee etäisyyden kasvaessa, sokin ja kivun riski on suurimmillaan noin alle kymmenen metrin päässä.

Koira erottaa myös äänikorkeuden, eli äänen kimakkuuden ja tummuuden, paremmin kuin ihminen. Me kuulemme enintään 20 000 värähdystä sekunnissa, kun taas koira havaitsee jopa 80 000. Siten se kuulee monia sellaisia ääniä, joita me emme aisti. Koira pystyy myös paikallistamaan äänen tulosuunnan noin viisi kertaa meitä paremmin.

Lyhyesti sanottuna koiralla on neljä viisi kertaa parempi kuulo kuin ihmisellä. Usein vanhojen koirien kuulo heikkenee, ja joillain roduilla on taipumusta osittaiseen tai täydelliseen kuurouteen. Ei tiedetä, kärsivätkö koirat tinnituksesta, korvissa jatkuvasti soivasta äänestä tai tuhinasta, mutta luultavasti ne kärsivät.

Näkö

Koiran näkö eroaa ihmisen näöstä, mikä ei tarkoita, että se olisi huonompi, vaan koira näkee eri tavalla - tiettyjä asioita itse asiassa meitä paremmin. Koira näkee esimerkiksi paljon enemmän sivuille päin kuin me, ja jopa vinosti taaksepäin. Ihminen näkökenttä on noin 180 astetta, mutta koiralla se on jopa 280 astetta. Näkökentän laajuudessa on kuitenkin rotujen välisiä eroja.

Koiran silmissä on vähemmän tappeja kuin ihmisellä, ja sen vuoksi se näkee huonommin värejä kuin me. Lisäksi koirilta puuttuvat ne tapit, jotka reagoivat punaiseen. Toisaalta värit eivät ole koirille kovinkaan tärkeitä, koska nenä on niille paljon parempi ja tärkeämpi aistin.

Koiran silmissä on sitä vastoin enemmän sauvoja kuin ihmisen silmissä, ja sen vuoksi koirat näkevät meitä paremmin harmaita sävyjä. Ne näkevät myös pimeässä paremmin kuin me, sillä sauvat reagoivat herkästi valoon.

Koirien on yleensä vaikea nähdä paikallaan olevia kohteita, vaikka ne voivatkin oppia erottamaan eri muotoja. Niiden on myös hankala päätellä näköaistin perusteella, mitä niiden edessä on. Siksi koira voi pelätä asioita joita se ei tunnista, kuten tiellä olevaa muovipussia. Sen on mentävä lähemmäksi, nuuskittava ja pääteltävä hajuaistin avulla, mikä sen näkemä esine on.
Sen sijaan liikkuvat kohteet koira erottaa erinomaisesti. Esimerkiksi puolipimeässä tien ylittävän hiiren koira näkee helposti.

Tasapainoaisti

Tasapainoaisti sijaitsee sisäkorvassa ja toimii yhdessä ruumiin hallinnasta ja lihasten koordinoinnista vastaavien aivojen osien, varsinkin pikkuaivojen kanssa. Koirat hallitsevat suurenmoisesti ruumiinsa, ja ne voivat kiitää jopa pimeällä hurjaa vauhtia hyvinkin vaikeakulkuisessa maastossa. Jos yrittäisimme samaa, katkaisisimme kätemme ja jalkamme jo muutaman metrin jälkeen.

Vanhojen koirien tasapainoelin voi vaurioitua, varsinkin jos niillä on ollut aiemmin korvasairauksia. Silloin koira horjuu, kaatuilee ja kärsii ilmeisesti todella paljon. On kuin koko maailma olisi vinossa ja liikkuisi, ja koira kaatuu, kun se yrittää mukautua siihen.

Makuaisti

Koiralla ja ihmisellä on aika samanlainen makuaisti. Koira pystynee erottamaan suolaisen, happaman, makean ja karvaan. Ihmisellä on noin neljä kertaa enemmän makusilmuja eli makureseptoreita kuin koiralla, joka ei sen vuoksi tunne makuja yhtä hyvin kuin me. Luultavasti makuaisti ei ole kovin tärkeä, kun nenä on niin erinomainen.

Tuntoaisti

Me ihmiset tarvitsemme erityisen paljon kosketusreseptoreita, koska meillä ei ole suojaavaa turkkia (ellemme ota lukuun vaatteita). Meidän reseptorimme ovat aika tasaisesti joka puolella kehoa, kun taas koiralla niitä on vähemmän rungossa, mutta aika paljon käpälissä.

Kevyestä koskettelusta, kuten hieromisesta, koirat tuntuvat nauttivan yhtä paljon kuin mekin. Myös äkilliseen kipuun ne reagoivat aivan samalla tavoin kuin me.

Joskus on vaikea tietää, huutaako koira kivusta vai pelosta, kun jotakin pahaa tapahtuu, esim. jos toinen koira hyökkää sen kimppuun tai ilkeä ihminen lyö sitä.

Usein voimakas lämpö vaivaa koiria enemmän kuin kylmyys, mikä johtuu siitä, etteivät ne pysty kovin hyvin viilentämään hikoilemalla ruumistaan. Se onnistuu oikeastaan vain läähättämällä suu puoliavoimena ja hieman myös käpälien kautta.
Koiran jättäminen autoon lämpimänä kesäpäivänä on eläinrääkkäystä ja voi johtaa lyhyessä ajassa koiran kuolemaan. Vaikka ikkunat olisivat raollaan, lämpötila autossa nousee nopeasti vaarallisen korkeaksi.Kova kylmyys tuntuu vaivaavan eniten käpäliä, joihin koirat saavat herkästi kylmäkramppeja. Krampit uusiutuvat helposti. Jos tassua hierotaan, kun koira pysähtyy ja nostaa sen, kramppi menee sillä kertaa yleensä ohi, mutta silti on parasta lähteä kotiin päin. Pienistä sukistakin voi olla apua.

Kuudes aisti

Erikoista ja harvinaista kykyä tajuta asioita sanotaan usein "kuudenneksi aistiksi". Onko koirilla kuudes aisti, kyky huomata asioita, joita me emme huomaa?

Maanjäristykset
Erilaiset eläimet, varsinkin linnut ovat osoittaneet pystyvänsä ennustamaan maanjäristyksiä. Esim. monet linnut lakkaavat laulamasta, ennen kuin on havaittavissa mitään merkkejä lähestyvästä järistyksestä. Koirat tulevat tavallisesti levottomiksi. Eivät kaikki, vaan vain jotkin niistä. Mikä saa ne tuntemaan, että jotakin on tapahtumassa? Sitä emme ehkä saa koskaan tietää.

Epilepsiakohtaukset
Koira pystyy havaitsemaan merkkejä omistajansa lähestyvästä epilepsiakohtauksesta, ennen kuin tämä itse edes aavistaa kohtauksen tulevan. Tämäkin voi johtua koiran kuudennesta aistista.
Nykyään opetetaan koiria ilmaisemaan epilepsiaa sairastavalle omistajalleen, että kohtaus on tulossa, niin että hän voi kutsua apua ja käydä pitkälleen.

Tulipalot
Joskus koirat pelastavat oma-aloitteisesti omistajansa, kun talossa syttyy tulipalo. Samoin tekevät muutkin eläimet, kuten kissat ja papukaijat. Valitettavasti se on aika harvinaista. Palon alussa vaarallisinta on savu, sillä se tainnuttaa sisällä olevat ihmiset ja myöskin eläimet. Ruotsissa koiria koulutetaan jo varoittamaan tulipaloista, ja vastaavanlaisia kursseja järjestetään ympäri maailmaa.

Vauva vaarassa
Eräs yhdysvaltalainen koira tuli haukkuen emäntänsä luo keittiöön, kääntyi ja juoksi kohti portaita. Emäntä ei ymmärtänyt, mikä sitä vaivasi, joten hän seurasi koiraansa, joka ryntäsi täyttä vauhtia portaat ylös huoneeseen, missä pikkuvauva oli nukkumassa. Silloin äiti näki, että vauvan kasvot alkoivat sinertää. Hän aloitti heti tekohengityksen, ja lapsi pelastui. Miten koira tiesi?
Koiran hajuaisti

Ihmisellä on vain noin 5-10 miljoonaa hajusolua, kun taas koiralla on niitä rodusta riippuen noin 200 miljoonaa. Hajuaisti, on miljoonia kertoja parempi kuin ihmisellä. Ei ihme, että koirat ovat lyömättömiä poliisin, tullin ja pelastuslaitoksen palveluksessa ja monissa muissa tehtävissä.

Hyvin koulutettu koira voi löytää kaksi hiekanjyvää (joissa on erityinen haju) rannalta, joka on 500 metriä pitkä, 50 metriä leveä ja 50 senttimetriä syvä.

Koiran loistavasta hajuntuntemiskyvystä on lukuisia esimerkkejä. Kerrotaan muun muassa norjalaisesta laviinikoirasta, joka oli isäntänsä kanssa aamukävelyllä järven rannalla. Äkkiä koira pysähtyi ja markkeerasi, että järvessä oli ihminen. Koska koira ilmaisi asian niin varmasti, sukeltajat aloittivat etsinnän. Ja koira oli oikeassa. Järven pohjassa, viidenkymmenen metrin päässä rannasta, oli hukkunut ihminen.

Eräs huumekoira markkeerasi tullimiehen pysäyttämän auton bensiinitankin. Bensiiniä täynnä olevasta tankista löytyi moneen muovipussikerrokseen pakattuja huumeita.
Koiran nenään on aina luotettava.
Toinen huumekoira markkeerasi laukun, ja se avattiin. Huumeita ei löytynyt, vaan vain lihapaketti. Koira ei saanut palkintoa, ja laukun omistaja päästettiin menemään. Vähän myöhemmin ilmeni, että lihaan oli kätketty huumeita!

Hui ! Myöhemmin kirjoitan muista koiran aisteista :)
« Uudemmat -